ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Δείξτε αγάπη στον Ολυμπιακό μέχρι εκεί που δεν παίρνει»

δείξτε-αγάπη-στον-ολυμπιακό-μέχρι-εκ-862717

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου και έφορος ποδοσφαίρου, Γιάννης Θεοδωρίδης, σε δηλώσεις του στην εκπομπή Classico στον Βόλος 9.86 κάλεσε τον κόσμο να δείξει αγάπη στην ομάδα μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Στα φιλικά πάμε καλά. Θέλουμε να παίζουμε με ομάδες της κατηγορίας μας, για να προσαρμόζονται τα παιδιά, γιατί είμαστε μία καινούργια ομάδα, με το 80% περίπου να αποτελείται από παίκτες από τον Βόλο και τη Μαγνησία.

Βέβαια, αρκετοί δεν έχουν επαγγελματικές παραστάσεις και τώρα μπαίνουν στο «πετσί» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με προπόνηση επαγγελματική 100% και με ένα φοβερό προπονητικό τιμ.

Είναι η καλύτερη συγκυρία γι’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές και θέλουμε να κάνουμε έναν Ολυμπιακό, όπως παλιά, με πολλούς Βολιώτες στο ρόστερ.

Αν ήμουν παράγοντας, εγώ θα προσπαθούσα να κρατήσω αυτούς τους παίκτες άλλα δύο χρόνια στον Ολυμπιακό με νύχια και με δόντια, για να χτιστεί η ομάδα, όπως τη φανταζόμαστε.

Σε δύο χρόνια αυτοί οι παίκτες και ειδικά αν η ομάδα έχει πετύχει την άνοδο, αυτοί θα είναι τότε καταξιωμένοι παίκτες. Η βασική μας επιδίωξη είναι να χτίσουμε μία ομάδα για του χρόνου. Αν η άνοδος βέβαια έρθει, δεν θα πούμε «όχι».

Είμαστε καλυμμένοι και με το παραπάνω στη θέση του τερματοφύλακα, με δύο παίκτες που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, όπως πολυτέλεια είναι και το προπονητικό τιμ που έχουμε. Να μη στρουθοκαμηλίζουμε.

Επίσης στους πλάγιους μπακ θεωρώ ότι δεν είχαμε τέτοιους παίκτες πέρσι, Με πονά που άφησαν να φύγει ο Νίκος Μπουτζίκος. Και στους στόπερ έχουμε λύσεις».

Για το προπονητικό κέντρο στον Αγιο Γεώργιο Φερών ο κ. Θεοδωρίδης, που ανάρτησε χθες στο προσωπικό του προφίλ και σχετικές φωτογραφίες, τόνισε: «Εχουμε δύο γήπεδα και μπήκαμε τώρα και στο μεγάλο γήπεδο μπροστά στ’ αποδυτήρια, στο οποίο υπάρχει κι ένας τεράστιος χώρος δίπλα για ταχύτητες και ενδυνάμωση. Τα παιδιά έχουν ενθουσιαστεί πολύ με το αθλητικό κέντρο».

Για τη συσπείρωση του κόσμου επεσήμανε: «Είχα τουλάχιστον δύο χρόνια να δω τέτοια εικόνα, όπως την περασμένη Κυριακή με την Ελασσόνα. Μ’ άρεσε που είδα και όλη την ομάδα μπάσκετ στο γήπεδο. Αυτό δείχνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ως σύλλογος γίνεται μία οικογένεια. Και στην ποδοσφαιρική ομάδα έχουμε δημιουργήσει μία οικογένεια. Τα περισσότερα παιδιά είναι μίας ηλικίας και οι μεγαλύτεροι έχουν τους μικρότερους από κοντά να τους συμβουλεύουν κι αυτό με ενθουσιάζει».

Τέλος, ζήτησε από τους φιλάθλους ειδικά φέτος στήριξη: «Παλιά ήμουν δέκτης πολλών παραπόνων σε έντονο ύφος ότι η ομάδα δεν έχει Βολιώτες παίκτες και δεν ξέρουμε ποιος τη διοικεί. Αυτό που έχω να πω σήμερα είναι ότι φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου έχει διοίκηση που την ξέρουμε, από άτομα που μένουν στον Βόλο, ποδοσφαιριστές από τον Βόλο και είναι ευκαιρία φέτος, φίλαθλοι του Ολυμπιακού, να δείξετε την αγάπη σας σ’ αυτήν την ομάδα, να την πλαισιώσετε και να τη βοηθήσετε, μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Και οι παλαίμαχοι βοηθούν. Ποτέ δεν τύχαμε πρόσκλησης από τις προηγούμενες διοικήσεις, παρά μόνο μας θυμούνταν, όπως και τον Ερασιτέχνη φυσικά, όταν το καλοκαίρι πουλούσαν την ομάδα για ένα ευρώ.

Τελευταία φορά που μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε ήταν, όταν αδειάσαμε τα ταμεία των παλαιμάχων, αγοράζοντας εισιτήρια για τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ατρόμητο (σ.σ. το 2011). Εκτοτε δεν μας ζητήθηκε βοήθεια και φέτος με μεγάλη μας χαρά μας ζητήθηκε από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη.

Με τον Νίκο Τσεκούρα γνωριζόμαστε χρόνια και τον είχα συμπαίκτη και προπονητή.

Ζητώ μετ’ επιτάσεως από τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που γίνεται φέτος και οικονομικά και ηθικά, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου έχει την ευκαιρία από δω που ξεκινά, για να ξαναγίνει μεγάλος. Και θέλω να πω και δεν ξέρω πώς θα ακουστεί ότι είμαστε μόνοι μας εναντίον όλων».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου