ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε μόνο τον πόντο ο Ολυμπιακός Βόλου

πήρε-μόνο-τον-πόντο-ο-ολυμπιακός-βόλου-891499

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, αλλά πήρε μόνο τον πόντο απέναντι στην πρωτοπόρο Κοζάνη στο ματς της Νεάπολης για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η φιλοξενούμενη ομάδα προηγήθηκε στο 40’ με τον Ίσακσον και στην επανάληψη γλίτωσε την ήττα από τους ανώτερους γηπεδούχους, οι οποίοι αρχικά ισοφάρισαν με τον Αναστασίου στο 57’ και στη συνέχεια είχαν τις φάσεις για την ανατροπή, όντας ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Η ουσία είναι πάντως ότι το 1-1 έμεινε έως τη 95’, που σφύριξε τη λήξη ο Λαρισαίος Νίτσας.

Αξίζει να τονιστεί ότι μετά το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου υψώθηκε από τους παίκτες και μία φανέλα με το Νο3, που φορούσε ο Αντώνης Μάνδαλος, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 3-5-2, έχοντας τον Καβουσάκη στο τέρμα, ενώ οι Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος ήταν οι δύο πλάγιοι φουλ μπακ, με τους Σιουμουρέκη Ψιάνο, Παπαϊωάννου από τα δεξιά στ’ αριστερά να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Τον κλασικό αμυντικό μέσο αποτέλεσε ο Κόλα και οι Αναστασίου, Κυρίτσης ήταν μπροστά τους ως εσωτερικοί μέσοι. Τέλος, Κατσαγεωργίου και Ντινιωτάκης αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο, όμως από την έναρξη της επανάληψης μετατράπηκαν σε εξτρέμ, αφού το σύστημα άλλαξε σε 4-5-1, με τον Μυλωνά, που πέρασε στη θέση του Σιουμουρέκη, να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης.

Η Κοζάνη εκτός του τερματοφύλακα Καραγκιόζη είχε στην άμυνα τους Πάνο, Παπαργυρίου (ακραίοι οπισθοφύλακες), Γιαλαμίδη και Κούφα (στόπερ). Στο κέντρο οι δύο ανασταλτικοί χαφ ήταν οι Παπαδόπουλος, Ψάλτης, με τους Ίσακσον (άξονας), Αποστολίδη και Καραγιάννη (εξτρέμ) να είναι η τριάδα πίσω από τον κλασικό προωθημένο Μπίντση.

Εμεινε πίσω στο πρώτο μέρος

Στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα η Κοζάνη πήρε τα ηνία και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό Βόλου, έχοντας κι ένα αξιόλογο σουτ στο 6’ με τον Ίσακσον, που κόντραρε και μπλόκαρε με σχετική δυσκολία ο Καβουσάκης, αλλά σιγά-σιγά οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν.

Μπορεί να μην είχαν τη μεγάλη φάση και να μην απειλούν ιδιαίτερα (σ.σ. άστοχα, χωρίς να προβληματίσουν τον Καραγκιόζη τα σουτ των Σκοπελίτη στο 10’ και του Κυρίτση στο 16’ και το 36’), ωστόσο ήταν η πιο επιθετική ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα μέχρι την ανάπαυλα. Κι ενώ ουσιαστικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν γίνονταν, ο Ολυμπιακός δέχτηκε στο 40’ ένα γκολ από αμυντική αδράνεια. Από φάουλ που εκτέλεσε από την αριστερή πλευρά ο Πάνος, η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να απομακρύνει και με σουτ εντός περιοχής που κόντραρε ο Ίσακσον έκανε το 0-1, με τον Αναστασίου να μην καταφέρνει να του βάλει το «στοπ».

Άλλος Ολυμπιακός στην επανάληψη

Ο Ολυμπιακός Βόλου στην επανάληψη όχι απλώς άφησε … στ’ αποδυτήρια την ανούσια επιθετικότητα του πρώτου μισού, αλλά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και … έπιασε από τον λαιμό τον αντίπαλό του, παίζοντάς τον σαν τη γάτα με το ποντίκι τουλάχιστον στο πρώτο τέταρτο, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει αρχικά, ενώ και στη συνέχεια υπήρξαν οι φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν την ανατροπή.

Στο 51’ μετά από φάουλ του Κόλα, ο Ντινιωτάκης ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και βρέθηκε ολομόναχος, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά στην κίνηση, ενώ στο 52’ ο Κυρίτσης έκανε ντρίμπλα και σουτ με το αριστερό ανάμεσα από το πέναλτι και τη μικρή περιοχή, αλλά εκπληκτικά ο Καραγκιόζης απέκρουσε σε μία τεράστια ευκαιρία των γηπεδούχων.

Ακολούθως στο 54ο λεπτό ο Κατσαγεωργίου είδε το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ, ενώ στο 55’ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων πήγε η μπάλα, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Καραγκιόζη, στην κεφαλιά του Αναστασίου στο πρώτο δοκάρι μετά τη σέντρα του Σκοπελίτη από τα δεξιά.

Γκολ μετά τις 11/7/21

για τον Αλέκο Αναστασίου

Τελικά στο 57’ ήρθε το 1-1, που δικαιούνταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε κλείσει την Κοζάνη στα καρέ του και τη σφυροκοπούσε, με τον κόσμο να ξεσηκώνεται.

Ο Αναστασίου μετά από κεφαλιά-πάσα του Κυρίτση με φοβερό σουτ από θέση μέσα δεξιά στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ, με την μπάλα να σκάει και στο έδαφος, έγραψε το 1-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ σε πρωτάθλημα για τον Αλέκο Αναστασίου μετά το τέρμα που είχε πετύχει στο 5’ στην ήττα με 1-2 του Διαγόρα Στεφανοβικείου από την Αναγέννηση Καρδίτσας στις 11/7/21 στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής.

Ο Καραγκιόζης κράτησε το σκορ

Στο 73’ ο Ντινιωτάκης δεν μπόρεσε σε πρώτο χρόνο, βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας να κάνει το κοντρόλ, αλλά ξαναμπήκε στη φάση και ήταν έτοιμος να σουτάρει απέναντι από τον Καραγκιόζη, αλλά του πήρε την μπουκιά από το στόμα ο Παπαργυρίου.

Στο 81ο λεπτό ο Καραγκιόζης με μία εκπληκτική επέμβαση κράτησε το 1-1 μετά από φοβερό ευθύβολο δεξί σουτ του Καρατσόλη έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα της Κοζάνης να κάνει εκτίναξη στη δεξιά του γωνία και να σώζει την ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα, η Κοζάνη έχασε μία σημαντική ευκαιρία, με τον Ίσακσον από θέση μέσα δεξιά της περιοχής να στρώνει για τον Νιάς, που από το 60’ που μπήκε στο γήπεδο στη θέση του Ψάλτη βοήθησε πολύ την ομάδα του. Το σουτ πάντως που έκανε με κατεύθυνση προς την εστία ο Σενεγαλέζος πήγε πάνω σε σώματα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βοργιατζίδης δεν μπόρεσε με ένα αδύναμο σουτ να απειλήσει, με τον Καβουσάκη να μπλοκάρει εύκολα.

Τέλος, στο 90’ ο εξαιρετικός χθες Κυρίτσης έβγαλε διαγώνια σέντρα για τον Καρατσόλη, που δεν έπιασε το σουτ στην κίνηση, όπως θα ήθελε, αν και βγήκε φάτσα με το γκολ, και η μπάλα έφυγε πολύ άουτ στην τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού.

Σφοδρά παράπονα έχει ο Ολυμπιακός Βόλου από τον πρώτο βοηθό Βαλιώτη, ενώ να σημειωθεί σε ό,τι αφορά στην προσέλευση των θεατών ότι ο κόσμος των ερυθρολεύκων θα μπορούσε να είναι χθες και περισσότερος, αν και η χθεσινή εμφάνιση, παρόλο που δεν ήρθε η νίκη, ίσως τον πείσει να βρεθεί πιο μαζικά δίπλα στην ομάδα. Πάντως, όσοι έδωσαν το παρών υποστήριξαν με μεγάλο πάθος τους ερυθρόλευκους, με τους οργανωμένους να έχουν και … λάφυρο ένα πανό από τους φιλοξενούμενους φιλάθλους.

«Απόλυτοι πρωταγωνιστές στην επανάληψη»

Στις δηλώσεις του ο Σάκης Θεοδοσιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και τόνισε είναι υπερήφανος που συνεργάζεται μαζί τους, ενώ για το δεύτερο μέρος έκανε λόγο για αποφασιστικότητα των παικτών του να κάνουν την ανατροπή και συμπλήρωσε πως ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές αυτό το διάστημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Θεοδοσιάδης): Καβουσάκης, Σκοπελίτης (79’ Λάμπος), Διαμαντόπουλος, Σιουμουρέκης (46’ Μυλωνάς), Παπαϊωάννου, Ψιάνος, Κόλα (79’ Καμπέρης), Αναστασίου, Κυρίτσης, Κατσαγεωργίου (72’ Καρατσόλης), Ντινιωτάκης (84’ Σταμπουλής)

ΚΟΖΑΝΗ Φ.Σ. (Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Γιαλαμίδης (74’ Πάτας), Κούφας, Παπαδόπουλος, Ψάλτης (60’ Νιάσε), Ισακσον, Αποστολίδης (76’ Κανούλας), Καραγιάννης (46’ Βοργιαζίδης), Μπίντσης.

Αποτελέσματα (4η)

Εδεσσαϊκός-Μακεδονικός Φ. 2-3

ΑΕΠ Κοζάνης-Σβορώνος 2-4

Ελασσόνα-Δωτιέας Αγιάς 1-1

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Εθνικός Κερ. 0-1

Κεραυνός Αγγελ.-Καστοριά 3-0

Ολυμπιακός Βόλου-Κοζάνη 1-1

Πιερικός-ΑΟ Χανιώτης 0-0

Βαθμολογία

  1. Κοζάνη 10 (12-2)
  2. Κεραυνός Αγγελοχωρίου 8 (9-2)
  3. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 8 (3-1)
  4. Σβορώνος 7 (8-5)
  5. ΠΟ Ελασσόνας 6 (4-3)
  6. ΑΕΠ Κοζάνης 6 (5-6)
  7. Εδεσσαϊκός 5 (5-5)
  8. Ολυμπιακός Βόλου 5 (2-3)
  9. Πιερικός 4 (4-3)
  10. Μακεδονικός Φούφας 4 (4-5)
  11. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 4 (3-4)
  12. Καστοριά 4 (2-6)
  13. ΑΟ Χανιώτης 2 (3-8)
  14. Δωτιέας Αγιάς 1 (2-14)

Επόμενη (5η, 11/12): Μακεδονικός Φ.-Σβορώνος, Δωτιέας Αγιάς-Εδεσσαϊκός, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-ΑΕΠ Κοζάνης, Καστοριά-Ελασσόνα, Κοζάνη-ΠΑΟΚ Κρηστώνης, ΑΟ Χανιώτης-Κεραυνός Αγγελ., Πιερικός-Ολυμπιακός Β.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου