Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-01, 19:49:15
Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη

Ο Ολυμπιακός, βλέπει δύσκολη τη συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Mερική υπαναχώρηση που μεταφράζεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά επίσημα η ΠΑΕ μίλησε και για κατηγορία κάτω από τη Σούπερ Λίγκα σημειώθηκε χθες, όταν σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Παν. Μποτσιβάλης άνοιξε τα χαρτιά του και αποκάλυψε ότι περισσότερες πιθανότητες έχει να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική ο Ολυμπιακός, ενώ σημείωσε ότι είναι δύσκολη η συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκα, αλλά όχι ακατόρθωτη.

Ο κ. Μποτσιβάλης, αναφέρθηκε σ’ όλες τις επαφές που είχε, τονίζοντας ότι η δέσμευση του κ. Πιλάβιου είναι η ομάδα να αγωνίζεται από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά σε επαγγελματική κατηγορία.

Αναλυτικά κ. Μποτσιβάλης ανέφερε:

«Υπάρχουν τεχνικές και νομικές δυσκολίες, οι οποίες πιστεύω να ξεπεραστούν. Περιμένουμε να πάρουμε το χαρτί από την ΕΠΟ για να κάνουμε την ομάδα. Είναι τεχνικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Δεν είμαστε σίγουροι για κάτι. Πιο εύκολο είναι να πάμε στην Football League. Εγώ τουλάχιστον ακόμη θα κρατήσω και θα το προσπαθήσω για τη Super League, χωρίς βέβαια να χάσεις το δικαίωμα να πας στην Football League.

Άρα η γραμμή μου είναι να κρατήσω έστω δέκα ημέρες ακόμη το “παζάρι” για τη Super League και μετά έχει ο Θεός…

Τις προθέσεις αυτές τις έχω εκφράσει και στην ΕΠΟ. Το μόνο που ζητάω και θέλω είναι πολιτική παρέμβαση, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου κόπηκε από πολιτική παρέμβαση και πρέπει να δοθεί πολιτική λύση.

Με βάση τη νέα τροπολογία έχουμε δικαίωμα να μπούμε μέσα σε πρωτάθλημα. Αν δεν υπήρχε αυτή η τροπολογία θα πηγαίναμε μόνο με δικαστική απόφαση. Αν πάμε με δικαστική απόφαση ξεχνάμε το πρωτάθλημα 2012-13, άρα γεια σας!

Εγώ πιστεύω μόνο στη διαπραγμάτευση και στην πίεση όλων των τοπικών φορέων, και επιμελητηρίων ότι μπορούμε να πετύχουμε. Θα τους χρειαστούμε στην ΕΠΟ. Κάποιες προσωπικές δεσμεύσεις δεν μπορούμε να τις πούμε, δεν θέλουμε να τους αδειάσουμε, γιατί έχουμε εχθρούς.

Είναι δύσκολο όμως, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον αγώνα της Super League. Τουλάχιστον ακόμη. Αυτό δεν θα το αποφασίσω εγώ, δεν θα πάρω όλο το βάρος πάνω μου. Έχω μιλήσει με το Δ.Σ., θα μιλήσω και με ορισμένους φορείς του Βόλου, για να είμαι προετοιμασμένος για το αν αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε για τη Super League.

Το βάρος είναι πολύ μεγάλο να εγκαταλείψει έναν αγώνα, γιατί είναι τεράστια η διαφορά της Super League με την Football League.

Σε ερωτήσεις απάντησε τα εξής:

Για το αν μιλάει για υπαναχώρηση του Ολυμπιακού Βόλου, που σημαίνει Football League, και αν υπάρχουν εγγυήσεις:

«Εάν μιλούσαμε για υπαναχώρηση, τότε θα ήμασταν στη Δ’ ή στη Γ’. Σφίγγουν οι ημέρες και τα περιθώρια είναι λίγα και η ομάδα πρέπει να παίξει, αλλά το θέμα είναι σε ποια κατηγορία θα παίξει.

Δεν εγκαταλείπω την ιδέα, αλλά αν φτάσουμε στο μηδέν, δεν μπορώ να ασκήσω τα δικαστικά δικαιώματα, γιατί πάμε μακριά. Ήδη το διοικητικό εφετείο δεν γίνεται λόγω εκλογών. Φτάνεις στο Σεπτέμβριο και γεια σας…».

Για το αν θα καταθέσει αγωγές, αν δεν πάρει το χαρτί από την ΕΠΟ: «Ή θα πάμε και θα πούμε τι θα ζητήσουμε αποζημιώσεις ή δεν θα χρειάζονται να γίνονται αγωγές».

Γιατί δεν στέλνει ο κ. Πιλάβιος το χαρτί της ΕΠΟ στην ΕΕΑ: «Εμείς μέσα στην άλλη βδομάδα, αν δεν έχουμε κάτι στα χέρια μας, θα γίνουν κινητοποιήσεις είτε είναι νομικής είτε είναι στήριξης από όλον τον κόσμο να κατεβούμε κάτω, όλος ο πολιτικός φορέας.

Από την ΕΠΟ και τον κ. Πιλάβιο πήραμε τη δέσμευση ότι θα παίξουμε σε επαγγελματική κατηγορία και ότι θα μας δώσει χαρτί. Ο δικηγόρος μας είναι εκεί για να το πάρει. Λέμε ότι θέλουμε το χαρτί».

Για την καταγγελία του Ολυμπιακού Βόλου κατά της ΕΠΟ στην UEFA για παραβίαση του αυτοδιοίκητου:

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει τις προσπάθειές του, μέσω του νομικού του εκπροσώπου στην Ελβετία, κ. Μιχάλη Μιτζικό.

Έπειτα από ανταλλαγή αλληλογραφίας με τις Πειθαρχικές Υπηρεσίες της UEFA, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου επέμενε στην καταγγελία του, η UEFA όρισε επίσημα Πειθαρχικό Επιθεωρητή στο πρόσωπο του Ζεάν Σαμουέλ Λεμπά με εντολή να συντάξει αναφορά για την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου. Έκτοτε συνεχίζεται η αλληλογραφία και η αποστολή νέων στοιχείων που προκύπτουν για τη στήριξη των θέσεων της θεσσαλικής ομάδας.

Μάλιστα, ο Πειθαρχικός Επιθεωρητής έχει ζητήσει εγγράφως μεταφράσεις από τα στοιχεία που καταθέτει ο Ολυμπιακός Βόλου.

Η σύνταξη της αναφοράς από τον Πειθαρχικό Επιθεωρητή θα αποσταλεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής για να αποφασίσει σε πρώτο βαθμό.

Νέο «όχι» σε Μπέο

Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε προ ημερών ο Αχιλλέας Μπέος, που κρατείται προσωρινά στις φυλακές του Ναυπλίου ως κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν θετική, καθώς δεν έκρινε τον πρώην παράγοντα του ποδοσφαίρου ως ύποπτο φυγής. Ωστόσο ο ανακριτής απέρριψε το αίτημά του. 

Έτσι κι αλλιώς, η μεγάλη μέρα για τον Αχιλλέα Μπέο θα είναι προς το τέλος του Ιουνίου, τότε δηλαδή που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα της προφυλάκισης του. Τότε, το Συμβούλιο Εφετών θα κληθεί να αποφασίσει αν θα άρει την προφυλάκιση ή θα την παρατείνει για έξι ακόμα μήνες.
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=