ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Μονόδρομος για τον Ολυμπιακό Βόλου να πρωταγωνιστεί»

μονόδρομος-για-τον-ολυμπιακό-βόλου-ν-871854

Για το δέκατο φιλικό του παιχνίδι με τον Μαγνησιακό μεθαύριο Κυριακή προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου, που βλέποντας ότι αργούν οι επίσημες υποχρεώσεις, συνεχίζει τα τεστ προετοιμασίας αναγκαστικά, έχοντας καταφέρει να μείνει αήττητος μέχρι στιγμής με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Ενας από τους παίκτες που έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα είναι και ο Γιάννης Ντινιωτάκης, με τον 28χρονο εξτρέμ και φορ, όπως έχει επιλέξει να τον χρησιμοποιήσει σε κάποια ματς ο Σάκης Θεοδοσιάδης, να θεωρείται βασικό «γρανάζι» των ερυθρολεύκων.

Ο πολιτογραφημένος Βολιώτης ποδοσφαιριστής, καθώς έχει παντρευτεί τη Βολιώτισσα Κωνσταντίνα Μητσογιάνη, παραχώρησε συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ανεξαρτήτως μπάτζετ, ρόστερ και κατηγορίας είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Ντινιωτάκη:

Γιάννη, γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό Βόλου φέτος;

«Η αρχική μου σκέψη ήταν να μείνω στον Βόλο για οικογενειακούς λόγους, αλλά αυτό δεν σήμαινε πως, αν δεν έβρισκα κάτι αξιόλογο, δεν θα μπορούσα να πάω κάπου αλλού! Το καλοκαίρι, λοιπόν, βλέποντας την κατάσταση και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην ομάδα, άρχισα να βλέπω ότι κάτι πάει να χτιστεί από την αρχή σε στέρεες βάσεις με ανθρώπους που, απ’ ό,τι βλέπω μέχρι στιγμής, αγαπούν την ομάδα, τρέχουν καθημερινά γι’ αυτήν και προσπαθούν να είναι όλα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση! Και βέβαια, όταν υπάρχει ενδιαφέρον από μια ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, με τέτοιο βάρος φανέλας, κόσμο και τέτοια ιστορία, είναι πράγματα που δεν μπορείς να παραβλέψεις».

Πώς βλέπεις μέχρι στιγμής τον Ολυμπιακό Βόλου, από τον τρόπο που δουλεύει σε όλα τα επίπεδα, είτε αγωνιστικά είτε διοικητικά;

«Η ομάδα από την πρώτη μέρα δουλεύει πλήρως επαγγελματικά σ’ όλα τα επίπεδα! Είναι πράγματα που για τη Γ’ Εθνική δεν είναι δεδομένα, αλλά, όπως είπα, υπάρχουν οι άνθρωποι που αγαπούν αυτήν την ομάδα, «τρέχουν» την καθημερινότητά της και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Αυτό φαίνεται και από τις επιλογές που έκανε η διοίκηση στο τεχνικό τιμ, όπως ο κ. Θεοδοσιάδης, ο κ. Πετσιμέρης και ο κ. Φούτρης, που είναι άνθρωποι χρόνια στο ποδόσφαιρο με τεράστια εμπειρία και σταδιοδρομία και με τη βοήθειά τους δείχνουν τον δρόμο και βάζουν τις βάσεις από την αρχή σε ένα αρκετά νεανικό ρόστερ με λίγους έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά με πολλούς φιλόδοξους μικρούς με πολύ ταλέντο και όρεξη για δουλειά!».

Σχολίασέ μου τον δικό σου ρόλο και αγωνιστικά, καθώς χρησιμοποιείσαι σε δύο διαφορετικές θέσεις, αλλά και μέσα στα αποδυτήρια, καθώς η ομάδα έχει έντονο νεανικό στοιχείο και είσαι από τους πιο έμπειρους παίκτες.

«Η αλήθεια είναι ότι σε ηλικία 28 ετών βρίσκομαι σε αποδυτήρια μιας ομάδας, που συγκαταλέγομαι στο γκρουπ με τους μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές, πράγμα σπάνιο για τα δεδομένα που γνωρίζουμε στην Ελλάδα! Αυτό δεν σημαίνει και απολύτως τίποτα όμως, γιατί, όταν μπαίνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είμαστε όλοι το ίδιο.

Από την άλλη όμως εμείς οι μεγαλύτεροι όσο μπορούμε και με ό,τι εμπειρία έχει ο καθένας μας πρέπει να προσπαθούμε να βοηθήσουμε και αγωνιστικά τους μικρότερους να εξελιχθούν και να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια.

Όσο για το αγωνιστικό, εμένα δεν με ενοχλεί σε οποιοδήποτε θέση κι αν παίζω. Δεν έχω τέτοια προβλήματα και παντού δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Μ’ αρέσει να βοηθάω την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι, όπως και απ’ όπου μπορώ και γι’ αυτό δεν έχει καμία σημασία είτε παίζω στην επίθεση είτε στα πλάγια είτε στην άμυνα».

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την εμπειρία σου στην κατηγορία; Θεωρείς ότι με ένα «στριμωγμένο» μπάτζετ, όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος κ. Τσεκούρας, μπορείτε να πρωταγωνιστήσετε, όπως ταιριάζει στο όνομα του Ολυμπιακού Βόλου;

«Ο κ. Τσεκούρας από την πρώτη στιγμή έχει περιγράψει την πραγματική κατάσταση στην ομάδα και προς τιμήν του, γιατί τρέχει για την ομάδα και είναι εκεί για μας στην καθημερινότητά μας.

Κακά τα ψέματα λοιπόν, όταν αγωνίζεσαι σε μια τέτοια ομάδα με τόσο βαριά φανέλα με τόσο κόσμο και τέτοια ιστορία, το να πρωταγωνιστείς είναι μονόδρομος, ανεξάρτητα από ρόστερ, μπάτζετ και κατηγορία.

Είναι κάτι που έχουμε όλοι στο μυαλό μας και δουλεύουμε καθημερινά και σκληρά γι’ αυτό, γιατί θέλουμε να δείξουμε όλοι μας ότι δεν ήταν λάθος οι επιλογές μας και μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος αυτής της φανέλας ανεξαρτήτως από το αν είσαι μικρός ή μεγάλος μέσα στην ομάδα!

Κατά την άποψή μου λοιπόν πιστεύω ότι με πολλή και σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πίστη στο πλάνο και βάσει των φιλικών που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής χωρίς πολλά λόγια και το ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν».

Πώς βλέπεις τη δυναμική των άλλων ομάδων που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στον όμιλό σας;

«Πάνω κάτω ξέρουμε τις ομάδες που θα βρούμε απέναντί μας, αλλά επειδή ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όμιλοι, δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Με βάση τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τα φιλικά, θεωρώ ότι κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο.

Κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο και κυρίως τα εκτός έδρας που δεν ξέρεις τι συνθήκες θα συναντήσεις, αλλά εμείς ως Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να παίρνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από κάθε ματς ξεχωριστά».

Ως ποδοσφαιριστές επηρεάζεστε από την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος;

«Αυτό εννοείται. Όλοι επηρεάζονται, όταν το πρωτάθλημα δεν ξεκινά, και θεωρώ πως αυτό συμβαίνει με όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, είτε είσαι εντός ομάδας είτε απλός φίλαθλος!

Εμείς από τη μεριά μας, λοιπόν, και μέχρι να έρθει η ώρα της έναρξης του πρωταθλήματος, κάνουμε την προπόνησή μας καθημερινά, σαν να έχουμε πρωτάθλημα κανονικά και κάθε φιλικό αγώνα που δίνουμε τον βλέπουμε σαν επίσημο από την προετοιμασία του μέχρι και τη λήξη του».

Ποια είναι η πρώτη αίσθησή σου για τη Νεάπολη και για την παρουσία του κόσμου;

«Επειδή έχω ζήσει στον Βόλο και ζω εδώ τα τελευταία χρόνια, ήξερα τη δυναμική της ομάδας και είχα εικόνα και από τη Νεάπολη και από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Αλλά, όταν αγωνίζεσαι μέσα στο γήπεδο, αυτό το πάθος και η δυναμική του κόσμου σου δίνουν έξτρα ώθηση να προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις να κανείς το καλύτερο δυνατό. Και γι’ αυτό θέλουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού να έρθει ακόμα περισσότερος στο γήπεδο, να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια και να είναι δίπλα μας».

Η καριέρα σου ξεκίνησε με μία δοκιμή στην Μπάγερν Μονάχου στα 16 σου. Είναι κάτι που σε έχει σημαδέψει;

«Δεν θεωρώ ότι με έχει σημαδέψει, αλλά μεγαλώνοντας και βλέποντας την πορεία που έχω κάνει, νομίζω ότι έγιναν πολλές λανθασμένες επιλογές στα νεανικά μου χρόνια, για να ξεκινήσω απ’ αυτό το επίπεδο και να αγωνίζομαι τώρα στη Γ’ Εθνική! Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Αν δεν αρπάξεις την ευκαιρία, όταν σου παρουσιαστεί, μπορεί να μην την ξαναέχεις ποτέ.

Σημασία έχει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να προχωράμε με περισσότερη ωριμότητα και σωστή σκέψη στη ζωή, γιατί και το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή τελειώνει και αυτά είναι μαθήματα όχι μόνο ποδοσφαίρου, αλλά ζωής!».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου