«Χαστούκι» σε Πιλάβιο!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-02, 15:50:18
«Χαστούκι» σε Πιλάβιο!

Από τις Ενώσεις  στη Γ.Σ.  της ΕΠΟ…  και  την Ε.Π.Σ.Θ.  να θέτει  θέμα  Ολυμπιακού Βόλου  και  να  καταψηφίζει τον  απολογισμό

Επιμέλεια: ΔΑΝΑΗ  ΨΑΡΡΑ

Με το  θέμα  του Ολυμπιακού Βόλου  να  τίθεται δυναμικά και  να  υπάρχουν  δεσμεύσεις  αποκατάστασης στη  χθεσινή  Γενική Συνέλευση  και λίγους μήνες πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος δέχτηκε ένα ηχηρό χαστούκι από τις Ενώσεις!

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου μάλλον μετράει αντίστροφα μετά και τα χθεσινά δείγματα, καθώς πέρασε τον διοικητικό απολογισμό με μόλις 32 «ναι»!, αν και τον οικονομικό ψήφισαν 56 υπέρ και μία Ενωση απούσα.

Ακόμα κι αν άφησε ανοικτό παράθυρο για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, ο Σοφοκλής Πιλάβιος καταβαραθρώθηκε, καθώς στο διοικητικό απολογισμό ψήφισαν μόλις 32 ενώσεις υπέρ έναντι 54 πέρυσι. Για να περάσει τον απολογισμό χρειαζόταν 29 «ναι» κάτι που σημαίνει ότι πέρασε οριακά.

Μιλώντας μεταξύ άλλων στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΟ, αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, που χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού κι άφησε ανοιχτό παράθυρο για τις μεταγραφές, που σύμφωνα με τον κανονισμό δεν μπορούν να κάνουν οι ομάδες, που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Οι έξι ομάδες (ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα και Πανιώνιος) έχουν ήδη ζητήσει να αλλάξει η τιμωρία, που σχετίζεται με τις μεταγραφές και ο Πιλάβιος είπε σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα: «Όλοι βοήθησαν για να μειωθούν οι ποινές και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Αν ίσχυαν οι περσινοί κανονισμοί θα έπεφτε όλη η Ελλάδα. Ίσως και να αλλάξει το θέμα με τις μεταγραφές. Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποιο σημείο. Αυτό εύχομαι κι εγώ».

Στη συνέχεια κι απαντώντας στον Ολυμπιακό τόνισε: «Δεν επηρεάζω κανέναν και δεν μιλάω με Επιτροπές. Δεν είμαι μωρός για να επηρεάσω μόνο υπέρ μιας ομάδας. Γιατί να μην κάνω το ίδιο για όλες προκειμένου να πάρουν άδεια».

Τι ειπώθηκε για Ολυμπιακό Βόλου

Στη χθεσινή Γ.Σ. της ΕΠΟ αισθητή ήταν η παρουσία της Ε.Π.Σ.Θ. για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και ακόμη κι αν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπατζιάκας πήρε δεσμεύσεις για αποκατάσταση εν τούτοις στο τέλος καταψήφισε τον κ. Πιλάβιο.

Μάλιστα ο κ. Μπατζιάκας είχε και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τάσος Μπατζιάκας στην Συνέλευση ήταν καυστικός κατά της ΕΠΟ και τη στάση της απέναντι στο Βόλο, ενώ αναφορικά με το θέμα είπε μεταξύ άλλων: «Επί ένα χρόνο κρύβομαι. Απειλούν την οικογένεια και τα παιδιά μου. Έχουν έρθει 10.000 οπαδοί του Βόλου έξω από το σπίτι μου. Μια ομάδα-μοντέλο, με παίκτες που κοσμούν σήμερα άλλες ομάδες, η ΕΕΑ την έστειλε στα τάρταρα. Μαζί και 100 οικογένειες στην ανεργία. Η Μαγνησία δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται. Μου είπατε πως κάτι μπορείτε να κάνετε κ. Πιλάβιε. Θέλω να δεσμευτείτε! Δύο χιλιάδες άτομα θα με περιμένουν στα όρια του νομού! Έχετε δημιουργήσει άσχημο κλίμα. Θέλω να σας καλέσω σε κάποια εκδήλωση και δεν ξέρω πώς να σας προστατεύσω. Θα καταψηφίσω το διοικητικό απολογισμό γιατί αλλιώς δεν θα μπορώ να γυρίσω στην πατρίδα μου».

Στη δευτερολογία του ο Σοφοκλής Πιλάβιος άνοιξε «παράθυρο» ελπίδας σε Ολυμπιακό Βόλου: «Δεν θα αναφερθώ στο ιστορικό της υπόθεσης διότι δεν τιμά τον Ολυμπιακό Βόλου. Κάνατε αγωγές, πήγατε στο CAS, αλλά χάσατε σε όλα τα δικαστήρια. Εγώ τους γύρισα και τα έξοδα πίσω. Δεν πήρα ούτε αυτά που πλήρωσα. Έγιναν τεράστια λάθη από όλους μας –και εμάς και εσάς. Πιστεύω όμως, πως αυτό πρέπει να αποκατασταθεί. Να γίνει μια εμβόλιμη συνεδρίαση της ΕΕΑ για να δώσει άδεια σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Εγώ είμαι μαζί τους. Το πιστεύω κι έχουν δίκιο. Μόλις μας έρθει πως το μετοχολόγιο είναι εντάξει, θα βρούμε λύση νόμιμη ή έστω νομότυπη. Πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση και αυτό θα γίνει όσο περνάει από το χέρι μου».

«Συνομιλητής της Μαφίας!»

Επίσης οξύτατες επιθέσεις από τους προέδρους της ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, Νίκο Τζώρτζογλου και Βασίλη Χατζηαποστόλου, δέχτηκε ο Σοφοκλής Πιλάβιος κατά την τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατηγορήθηκε για ανικανότητα μέχρι και φως εντολοδόχος της ποδοσφαιρικής μαφίας!

«Στην τελευταία ΓΣ της τετραετίας που θα είναι και ένα exit poll ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, στα κυριότερα θέματα δεν άκουσα λέξη», ανέφερε ο Νίκος Τζώρτζογλου και πρόσθεσε: «Λέξη για τα στημένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα, τη φράση ‘ο φερόμενος αρχηγός της Μαφίας έλεγε στον πρόεδρο’. Παίρνατε εντολές από φερόμενη Μαφία και τον αρχηγό της.

Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, σε ανάλογο ύφος τόνισε: ««Γενικότερα υπάρχει μία δυσλειτουργία στο ΔΣ της ΕΠΟ, κάτι που έχει να κάνει με δυστοκία λήψης αποφάσεων. Συζητούνται θέματα, υλοποιούνται, αλλά ποτέ δεν καταγράφονται οι αντίθετες απόψεις. Αυτό είναι μειονέκτημα. Πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε δύο Γενικές Συνελεύσεις. Από τις 22/7 μέχρι σήμερα μία νέα ποδοσφαιρική περίοδος, ζήσαμε κάποια πράγματα που έτσι όπως ωραιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο ήταν σαν να ζούσαμε σε άλλη χώρα. Ξέχασε ότι τον Αύγουστο τα πειθαρχικά όργανα έκαναν διακοπές, αντί για 15 ημέρες έκατσαν ένα μήνα με συνέπεια οι αποφάσεις για όλες τις υποθέσεις να βγουν μετά τις 20/9. Και οι αποφάσεις ήταν. Μία κατάπτυστη απόφαση κάνει λόγο ότι παρέχει η ΕΠΟ μέρος του αυτοδιοίκητου της. Πολλές φορές φάνηκε ότι η Πολιτεία ήταν σαν μας όριζε τι θα κάνουμε λόγω πιθανότατα του γεγονότος ότι ο κ. Πιλάβιος είναι καλό παιδί και δεν θέλει να συγκρουστεί. Άλλαξαν τελικά οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς και κάποιοι άλλοι δικαστές, αλλά δυστυχώς δεν έχει αλλάξει κανένας πλην της εφέσεων της αδειοδότησης. Οι αποφάσεις έχουν να κάνουν με εικόνα Ομοσπονδίας. Ήταν αλλοπρόσαλλες και έκαναν με την διαιώνιση της αναξιοπιστίας της ΕΠΟ. Δυστυχώς τα όργανα εξακολουθούν να υπάρχουν και βγάζουν τέτοιες αποφάσεις. Πέρυσι συζητήθηκε η Δ’ εθνική και δεν πήραμε απόφαση και πήγαμε ΔΣ και πήραμε άλλη απόφαση (εισήγηση της επιτροπής της Δ’ εθνικής). Εκλογές έχουμε Οκτώβριο και περισσότερο χρόνο αναλώσατε σε προγραμματικές δηλώσεις. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το ΔΣ δεν έχει μέλλον, δεν έχει ζωή, δεν έχει δουλέψει. Να δείτε πρακτικά την προσφορά του καθένα και δυστυχώς δεν δούλεψε το ΔΣ για εσάς, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ έχουν απεμπολήσει τα δικαιώματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό η ΕΠΣ Κιλκίς θα καταψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό».

Την απόφαση να μην ψηφίσει τον απολογισμό έκανε γνωστή και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Λέτε ότι περπατάμε με ψηλά το κεφάλι; Σας κάλεσα στην ΕΠΣ και δεν ήρθατε. Μπορεί να πάτε στον Βόλο και την Καβάλα; Πήγατε στην Άρτα με ΜΑΤ. Δεν θα ψηφίσω τον διοικητικό απολογισμό για λόγους αξιοπρέπειας».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

32 «ναι», 14 «όχι», 9 «παρών», 2 απουσίες.

Σούπερ λίγκα παρών-Δωδεκάνησα παρών-Λασίθι παρών-Ρέθυμνο παρών-Σάμος παρών

-Πειραιάς παρών-Φλώρινα παρών-Χανιά παρών-Αχαΐα παρών.

Αιτωλοακαρνανία όχι- Αν. Αττική όχι- Άρτα όχι- Ήπειρος όχι- Ηράκλειο όχι- Θεσσαλία όχι-Καρδίτσα όχι- Κιλκίς όχι- Κοζάνη όχι- Κυκλάδες όχι- Λακωνία όχι- Λάρισα όχι -Beach soccer όχι-Φωκίδα όχι.

Απουσία: Δράμα και ποδόσφαιρο σάλας

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Με όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων να υπερψηφίζουν τον οικονομικό απολογισμό (56 υπέρ, 1 απούσα), ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διεξήχθη στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Νωρίτερα το σώμα είχε εγκρίνει και τον διοικητικό απολογισμό με ψήφους 32 υπέρ και 14 κατά ενώ 9 ΕΠΣ δήλωσαν παρούσες και 2 ήταν απούσες. Επίσης, Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκαν και όλες οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προς τις ΕΠΣ μέλη, σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις των κανονισμών της ΕΠΟ».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=