ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν τον τρομάζει η Κοζάνη…

δεν-τον-τρομάζει-η-κοζάνη-855202

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δώσει δύο ματς εκτός έδρας με συγκομιδή ενός βαθμού και χωρίς να σκοράρει, ενώ κέρδισε στο 90’ το μοναδικό ματς ως γηπεδούχος στο γήπεδο του Στεφανοβικείου, με συνέπεια να βρίσκεται ισόβαθμος με άλλες τρεις ομάδες στην 7η θέση του δεύτερου ομίλου της Γ’ Εθνικής με τέσσερις πόντους.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι κρατούν ως θετικό την καλή αμυντική τους λειτουργία στα δύο τελευταία ματς που η εστία τους δεν παραβιάστηκε και με όπλο αυτή θα αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο Κοζάνη την προσεχή Κυριακή στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου για την 4η αγωνιστική, θέλοντας να φανούν ωστόσο πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στην επίθεση, με την προετοιμασία να αρχίζει από σήμερα μετά το χθεσινό ρεπό.

Η βολιώτικη ομάδα μετρά ένα τέρμα μέχρι στιγμής σε τρία ματς στο πρωτάθλημα, αλλά όλοι πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ, εφόσον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, χωρίς βεβαίως κανείς να παραγνωρίζει το πρόβλημα, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μέχρι στιγμής τουλάχιστον τη χειρότερη επίθεση μαζί με τους Μακεδονικό Φούφας και Δωτιέα Αγιάς.

Από την άλλη, ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Σάκη Θεοδοσιάδη διαθέτει μεγάλη άνεση στο σκοράρισμα. Η Κοζάνη έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα έντεκα φορές και έτσι έχει την καλύτερη επίθεση έως τώρα σε όλη τη Γ’ Εθνική κι όχι μόνο στον 2ο όμιλο.

Όμως, πρέπει να επισημανθεί ότι το σύνολο του Νίκου Μπαδήμα είχε ένα πολύ βατό πρόγραμμα, καθώς αντιμετώπισε δύο από τις πιο αδύναμες ομάδες, τον Δωτιέα Αγιάς εκτός έδρας (1-5) και τον Α.Ο. Χανιώτη (4-0) εντός, ενώ κέρδισε και στο γήπεδό τους την Καστοριά με 2-0.

Σίγουρα, οι Κοζανίτες είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, από την άλλη ο βαθμός δυσκολίας των παιχνιδιών που έδωσαν, δεν ήταν μεγάλος, αν και βέβαια η ευκολία στο σκοράρισμα λέει πολλά για τη μεγάλη ποιότητά τους.

Τώρα, όμως, είναι ουσιαστικά το πρώτο κρας τεστ για την Κοζάνη απέναντι σε μία ομάδα με βαριά φανέλα και κόσμο, με το τεχνικό τιμ και τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να μην τρομάζουν με τις επιδόσεις των αντιπάλων τους και να θεωρούν πως έχουν τα όπλα να τους κλειδώσουν επιθετικά, περιορίζοντας τα ατού τους, και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.

Στο τελευταίο ματς με τον Α.Ο. Χανιώτη η Κοζάνη Φ.Σ. είχε κάτω από τα δοκάρια τον πανύψηλο (1.95) Τάσο Καραγκιόζη, που είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2020-21 με τη Νίκη στη Φούτμπολ Λιγκ έξι φορές. Στην άμυνα πλάγιοι μπακ ήταν ο επίσης πρώην παίκτης της Νίκης Ξενοφών Πάνος στα δεξιά και ο Ιορδάνης Παπαργυρίου στ’ αριστερά, που πριν την Κοζάνη έπαιξε για οκτώ χρόνια στη Σούπερ Λιγκ 2 σε Δόξα Δράμας, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Καβάλα και Λαμία, με την οποία είχε λίγες συμμετοχές και στη Σούπερ Λιγκ 1 τη σεζόν 2017-18.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν ο 26χρονος Θωμάς Γιαλαμίδης, που την προηγούμενη τριετία ήταν στο Πιερικό (σ.σ. στις 20 Αυγούστου 2017 είχε απορριφθεί σε δοκιμή του από τη Νίκη Βόλου σε φιλικό με τον Διγενή Νεοχωρίου), και ο 20χρονος Αδάμ Κούφας, ο οποίος προέρχεται από τον Μακεδονικό.

Ο 21χρονος Γιάννης Παπαδόπουλος, που πέρσι είχε οκτώ συμμετοχές με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στη Σούπερ Λιγκ 2, ήταν ο κλασικός αμυντικός μέσος, και «οκτάρι» με δημιουργικά καθήκοντα ήταν ο έμπειρος Αλέξανδρος Καραγιάννης, που ήταν και πέρσι στην ομάδα της Κοζάνης, παίζοντας πιο κοντά στην περιοχή, αλλά φέτος ελλείψει του Γιώργου Ιορδανίδη έχει οπισθοχωρήσει. Ο Καραγιάννης δεν είναι τυχαίος παίκτης, καθώς έχει 22 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ 1 με Αρη και Λαμία, ενώ έχει περάσει από Χανιά, Βέροια και Κισσαμικό στη Σούπερ Λιγκ 2, έχοντας συνολικά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία 84 συμμετοχές και 18 γκολ.

Δεκάρι αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς ο Γιώργος Αποστολίδης, που είχε ένα μικρό πέρασμα από τη Νίκη τη σεζόν 2015-16, ενώ πέρσι έκανε καλή χρονιά στον Ηρόδοτο στη Σούπερ Λιγκ 2 με 27 συμμετοχές και δύο γκολ.

O 28χρονος Φινλανδός Κίτον Ίσακσον, που ήρθε φέτος και έχει βάλει ήδη δύο τέρματα, και ο 26χρονος Θεοχάρης Ψάλτης, που ήταν πέρσι βασικό μέλος του Αγροτικού Αστέρα και έχει αγωνιστεί ακόμη σε Πανσερραϊκό, Καβάλα και Πανθρακικό, ήταν οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί.

Τέλος, τον κλασικό προωθημένο αποτέλεσε ο 26χρονος Νίκος Μπίντσης, που είναι παίκτης από τον νομό Κοζάνης και ξεκίνησε από τον Μακεδονικό Φούφα, ενώ ήταν και πέρσι στην ομάδα, έχοντας έρθει από τον Ναυπακτιακό.

Ωστόσο, βασικός φορ θεωρείται ο Θανάσης Κανούλας, ο 30χρονος ύψους 1.89 επιθετικός, με τον οποίον είχε επαφή και ο Ολυμπιακός Βόλου το καλοκαίρι. Ο ποδοσφαιριστής έπαιξε για πρώτη φορά ως αλλαγή την περασμένη Κυριακή, αφού ήταν στα δύο πρώτα ματς τραυματίας και έδειξε σε καλή κατάσταση, προλαβαίνοντας να πετύχει και ένα γκολ, παρόλο που μπήκε στο ματς στο 73’. Αυτό το γκολ ήταν το 67ο τέρμα του Θεσσαλονικού ποδοσφαιριστή σε Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2, Φούτμπολ Λιγκ και Γ’ Εθνική.

Ασφαλώς, την πόρτα της ενδεκάδας, αν και δεν είναι ακόμη έτοιμος, χτυπά και ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος, Ιμπραΐμα Νιάς, που έπαιξε τέσσερις χρονιές στη Σούπερ Λιγκ 1 σε Λεβαδειακό και Λαμία και πριν πάει από πέρσι στην Κοζάνη κέρδισε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία με τον Ιωνικό.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου στην 4η «στροφή» του πρωταθλήματος είχε μέσο όρο ηλικίας όσον αφορά την ενδεκάδα της στην τελευταία της αναμέτρηση τα 26 χρόνια, 11 μήνες και 13 ημέρες, κοντά δηλαδή στον μέσο όρο της ενδεκάδας των ερυθρολεύκων (26χρ., 9μ., 13ημ.) απέναντι στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, με τον Σάκη Θεοδοσιάδη να προσπαθεί να συγκεράσει εμπειρία και νιάτα και να έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα τους 17 από τους 23 παίκτες του ρόστερ στο πρωτάθλημα, καθώς δεν έχουν αγωνιστεί οι Γιαρλέλης, Παπαδήμος, Ακριβόπουλος, Βροντάρας, Κοκώνης, Χαρχαλάκης.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον κύριο Μίλτο Μουστακαλή ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου PARK HOTEL για το γεύμα που παρέθεσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Ο κύριος Μίλτος Μουστακαλής είναι πάντα κοντά στον Σύλλογό μας και αρωγός στην προσπάθειά μας», τονίζεται σχετικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου