Εξαρτάται από… ΕΠΟ!!!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-22, 16:05:47
Εξαρτάται  από… ΕΠΟ!!!

Από το σημερινό Δ.Σ. θα φανούν οι προθέσεις της Ομοσπονδίας απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φαίνεται  να  εξαρτάται  εν  πολλοίς ο  Ολυμπιακός Βόλου,  που  περιμένει  να  είναι  κρίσιμο  το  επόμενο  δεκαήμερο αλλά  και η  σημερινή  μέρα,     καθώς  ως  το  τέλος  Μαΐου  υπολογίζει  σε   απαντήσεις  αποφάσεις  και  κατά  κύριο λόγο  περιμένει  μια  απόφαση  που  θα  σημαίνει   απόφαση αποκατάστασης της ομάδας.

Εκτός από την ΕΠΟ που σήμερα έχει συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και θα φανούν και οι προθέσεις, περιμένει στη συνέχεια και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να έρθει η πολυπόθητη δικαίωση…

Το ενδιαφέρον των Βολιωτών θα στραφεί σήμερα στο ΔΣ της ΕΠΟ που δεν έχει απαντήσει στον Ολυμπιακό Βόλου και στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΠΑΕ, αλλά υπάρχει και ενδιαφέρον για το αν θα κληθεί να πάρει την ειδική αδειοδότηση, μια διαδικασία που ξεκίνησε από χθες η Ομοσπονδία, καθώς μετά τη λήξη των πλέι οφ θα περάσουν από την αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης της EΠO οι 13 ομάδες της Super League που συνεχίζουν στην κατηγορία, μιας και δεν κλήθηκαν οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν, ενώ αυτές που προβιβάζονται από τη Football League θα περάσουν σε επόμενη φάση.

H διαδικασία αφορά στην αδειοδότηση και για τις εγχώριες διοργανώσεις και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδόν οι μισές από τις ομάδες των οποίων θα εξεταστούν οι φάκελοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, άλλες μικρότερα, άλλες μεγαλύτερα.

Πάντως άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως αν ο Ολυμπιακός Βόλου κληθεί και εξεταστεί από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Aδειοδότησης της ΕΠΟ, αυτόματα θα αναγνωρισθεί ως επαγγελματική ομάδα και όλα θα οδηγήσουν στην δικαίωσή του.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η Πρωτοβάθμια Eπιτροπή να δώσει προθεσμία σε ορισμένες ομάδες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους ανάλογα, βεβαίως, με το μέγεθος αυτών και να μην τους απορρίψει τους φακέλους έτσι ώστε να χρειαστεί να καταθέσουν έφεση στη Δευτεροβάθμια Eπιτροπή, κινδυνεύοντας να μη λάβουν άδεια, κάτι που σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League δεν θα σημαίνει υποβιβασμό στην πιο κάτω κατηγορία, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι, αλλά παραμονή στην κατηγορία και απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων και όσες ομάδες έχουν πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και δεν πάρουν αδειοδότηση, δεν θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το σημερινό πάντως Δ.Σ. της ΕΠΟ, είναι άγνωστο αν θα ασχοληθεί με την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Ήδη, ως γνωστόν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει υπόμνημα που ζήτησε η ΕΠΟ με τις νομικές θέσεις της αναφορικά με την υπόθεση, ενώ θέτει και μια σειρά από ερωτήματα, στα οποία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλείται να απαντήσει γραπτώς.

Η νομική υπηρεσία του Ολυμπιακού έχει ζητήσει από την ΕΠΟ να καλέσει την βολιώτικη ΠΑΕ να καταθέσει φάκελο αδειοδότησης, προκαλώντας επί τοις ουσίας την Ομοσπονδία να πάρει τη γενναία απόφαση να αποκαταστήσει την ομάδα, εφαρμόζοντας ουσιαστικά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της 10ης Αυγούστου (παραμονή στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς).

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ έστω και να μην υπάρχει ως θέμα ο Ολυμπιακός (ούτε στο προηγούμενο που παρέστησαν εκπρόσωποι του ήταν), αλλά το θέμα θα τεθεί από κάποιους συμβούλους στους οποίους μάλιστα υπήρχε πίεση και από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ., ενώ πάντα υπάρχει η πίεση των αγωγών.

Η ΕΠΟ είναι αυτή που θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός, ενώ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού στις 29 Μαΐου.

Μάλιστα σύμφωνα με την από 2/5 επιστολή που απέστειλε η ΓΓΑ στη βολιώτικη ΠΑΕ, ο φάκελος θα εξεταστεί, είτε στείλει, είτε όχι η ΕΠΟ τη γνωμοδότηση που έχει ζητήσει η ΕΕΑ.

Όπως είπε πάντως την περασμένη εβδομάδα ο νομικός της ΠΑΕ κ. Παναγιωτόπουλος η θετική γνώμη της ΕΠΟ θα είναι ενισχυτική για τον Ολυμπιακό Βόλου όσον αφορά στην εξέταση του φακέλου του Ολυμπιακού.

Στον Ολυμπιακό άλλωστε έχουν τονίσει πως ο φάκελος πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη χορήγηση πιστοποιητικού και πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Αν πάντως, μέχρι το τέλος του μήνα η ΕΠΟ συνεχίσει να παίξει… κρυφτούλι και να μην παίρνει μία απόφαση, η διοίκηση της ΠΑΕ είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τη στάση της και να κινηθεί νομικά κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, καταθέτοντας αγωγές.

Όσον αφορά στον Ερασιτέχνη, έχει ζητήσει με επιστολή που απέστειλε στο Δήμο Βόλου να στηρίξει την υπόθεση του Ολυμπιακού στην ΟΥΕΦΑ, στέλνοντας επιστολή, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να επιληφθεί του θέματος, ενώ με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρεται πως συνεχίζονται μια σειρά ενεργειών προς όφελος της ομάδας πάντοτε σε συνεργασία με την ΠΑΕ και αν δε γίνει αυτό σύντομα θα σημαίνει σύγκρουση, πόλεμος, μηνήσεις, αγωγές, FIFA.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=