ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπίλης: «Τρομερά αξιόλογος αντίπαλος ο Ολυμπιακός»

μπίλης-τρομερά-αξιόλογος-αντίπαλος-889713

Από σήμερα μετά το χθεσινό ρεπό αρχίζει η προετοιμασία για το κυριακάτικο ματς του Ολυμπιακού Βόλου στην Κατερίνη με τον Πιερικό για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Λεωνίδα Μπίλη, που ανέλαβε φέτος για 3η φορά στην καριέρα του τους μελανόλευκους, με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να επικοινωνεί με τον 54χρονο προπονητή του Πιερικού, ο οποίος μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε για την επικείμενη αναμέτρηση μεταξύ των πιο ιστορικών ομάδων του 2ου ομίλου μαζί με την Καστοριά.

Αρχικά ο κ. Μπίλης ρωτήθηκε για τη μέχρι στιγμής συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών του Πιερικού και για τις έντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία στα παιχνίδια με Εδεσσαϊκό και ΑΟ Χανιώτης για πέναλτι που δεν δόθηκε και για γκολ που δεν μέτρησε αντίστοιχα, απαντώντας ως εξής: «Ως άνθρωπος και ως προπονητής δεν θέλω να ασχολούμαι με τη διαιτησία και η πορεία μου δείχνει ότι δεν στέκομαι πάρα πολύ σε διαιτητικές αποφάσεις, αλλά αυτή την εποχή τυχαίνει να έχουν γίνει κάποια διαδοχικά λάθη εις βάρος του Πιερικού. Βεβαίως το λάθος ενός διαιτητή επηρεάζει πάρα πολύ, αλλά πρέπει κυρίως να βλέπεις και τα δικά σου λάθη και να προσπαθείς να το διορθώσεις, ώστε να βελτιωθείς ως ομάδα.

Να μη στέκεσαι δηλαδή τόσο στις αποφάσεις του διαιτητή, αλλά να κοιτάς και τις δικές σου αδυναμίες. Αυτή έτσι κι αλλιώς είναι μία διαδικασία που γίνεται συνέχεια από μένα, είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε. Θεωρώ ότι δεν έχουμε πάρει τους βαθμούς που μας αναλογούν με βάση την εικόνα μας μέσα στο γήπεδο».

Για το πώς αξιολογεί και προσεγγίζει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Και οι δύο ομάδες κουβαλούν μία μεγάλη ιστορία, η οποία πολλές φορές λειτουργεί σαν βάρος στις πλάτες τους και ειδικά όταν δεν είναι καλά τα πράγματα από βαθμολογικής άποψης.

Οπότε θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες, με πάρα πολύ ενδιαφέρον για τον κόσμο και εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος.

Σίγουρα και οι δύο ομάδες πρέπει να έχουν βλέψεις για παραπάνω, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να έχουμε πράγματα δεδομένα συνεχώς. Δεν μετρά μόνο το όνομα, αλλά και η κατάσταση που είναι μία ομάδα. Τώρα και οι δύο ομάδες δεν είναι στη βαθμολογική κατάσταση που επιθυμούν».

Για το ότι τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και ο Πιερικός πήγαν στη λογική της ριζικής ανανέωσης στο ρόστερ τους, που έχει και έντονο τοπικό στοιχείο: «Αυτό και οι δύο σύλλογοι νομίζω ότι το έκαναν και από ανάγκη και γιατί το πλάνο των δυο ομάδων σε μεγαλύτερες κατηγορίες δεν λειτούργησε και αγωνιστικά, αλλά φαντάζομαι και οικονομικά Έτσι και οι δύο άλλαξαν ρότα.

Το βάρος να χτιστεί μία καινούργια ομάδα με σχεδόν 100% καινούργιο ρόστερ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και ως επί το πλείστον με νεαρά παιδιά πέφτει στους προπονητές.

Η δική μας η ομάδα έχει κυρίως παίκτες από 24 ετών και κάτω (σ.σ. μεγαλύτεροι είναι ο 27χρονος Κατσιαμήτας και ο 25χρονος Χατζηκωνσταντίνου) και με έντονο τοπικό στοιχείο, ενώ άργησε να χτιστεί, γιατί ξεκινήσαμε αργά και δύο άλλες ομάδες της Γ’ Εθνικής στον νομό μας είχαν διαμορφώσει τα ρόστερ τους, έχοντας πάρει αρκετούς καλούς παίκτες από τον νομό Πιερίας.

Άρα είχαμε περιορισμένες επιλογές και με χαμηλό σχετικά μέσο όρο ηλικίας και από ανάγκη, αλλά και από επιλογή.

Θεωρώ όμως ότι και οι δύο προπονητές έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία να χτίσουμε κάτι καλό γι’ αυτές τις ομάδες όχι μόνο για φέτος, αλλά κυρίως για τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να καταλάβουν και οι δύο ομάδες ότι δεν μπορεί κάθε χρόνο να αλλάζεις το 100% του ρόστερ. Μοιραία πάντα δεν θα πετυχαίνεις τον στόχο σου και αν καμιά φορά τον πετύχεις, θα τον πληρώσεις πολύ ακριβά, οικονομικά εννοώ».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει να χάσει πάνω από 24 χρόνια ως φιλοξενούμενος του Πιερικού: «Πραγματικά οι δύο ομάδες έχουν δώσει πολύ ωραία παιχνίδια στον κόσμο τους και έχουν γίνει πολύ όμορφες αναμετρήσεις. Ένα παιχνίδι Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου είναι ιστορικό και προκαλεί το ενδιαφέρον. Στατιστικά υπάρχει αυτό που λέτε και σαφώς αυτή την παράδοση τη χτίζουν οι ομάδες με αίμα αλλά οι παραδόσεις είναι και αυτές, για να σπάνε κάποια στιγμή.

Εγώ πάντα προσεγγίζω όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Σαφώς και τα ντέρμπι, όπως αυτό της Κυριακής, είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι και για τους ποδοσφαιριστές και για τους φιλάθλους και για τους προπονητές. Αλλά μην ξεχνάμε ότι όλα τα παιχνίδια δίνουν τρεις βαθμούς και όλα τα ματς έχουν το ίδιο βαθμολογικό αποτέλεσμα και μπορείς να πάρεις μηδέν έως τρεις βαθμούς».

Για το εάν αναμένει αρκετό κόσμο την Κυριακή: «Ο κόσμος της Κατερίνης είναι μουδιασμένος και αυτό συμβαίνει, γιατί ο Πιερικός έπεσε πέρσι και σίγουρα περιμένει πολύ περισσότερα από την ομάδα.

Το τοπικό στοιχείο είναι ένας παράγοντας που μας δίνει αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Σίγουρα περιμένουμε περισσότερα πράγματα και θέλουμε περισσότερο κόσμο και μεγαλύτερη συμπαράσταση. Εύχομαι αυτό το παιχνίδι να δώσει κίνητρο στους φιλάθλους μας να έρθουν κοντά στην ομάδα και εύχομαι η ομάδα να τους το ανταποδώσει».

Αν πιστεύει ότι το κυριακάτικο ματς θα είναι αμφίρροπο και χωρίς φαβορί: «Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και για τους δύο προπονητές, αλλά και για τους 22 παίκτες».

Αν έχει πλήρη άποψη για τον Ολυμπιακό Βόλου και αν υπολογίζει σε κάτι περισσότερο σε αυτόν αγωνιστικά: «Ασφαλώς και έχω πλήρη άποψη με δεδομένο ότι παίξαμε και φιλικό παιχνίδι προς το τέλος της προετοιμασίας, δηλαδή σχετικά πρόσφατα, και γιατί είδαμε τον Ολυμπιακό και μέσα στο Νέο Κεραμίδι, όπου είχε αξιόλογη αγωνιστική παρουσία, ενώ παρακολουθήσαμε και διαδικτυακά τα υπόλοιπα παιχνίδια. Έχω πολύ καλή άποψη για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και την έχω εκφράσει. Είναι μία ομάδα συγκροτημένη και δουλεμένη, έχει ταλέντο και είναι ένας τρομερά αξιόλογος αντίπαλος».

Τέλος, ο Λεωνίδας Μπίλης δεν παρέλειψε αναφερθεί και στην άλλη μεγάλη ομάδα του Βόλου, τη Νίκη, από την οποία έχει περάσει τρεις φορές: «Χαιρετισμούς σε όλους τους φίλους στον Βόλο και εύχομαι τα καλύτερα και στη Νίκη, γιατί με συνδέουν πάρα πολλά μ’ αυτή την ομάδα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου