ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για 11ο φιλικό με μείον δύο στο ρόστερ

για-11ο-φιλικό-με-μείον-δύο-στο-ρόστερ-891513

Για το 11ο φιλικό του προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου, περιμένοντας τις εξελίξεις για το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κι ενώ από χθες έχει δυο παίκτες λιγότερους στο ρόστερ του.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός αυτή την Κυριακή θα αγωνιστεί στην Κατερίνη με τον Πιερικό, κάτι που ανακοινώθηκε χθες και επίσημα: «Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 4 μμ στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας μας και του Πιερικού».

Το κυριακάτικο νέο τεστ του Ολυμπιακού θα είναι το 8ο που δίνει στη διάρκεια της προετοιμασίας του με ομάδα της κατηγορίας.

Παρελθόν Γαλανόπουλος, Χατζηπλής

Άλλοι δυο παίκτες από αυτούς που ξεκίνησαν την προετοιμασία μετά τους Αποστολίδη και Σκούρα αποτελούν παρελθόν από το ρόστερ του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τους αμυντικούς Γιώργο Γαλανόπουλο και Μιχάλη Χατζηπλή.

Ο Γιώργος Γαλανόπουλος, που είναι γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου του 2000 και είχε ανακοινωθεί στις 22 Ιουλίου, την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Δήμητρα Ευξεινούπουλης, ενώ είχε παίξει και στον Πιερικό για το πρωτάθλημα της Football League.

Νωρίτερα τον Ιούλιο (15/7) είχε αποκτηθεί ο Μιχάλης Χατζηπλής, γεννημένος τον Μάρτιο του 2002 και ο οποίος την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Κ20 του ΝΠΣ Βόλου, συμμετέχοντας στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League.

Οι δυο παίκτες μετά από περίπου τρεις μήνες προπονήσεων και φιλικών προφανώς δεν έπεισαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Μάλιστα χθες ανακοινώθηκε η αποχώρηση των δυο μαζί με αυτή του Σκούρα: «Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει τη διακοπή συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Γαλανόπουλο Γεώργιο, Χατζηπλή Μιχάλη και Σκούρα Νικόλαο, τους οποίους ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική τους διαδρομή».

Πάντως όσον αφορά τις δοκιμές μετά την αποχώρηση Θεοδωρίδη ένας άλλος νεαρός «περνά» τώρα από αυτήν τη διαδικασία. Πρόκειται για τον 19χρονο χαφ Δημήτρη Γιαρλελή, που είναι φοιτητής στον Βόλο και πέρσι αγωνίστηκε στην Κ-20 της Νίκης.

Ο Βρονταράς στην 5άδα

Στο μεταξύ η τελευταία χρονικά μεταγραφή του Ολυμπιακού Βόλου, ο γκολκίπερ Σπύρος Βρονταράς, που είναι στα 37 του χρόνια, όταν θα αγωνιστεί με τους ερυθρόλευκους θα μπει στην πρώτη πεντάδα των μεγαλυτέρων σε ηλικία παικτών που έχουν παίξει στη βολιώτικη ομάδα, όπου τις δυο πρώτες θέσεις έχουν επίσης τερματοφύλακες.

Την πρωτιά κατέχει ο Θεόδωρος Γκίτκος που αγωνίστηκε σε ηλικία 40χρ., 4μ. και 29ημ. στο ματς Ολυμπιακός Βόλου – Ξάνθη στις 11/6/2014 και τον ακολουθεί ο Δημήτρης Ρίζος, που έπαιξε 38χρ., 8μ. και 2ημ. στο Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ στις 10/6/2015.

Την 5άδα των μεγαλύτερων σήμερα συμπληρώνουν ο Ηλίας Σολάκης (έπαιξε 38χρ., 6μ. και 5ημ. στο Ολυμπιακός Βόλου – Παναιτωλικός 19/6/2013), ο Θανάσης Κωστούλας (38χρ., 1μ. και 9ημ. στο Ολυμπιακός Βόλου – Χανιά στις 4/5/2014) και ο Αργεντινός Ντάριο Φερνάντες (37χρ., 4μ. και 1ημ. στο Ολυμπιακός Β. – Αναγέννηση Καρδίτσας στις 24/1/2016).

Όταν θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και αγωνιστεί ο Βρονταράς, θα ξεπεράσει τον Φερνάντες, καθώς θα είναι 37 χρόνων, 9 μηνών και κάποιων ημερών!

Περιμένει έναρξη

Οι παρατάσεις στην έναρξη του πρωταθλήματος μπορεί να μην έχουν επηρεάσει τους ερυθρόλευκους, που από τον Σεπτέμβριο φροντίζουν τα φιλικά παιχνίδια που δίνουν να είναι προσομοίωση του πρωταθλήματος, αλλά οι τρεις μήνες προετοιμασίας είναι πολλοί και μέχρι να υπάρξει κάτι επίσημο ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να περιμένει, ευελπιστώντας σε έναρξη την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση τη ΕΕ της ΕΠΟ για έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων που είχαν ανασταλεί από 30/9 , ενώ η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ έχοντας λάβει 66 δηλώσεις συμμετοχής στη νέα Γ΄ Εθνική, θα ασχοληθεί και με την συγκρότηση των ομίλων.

Στις 66 ομάδες είναι και ο Πανδραμαϊκός, που προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο και ζητεί να κηρυχθούν άκυρες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για άνοδο του Ηρακλή Λάρισας στη Super League 2 και στην ΕΠΟ προσδοκούν για σύντομη απόφαση στο θέμα.

Πάντως, ενώ στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αναφέρεται ότι το πρωτάθλημα για την περίοδο 2022-2023 θα διεξαχθεί κανονικά σε 4 ομίλους, κάποιες Ενώσεις της Κρήτης και νησιών αιτούνται 5 ομίλους για λιγότερες μετακινήσεις.

Δεδομένα τα τηλεοπτικά

Δεδομένο θεωρείται ότι οι εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού Β. στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2022-23 θα μεταδίδονται τηλεοπτικά από τη Formedia tv, καθώς υπάρχει από καιρό συμφωνία με τον χορηγό της ομάδας (ANIMUS Α.Ε.) για τη μετάδοσή τους, που θα αναλάβει αποκλειστικά η «21ADMEDIA» ΜΙΚΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου