ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σταματίου, Καραμίχαλος, Θεοδωρίδης μιλούν για «το λιοντάρι του Ολυμπιακού»

σταματίου-καραμίχαλος-θεοδωρίδης-μι-865407

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο σπουδαίος Αντώνης Μάνδαλος έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή, με τους παλιούς του συμπαίκτες να τον αποχαιρετούν, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, συντετριμμένοι και με τα θερμότερα λόγια.

Ο Κώστας Σταματίου μάλιστα τον χαρακτήρισε «λιοντάρι», αναφέροντας: «Για όλους εμάς που τον ζήσαμε, ο Αντώνης ήταν το «λιοντάρι» του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτός και ο Θανάσης Βήττας. Οι δυο τους ήταν που έμπαιναν μπροστά και εμείς οι πιο αδύναμοι από πίσω. Ήταν ένας άνθρωπος «σίδερο». Παίξαμε εννιά χρόνια μαζί, αυτός ως αριστερό μπακ και εγώ ως αριστερός ενδιάμεσος. Μέσα στο γήπεδο παίζαμε ο ένας για τον άλλον.

Ήταν ένας παίκτης που ξεχώριζε για την παλικαριά του και την ντομπροσύνη του. Θυμάμαι τα καλύτερα για τον Αντώνη. Ο θάνατός του ήταν αναπάντεχος και μας έχει συγκλονίσει όλους μας.

Αδικήθηκε για μένα ως ποδοσφαιριστής, γιατί, αν τον είχε δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου στην ΑΕΚ τη χρονιά που τον ήθελε ο Μπάγεβιτς, θα είχε κάνει μεγάλη καριέρα, καθώς ήταν εξαιρετικός παίκτης.

Ηταν από τους λίγους που δεν άλλαξε φανέλα από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό Βόλου. Ήμασταν πολύ φίλοι και για μένα ήταν και ένας πολύτιμος συνεργάτης, γιατί βρεθήκαμε μαζί και στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού Βόλου τρεις φορές. Δεν ήταν βοηθός μου, ήμασταν «ένα». Εκτιμούσαμε πολύ ο ένας τον άλλον.

Η απώλεια μάς έχει καταρρακώσει, είμαι συντετριμμένος. Τον εκτιμούσα αφάνταστα γι’ αυτό που ήταν. Είχε μπέσα και ήταν τίμιος. Χάσαμε ένα εκλεκτό παιδί. Εμοιαζε σκληρός, αλλά είχε μία ευγενική ψυχή.

Δεν έχει σταματήσει το τηλέφωνό μου από όλη την Ελλάδα, γιατί κανείς δεν πίστευε ότι αυτός ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή και με έπαιρναν με την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Παλαιμάχων Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Καραμίχαλος, ανέφερε:

«Τι να πρωτοπώ για τον Αντώνη; Ηταν αδερφός, φίλος, συμπαίκτης. Μεγάλη απώλεια. Ηταν ένας άνθρωπος που ούτε κάπνιζε, ούτε έπινε, έκανε αθλητική ζωή. Ήμασταν πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Είναι μία μαύρη μέρα. Είναι ανείπωτος ο πόνος που νιώθω. Ο χαμός του δεν θα ξεπεραστεί εύκολα. Να ευχηθούμε καλή αντάμωση.

Όταν ήρθε στον Βόλο, τον έπεισα να μη φοβάται τίποτα και ότι θα τον βοηθήσουμε και αναδείχθηκε σε μεγάλο ποδοσφαιριστή. Θα τον θυμόμαστε μία ζωή και θα τον αγαπάμε. Ό,τι και να πούμε, ο Αντώνης δεν θα γυρίσει πίσω».

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης για τον θάνατο του Αντώνη Μάνδαλου, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου και έφορος του τμήματος ποδοσφαίρου της ομάδας, Γιάννης Θεοδωρίδης, τονίζει: «Ημασταν μαζί από την πρώτη μέρα που ήρθε στον Βόλο. Ήταν ένα παιδί συνεσταλμένο, μετρημένο και σοβαρό, που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην ομάδα. Εκτός από καλός χαρακτήρας ήταν και παικταράς και οι αριθμοί είναι από τις λίγες φορές που στην περίπτωσή του δεν λαθεύουν. Το ρεκόρ με τις συμμετοχές τα λέει όλα. Πιστεύω πως, αν πήγαινε στην ΑΕΚ, θα είχε παίξει και Εθνική Ελλάδος. Δεν υπάρχουν λόγια. Ό,τι και να πεις είναι λίγο».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου