ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θα μετρήσει τις δυνάμεις του και στην Κατερίνη

θα-μετρήσει-τις-δυνάμεις-του-και-στην-κ-853570

Την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 4.00 μ.μ. στο ΔΑΚ Κατερίνης ο Ολυμπιακός Βόλου θα μετρήσει τις δυνάμεις του με τον γηπεδούχο Πιερικό του Λεωνίδα Μπίλη, δίνοντας ένα δυνατό τεστ απέναντι σε μία ιστορική ομάδα, με την οποία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στον ίδιο όμιλο στη Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το Νο 11 φιλικό για τους ερυθρόλευκους, που επιθυμούν να είναι και το τελευταίο, θα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας και σίγουρα σε σύγκριση με τους Ρήγα Φεραίο, Αίαντα, Ηρακλή Λάρισα, Φήκη Τρικάλων, Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, ΑΟ Υπάτου, Διγενή Νεοχωρίου, Δωτιέα Αγιάς, ΠΟ Ελασσόνας, Μαγνησιακό, ο Πιερικός έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος φανέλας.

Ετσι, θα συνεχιστούν τα τεστ με ομάδες της Γ’ Εθνικής, αφού ακόμη ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει δώσει κάποιο με ομάδα ανώτερης κατηγορίας, καθώς είχε κλειστεί αρχικά με την Αναγέννηση στους Σοφάδες για τις 2 Οκτωβρίου, αλλά τελικά ματαιώθηκε λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας της Καρδίτσας στο Κύπελλο Ελλάδος.

Για το φιλικό με τον Πιερικό ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας, Σάκης Θεοδοσιάδης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Θέλαμε να παίξουμε με τον Πιερικό και είναι ένα πολύ σημαντικό φιλικό για μας. Δεν είναι σωστό εμείς οι προπονητές να δημιουργούμε μία εσωστρέφεια, έναν αρνητισμό και μία μεμψιμοιρία, επειδή δεν ξεκινά το πρωτάθλημα. Αυτό που θέλουμε είναι να βλέπουμε τα φιλικά σαν να είναι πρωτάθλημα και να είμαστε την πρώτη αγωνιστική έτοιμοι».

Ο Πιερικός έφερε ισοπαλία 1-1 στην Καρίτσα το προηγούμενο Σάββατο στο τελευταίο του φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β’, ο οποίος δεν αγωνίστηκε με τους παίκτες πρώτης γραμμής, που κράτησε ο Πάμπλο Γκαρσία για το φιλικό με τη Νίκη στον Βόλο την επόμενη μέρα.

Η σύνθεση της ομάδας της Κατερίνης με τον δικέφαλο του Βορρά ήταν: Mπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Κυπαρίσσης, Πιτσόλης, Τουλίκας, Ιμπίσι, Παπαδόπουλος, Κατσαβάκης, Καλαϊτζής, Σπαρτιάτης, Μαυρίδης, ενώ αγωνίστηκαν και οι: Μακρίδης, Παπαευαγγέλου, Αδαμίδης, Δεληγιάννης, Μυλόπουλος, Κατσαμάγκας, Καραθάνος, Νικολαΐδης, Κατσιαμήτας. Αντίθετα δεν έπαιξαν οι Γκάρας, Μητακίδης. Το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη έχει κάνει ριζική ανανέωση σε σχέση με το περσινό ρόστερ στη Σούπερ Λιγκ 2 και η συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιριστών είναι νεοφερμένοι.

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό Βόλου, μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες στα φιλικά με ΑΟ Υπάτου, Διγενή Νεοχωρίου, Δωτιέα Αγιάς, ΠΟ Ελασσόνας, Μαγνησιακό και βγάζει μία αγωνιστική υγεία, την οποία θέλει να διατηρήσει και στα επίσημα ματς. Είναι φανερό ότι οι παίκτες έχουν δουλέψει σωστά και στη φυσική κατάσταση και την τακτική, ενώ η τεχνική ηγεσία βάζει συνεχώς νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας, δοκιμάζοντας συνεχώς καινούργια σχήματα και πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους.

Για παράδειγμα στο φιλικό με τον Μαγνησιακό ο Κόλα, ενώ έπαιζε ως εσωτερικός μέσος μπροστά από τον ανασταλτικό χαφ, αποτέλεσε το κλασικό «εξάρι», ενώ ο Κατσαγεωργίου ήταν ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που δοκιμάστηκε στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Εξάλλου, με δεδομένο ότι δεν έχει αποκτηθεί ένας παίκτης για τη θέση του φορ (ο 20χρονος φορ Δ. Θεοδωρίδης, που ήταν πέρσι σε Πανσερραϊκό και Μακεδονικό έχει αποχωρήσει εδώ και κάποιες μέρες από την ομάδα μετά τη δοκιμή του στις προπονήσεις και τη συμμετοχή του στο φιλικό με την Ελασσόνα, με τον Ολυμπιακό να κοιτά για κάτι καλύτερο), είναι φυσικό ο κ. Θεοδοσιάδης να ψάχνεται, έχοντας δοκιμάσει ως κλασικούς επιθετικούς τον Αναστασίου (σ.σ. τον χρησιμοποιεί και πιο πίσω στον άξονα), τον Ντινιωτάκη (σ.σ. παίζει και στις πτέρυγες), αλλά και τον νεαρό Μυλωνά.

Εξάλλου, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έχουν δοκιμαστεί σε διαφορετικούς ρόλους και αυτή η δυνατότητα που έχουν ορισμένοι, όπως ο Ψιάνος ως αμυντικός μέσος και στόπερ ή ο Διαμαντόπουλος ως οκτάρι, εξτρέμ και πλάγιος μπακ, είναι ευχής έργον σε μία ομάδα.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός υψηλόσωμος αριστερός μπακ Σκούρας δεν έπεισε και έτσι γυρίζει στον Σαρακηνό, ενώ ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό σε σχέση με την έναρξη της προετοιμασίας είναι ο Αποστολίδης.

Σήμερα, μετά τον καθιερωμένο ρεπό της Τρίτης, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις προπονήσεις, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αφού και ο Κωνσταντίνος Κόφφας, που απλώς προφυλάχθηκε με τον Μαγνησιακό, είναι εντάξει, έχοντας χάσει λόγω ενοχλήσεων και το φιλικό με την Ελασσόνα.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ασφαλώς και κοιτούν τις εξελίξεις που θα υπάρξουν αύριο στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που είναι πιθανό να αποφασίσει να άρει την απόφαση αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς τέτοιο είναι και της Γ’ Εθνικής.

Τέλος, να τονιστεί ότι πολύ ευμενή σχόλια απέσπασε η επιλογή του Σάκη Θεοδοσιάδη να φορέσει ο 17χρονος Σιουμουρέκης στο φιλικό με τον Μαγνησιακό το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα τελευταία λεπτά, αφού οι υπόλοιποι αρχηγοί είχαν γίνει αλλαγή, θέλοντας να νιώσει ο πιτσιρικάς ότι παίρνει το βάρος της ευθύνης και να του δώσει ψυχολογία. Εξάλλου, είναι στοίχημα και για τον ίδιο τον τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου να βγάλει νέα παιδιά από τον Βόλο κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, αφήνοντας μία αγωνιστική παρακαταθήκη και για το μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου