Αναγκασμένος να περιμένει

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-24, 14:23:43
Αναγκασμένος να περιμένει

Ο Ολυμπιακός σε αναμονή ΕΕΑ και ΕΠΟ αλλά και με την απειλή αγωγών!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αναγκασμένος να περιμένει από Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσεις και αποκατάσταση είναι ο Ολυμπιακός, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί ως πίεση και τις αγωγές…

Μπορεί προχθές στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να μην τέθηκε θέμα Βόλου και μπορεί χθες μιλώντας στον Spor fm το μέλος του Δ.Σ. Β. Χατζηαποστόλου να έκανε λόγω για κοροϊδία της ΕΠΟ προς τους Βολιώτες, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως είναι έτοιμη η γνωμοδότηση της Ομοσπονδίας για τον Ολυμπιακό Βόλου και είναι θετική όσον αφορά στην εξέταση του φακέλου από την ΕΕΑ.

Ο φάκελος του Ολυμπιακού θα εξεταστεί την ερχόμενη Τρίτη 29 Μαΐου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και όπως είπε ο νομικός της ΠΑΕ κ. Παναγιωτόπουλος η θετική γνώμη της ΕΠΟ θα είναι ενισχυτική, αν και επί της ουσίας θα αναγνωρίζει τον Ολυμπιακό Βόλου ως επαγγελματική ομάδα.

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση από την ΕΠΟ και δυσκολίες στο να δικαιώσει τον Ολυμπιακό την ώρα που υπάρχει σκέψη αγωγών εναντίον των μελών της διοίκησης της ΕΠΟ και κατά παντός άλλου υπευθύνου…

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης «καλούνται οι κάτοχοι μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατάθεση αγωγής για την αποπομπή της ομάδας από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League 2011-20012 να προσέλθουν στη συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στα γραφεία του Ερασιτέχνη την Πέμπτη 24/5/2012 ώρα 9 μ.μ.».

Κι ενώ ο Ολυμπιακός περιμένει από την ΕΕΑ ο φάκελος που είναι πλήρης να εγκριθεί, και να πάει το «μπαλάκι» στην ΕΠΟ για να αποφασίσει την κατηγορία που θα παίξει ο Ολυμπιακός, ανακοίνωση εξέδωσαν οι Austrian Boys Club, ο ΣΦΟΒ, οι Vatos Locos, οι Red Eagles, οι Athens Fans, η Κόκκινη Νέα Ιωνία, το Red Club Κασσαβέτη, το Lady’ s Club, οι Red Madness, οι Αργοναύτες και ο Οικονομικός Όμιλος, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Καλούμε σε παμβολιώτικη μεγάλη λαϊκή συνέλευση όλους τους φίλους του Ολυμπιακού, τους οπαδούς μας, τους μετόχους, τα Δ.Σ των ΠΑΕ Ερασιτέχνη, ,Παλαιμάχων, Ε.Π.Σ.Θ. και το Δήμαρχο Βόλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Valis, Παρασκευή και ώρα 9 μ.μ.

Φίλοι μας και οπαδοί μας,

Η ανησυχία όλων μας είναι εμφανής.

Τα συμπτώματα της εσωστρέφειας και της εσωτερικής αντιπαράθεσης θα αρχίσουν να εμφανίζονται επικίνδυνα, αν γρήγορα δεν δικαιωθεί η ομάδα μας.

Πλέον η ΠΑΕ καλείται να πάρει την υπόθεση στα χέρια της σοβαρά και υπεύθυνα και να σεβαστεί την επιταγή και το μήνυμα των χιλιάδων οπαδών που είναι η επιστροφή στην Super League και μόνο και πουθενά αλλού.

Στη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο Valis θα ενημερωθούμε και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι μετά τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ που μας κορόιδευαν, τώρα και στην ΕΠΟ δείχνουν την αδιαφορία τους και την άρνησή τους.

Δυστυχώς, όλους αυτούς τους μήνες κοιμηθήκαμε.

Ήλθε η ώρα της μετωπικής σύγκρουσής μας με την ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεσμεύτηκε ότι αν δεν υπάρχει απάντηση από την ΕΠΟ στα υπομνήματα και αιτήματα της ΠΑΕ που κατατέθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα, θα προχωρήσουμε σε αγώνες, μηνύσεις και προσφυγές στην FIFA.

Αυτό περιμένει ο κόσμος. Έχουμε στα χέρια μας σημαντικά χαρτιά και δεν τα έχουμε αξιοποιήσει, διότι τόσους μήνες επιλέχθηκε η ήπια γραμμή των διαπραγματεύσεων και των προσεγγίσεων η οποία απέτυχε παταγωδώς.

Καλούμε τον κόσμο μας σε εγρήγορση και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των Διοικήσεων των Συνδέσμων.

Μέτοχοι, ΠΑΕ, Ερασιτέχνης όλοι από κοινού να καταθέσουν άμεσα την αγωγή - μήνυση και να ξεπαγώσει η καταγγελία μας σε ΟΥΕΦΑ - ΦΙΦΑ.

Στο μεταξύ και η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση για τον Ολυμπιακό Βόλου όπου αναφέρει: «Τον Αύγουστο του 2011, με αφορμή τα πρόσφατα τότε γεγονότα που εξόντωσαν και διέλυσαν τον Ολυμπιακό Βόλου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωνε πως: «Η (τότε) κυβέρνηση με πολιτικές παρεμβάσεις που η αθλητική ηγεσία ουσιαστικά ομολόγησε, παρά και ενάντια στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, εννοεί την κάθαρση ως εξόντωση και διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου».

«Αυτοί που σχεδίασαν αυτό το σχέδιο εξόντωσης δεν μπορούν να πείσουν κανένα για τις προθέσεις τους αν δεν αποδείξουν με νόμιμα έργα πως η διαφθορά, ο παράνομος στοιχηματισμός και οι παραγοντίσκοι του ποδοσφαίρου θα εξαλειφθούν όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όποιο χρώμα και ποδοσφαιρική δύναμη και αν έχουν».

Ένα περίπου χρόνο μετά η Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ θεωρεί πως δυστυχώς επιβεβαιώθηκε απόλυτα.

Θεώρησε όμως και θεωρεί πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται το θέμα της εξόντωσης του Ολυμπιακού Βόλου με μικροκομματικά και ευκαιριακά - προεκλογικά κριτήρια.

Επειδή όμως γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τόσο της συνεχιζόμενης αδικίας, όσο και της καπήλευσης του δίκαιου και συνεχούς αγώνα των χιλιάδων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, θεωρούμε ότι:

• Η συνευθύνη που τυχόν υπήρχε μεταξύ του τότε ιδιοκτήτη της ομάδας και της ίδιας της ομάδας και των χιλιάδων φιλάθλων της τιμωρήθηκε με την αρχική ποινή που επιβλήθηκε από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής δικαιοσύνης

• Για αυτούς που είχαν την ευθύνη της ομάδας και παραμένουν υπόδικοι για τις ενέργειες τους, έχει αποφανθεί η αθλητική δικαιοσύνη για το αθλητικό μέρος και θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη για το ποινικό μέρος.

• Η αποκατάσταση της ισονομίας είναι συνυφασμένη με την αποκατάσταση της αδικίας που συντελέσθηκε σε βάρος της ομάδας του Βόλου και είναι η μόνη λύση που θα πρέπει να δοθεί

Κάθε άλλη απόφαση, πλην της άμεσης και πλήρους αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, θα αποτελεί ακόμη έναν κόλαφο για την αθλητική ηγεσία και τα θεσμοθετημένα όργανά της».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=