ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θα ξεπεράσει τις 100 ημέρες!

θα-ξεπεράσει-τις-100-ημέρες-889701

Μετά από 103 μέρες προετοιμασίας και μετά από πιθανότατα 13 φιλικά θα αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις του για την περίοδο 2022-2023 και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού οι συνεχόμενες καθυστερήσεις οδηγούν στο ότι η πιο πιθανή πλέον ημερομηνία για την έναρξη θα είναι η 13η Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η ημερομηνία έναρξης, η συμπληρωματική προκήρυξη, η συγκρότηση των ομίλων και η μέρα κλήρωσης για τη Γ’ Εθνική θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου, δηλαδή μια μέρα μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, αφού εκεί θα επικυρωθούν κάποιες αλλαγές που θα γίνουν στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος!

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει συμπληρώσει ήδη 80 ημέρες προετοιμασίας, αύριο (16:00) θα δώσει το 11ο φιλικό παίζοντας στην Κατερίνη με τον Πιερικό και πλέον ζητούμενο είναι να κρατηθεί η ομάδα σε αγωνιστική ετοιμότητα περιμένοντας τις εξελίξεις …

Χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση, υπάρχουν πλέον δεδομένα που «οδηγούν» στην δεύτερη Κυριακή του Νοέμβρη την πρώτη σέντρα της Γ’ Εθνικής, ενώ αυτό που είχε δηλώσει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, κ. Άγγελος Δανιήλ, ότι «μπορεί τελικά και οι όμιλοι να μην είναι μόνο 4», γίνεται πλέον το πιο πιθανό!

Στην ΕΠΟ έχουν βάλει σε μια σειρά τα θέματα της έναρξης της Γ’ Εθνικής αρχίζοντας από αύριο συζητήσεις και ευελπιστούν ότι μετά τις 2 Νοεμβρίου όλα θα κινούνται σε ρυθμούς πρωταθλήματος χωρίς εκκρεμότητες.

Αύριο έχουν προγραμματιστεί τηλεδιασκέψεις με σωματεία της κατηγορίας και τη Δευτέρα θα υπάρχει συνάντηση και διευκρινιστική εισήγηση από τη νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας για περισσότερους ομίλους με το αιτιολογικό της καθυστέρησης που θα «αναγκάσει» τις ομάδες να παίζουν Τετάρτες.

Επίσης η ΕΠΟ έτσι θα ικανοποιήσει αιτήματα ομάδων και Ενώσεων για λιγότερες μετακινήσεις και λιγότερα έξοδα, με το σενάριο των 6 ομίλων από 12 και 11 σωματεία να είναι το πλέον πιθανό!

Την ερχόμενη Τρίτη 25/10 θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου με πενταμελή σύνθεση του οργάνου η προσφυγή του Πανδραμαϊκού, που στράφηκε κατά της απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ να προβιβάσει τον Ηρακλή Λάρισας.

Στην Επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ έχουν «σχέδιο» με 4 ομίλους, αλλά και αυτό με 6, που θα οριστικοποιηθεί στη Γ.Σ. στις 2/11 με τροποποίηση της προκήρυξης.

Όπως αναφέρουν στην ΕΠΟ η «λύση» των 6 ομίλων προκρίνεται ως αναγκαία, αφού το αρχικό πλάνο θα προέβλεπε 7 εμβόλιμες αγωνιστικές ημέρα Τετάρτη και έτσι τώρα θα μειωθούν ή και δεν θα υπάρχουν αγώνες μεσοβδόμαδα. Στην εισήγηση για τους 6 ομίλους το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει 13 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου και μετά θα υπάρξουν 5 αγωνιστικές μίνι πρωταθλήματος για άνοδο των 4 από τις 6 πρωταθλήτριες στη μεγαλύτερη κατηγορία!

Στη συμπληρωματική προκήρυξη θα αλλάξει και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονται, αφού προβλεπόταν ότι από 4 ομίλους των 18 θα υποβιβαστούν είκοσι οκτώ (28) ομάδες.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, που αύριο έχει ακόμη ένα φιλικό τεστ στην Κατερίνη, πλέον στο πρόγραμμα της προετοιμασίας θα προσθέσει και άλλα φιλικά, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κλείσει το ρόστερ που τελευταία έχει προσθαφαιρέσεις, με την απόκτηση Βρονταρά και τη διακοπή συνεργασίας με τους Γαλανόπουλο, Χατζηπλή και Σκούρα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του 19χρονου χαφ Δημήτρη Γιαρλελή, που πέρασε από τα «δοκιμαστικά», είναι φοιτητής στον Βόλο και πέρσι αγωνίστηκε στην Κ-20 της Νίκης. Επίσης τις τελευταίες μέρες ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις μάνατζερ για παίκτες που ακόμη δεν έχουν βρει ομάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου