Σε… καλό δρόμο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-18, 18:05:35
Σε… καλό δρόμο

Ο Ολυμπιακός περιμένει θετικές αποφάσεις από ΕΠΟ και ΕΕΑ έως το τέλος Μαΐου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με  τα  μηνύματα  να  είναι  θετικά  στον  Ολυμπιακό Βόλου θεωρούν   ότι  η  υπόθεση   αποκατάστασης της ομάδας βρίσκεται  σε   καλό  δρόμο,  ενώ  από  ό,τι  φαίνεται  όλες  οι κινήσεις της διοίκησης της ΠΑΕ θα  εξαρτηθούν  από τη στάση που θα τηρήσει η ΕΠΟ  και  από την  αδειοδότησή  του  από την  Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα  εξετάσει  το  φάκελο  στις  29  του Μάη.

Ο νομικός της ΠΑΕ Ολυμπιακός Δημήτρης Παναγιωτόπουλος μιλώντας χθες στον Spor fm

έδωσε ένα τόνο αισιοδοξίας τονίζοντας πως όλες οι κινήσεις είναι συντονισμένες και πρέπει να γίνονται βήμα βήμα…

Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως μοναδική επιδίωξη είναι η αποκατάσταση της αδικίας, η αποκατάσταση της ομάδας, ενώ μετά την παράσταση στην ΕΠΟ, το υπόμνημα προς αυτή και την ημερομηνία που γνωστοποίησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ότι θα εξετάσει το φάκελο, μπορούμε να λέμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο…

Επίσης ο έγκριτος νομικός ανέφερε πως η θετική εισήγηση της ΕΠΟ στην ΕΕΑ δεν είναι απαραίτητη αλλά σίγουρα ενισχυτική, υπογράμμισε πως η απάντηση της Ομοσπονδίας στην ΠΑΕ θα είναι γραπτή, όπως και ζητήθηκε από τον Ολυμπιακό, υπόμνημα και έκανε γνωστό ότι η ομάδα εκτός από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού περιμένει και την άλλη αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει γνωστό και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, λέγοντας πως δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ΕΠΟ με την ΕΕΑ καθώς στην δεύτερη που τελικά θα συνεδριάσει Τρίτη 29/5 κατατέθηκε φάκελος για να τον εξετάσει και να αποφανθεί, αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πληροί τις προϋποθέσεις ανώνυμης εταιρίας.

Eπίσης χθες μιλώντας στον spor fm ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. κ. Τάσος Μπατζιάκας ανέφερε πως μοναδική επιδίωξη είναι η επιστροφή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία, αφού η ΕΠΟ πρέπει να τον εντάξει στη Σούπερ Λίγκα γιατί έτσι ήταν και η τελευταία απόφαση της επιτροπής εφέσεων.

Ο Τάσος Μπατζιάκας, τόνισε ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι το ανώτερο δικαιοδοτικό όργανο του Αυτοδιοίκητου ποδοσφαίρου, το οποίο τιμώρησε τον Ολυμπιακό με -10 βαθμούς από τη Σούπερ Λίγκα. Άρα θα πρέπει να ισχύσει αυτή η απόφαση και αυτήν διεκδικεί η βολιώτικη ομάδα.

Από την αρχή της εβδομάδας ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει τονίσει ότι από την ΕΠΟ, όπου βολιώτικη αντιπροσωπεία βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή και τη Δευτέρα κατατέθηκε και υπόμνημα με τις θέσεις και απαιτήσεις της ΠΑΕ περιμένει να υπάρξει μία απόφαση αποκατάστασης της ομάδας αλλά την απαιτούμενη αδειοδότηση, ενώ στην ΕΕΑ η εγγυητική επιστολή θα κατατεθεί μόλις η ΕΠΟ κατατάξει την ομάδα στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός περιμένει την θετική απάντηση από την ΕΠΟ πριν από την συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 22 Μαΐου…

Η ΠΑΕ Oλυμπιακός μέσω του νομικού εκπροσώπου της κ. Παναγιωτόπουλο, διαμήνυσε τα μέλη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή, πως στην περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση στην υπόθεση του Ολυμπιακού (μέσα στον μήνα που διανύουμε), η στάση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα αλλάξει απέναντι στην Ομοσπονδία. Η βολιώτικη ΠΑΕ θα στραφεί νομικά κατά των μελών της ΕΠΟ, καταθέτοντας αγωγές, οι οποίες ήδη είναι έτοιμες από τον δικηγόρο που χειρίζεται το ζήτημα, ενώ λέγεται πως κάποιοι ιδιωτικά κατέθεσαν αγωγή κατά της ΕΠΟ και διεκδικούν χρηματική αποζημίωση.

Ακόμη η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να ενημερώνει αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το ότι δεν τηρήθηκε με την υπόθεσή του το περασμένο καλοκαίρι το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι για το οποίο έχει ενημέρωση και η FIFA.

Aκόμη χθες και σύμφωνα με ανακοίνωση των οργανωμένων φιλάθλων Ολυμπιακού θα υπήρχε σύσκεψη όλων των συνδέσμων στα γραφεία του Ερασιτέχνη με το Δ.Σ. και αντιπροσωπεία παλαιμάχων για κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και επόμενες κινήσεις με μηνύσεις, αγωγές και προσφυγή σε ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ μαζί με τις ομοσπονδίες του Ισραήλ και της Κροατίας.

Όσον αφορά τον πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου Αχ. Μπέο έχει καταθέσει νέο αίτημα άρσης της προσωρινής του κράτησης. Ωστόσο, επειδή στο τέλος Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένο να αποφασίσει αν θα άρει την προφυλάκιση ή θα διατηρήσει την προσωρινή κράτηση για άλλους έξι μήνες (οι 18 μήνες είναι το μάξιμουμ χρονικό διάστημα της προφυλάκισης).

Τέλος στην δυναστεία Γερουλάνου μπήκε χθες με νέα υπουργό την Τατιάνα Καραπαναγιώτη που στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει την Μάγια Τσόκλη που είχε παραιτηθεί με αποτέλεσμα να καταλάβει την βουλευτική έδρα.

ΕΠΟ: «Δεν παρεμβαίνουμε στην Αθλητική Δικαιοσύνη»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΠΟ «απαντά» σε δημοσιεύματα που θέλουν τον Σοφοκλή Πιλάβιο και το Δ.Σ. να παρεμβαίνουν υπέρ των ομάδων που έχουν υποβιβαστεί σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και χρωστούν σε παίκτες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν υπήρξε παρέμβαση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο αλλά απλή κοινοποίηση απόφασης που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και αφορά στις οικονομικές διαφορές Ελλήνων ποδοσφαιριστών και προπονητών με ΠΑΕ, όταν αυτές υποβιβάζονται από τις επαγγελματικές κατηγορίες στις ερασιτεχνικές και τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο θέμα ανακινήθηκε ύστερα από έγγραφο της UEFA για τις οφειλές του Μακεδονικού που υποβιβάστηκε πέρυσι από τη Γ’ στη Δ’ Εθνική.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=