ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συζητήθηκε και το θέμα του ΕΑΚ στην πρόσφατη ΓΣ του Ολυμπιακού Β.

συζητήθηκε-και-το-θέμα-του-εακ-στην-πρό-873079

Σίγουρα, ένα από τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους ιθύνοντες και τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, είναι και το ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος», η φυσική και ιστορική έδρα της ομάδας, για την οποία όλοι περιμένουν να αρχίσουν οι εργασίες ανακατασκευής του και να μπορέσουν κάποια στιγμή οι ερυθρόλευκοι να επιστρέψουν σ’ αυτό.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της περασμένης Δευτέρας, ρωτήθηκε σχετικά από τα μέλη ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, και πληροφόρησε τα εξής: «Η κ. Κολυνδρίνη, την οποία επισκεφθήκαμε πρόσφατα με τον κ. Μουρτζίνο, μας είπε ότι έχει διαθέσιμο το ποσό των 250.000 ευρώ και υπάρχει και ένα ποσό γύρω στις 500.000 ευρώ από τη Γ.Γ.Α. Είναι στην ευχέρεια του Δήμου, αυτός θα αποφασίσει πώς και πότε θα γίνουν τα έργα. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στον δήμο πότε θα ξεκινήσει τα έργα, ήταν η απάντηση της Περιφέρειας».

Σύμφωνα με τη μελέτη για το ΕΑΚ, τα έργα κοστολογούνται γύρω στο 1.750.000 ευρώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Δημήτρης Μουρτζίνος, γι’ αυτό και χρειάζεται το 1εκ. ευρώ που υπολείπεται να το βάλει ο δήμος Βόλου. «Το πρόβλημα είναι το 1εκ. ευρώ», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του ερυθρόλευκου Δ.Σ.

Σε εκείνο το σημείο στη Γ.Σ., ακούστηκαν σχόλια του τύπου «δεν θα το φτιάξει ποτέ», ενώ ο Αλέκος Μεταφτσής, πρώην μέλος του Δ.Σ., ανέφερε: «Αυτή είναι η τακτική, να μην παίξουμε εκεί. Μας έχει αποκόψει από τον ομφάλιο λώρο».

Ο κ. Μεταφτσής ανέβηκε και στο βήμα της Γ.Σ., υπερθεματίζοντας υπέρ της δημιουργίας μίας Διοικούσας Επιτροπής στο ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας αρχικά ότι οι ερωτήσεις του, που είχαν προηγηθεί, μπορεί να ενοχλούν κάποιους.

Συγκεκριμένα, είχε ρωτήσει αν υπάρχει χρέος από την περσινή και προπέρσινη χρονιά για την ανδρική ομάδα μπάσκετ ύψους 24.000 ευρώ, με την απάντηση ήταν ότι όποιος χρέος υπάρχει δεν είναι του συλλόγου και τα όποια οφειλόμενα έχουν αναληφθεί από τα πρόσωπα της περσινής ΔΕ.

Ακόμη, ρώτησε γιατί άλλαξε το σήμα του μπάσκετ, αλλά δόθηκε η διευκρίνιση ότι απλώς έγινε πιο μοντέρνο, χωρίς να αλλοιωθούν τα βασικά του χαρακτηριστικά, όπως ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος και το 1937, ενώ επισημάνθηκε ότι στη φανέλα υπάρχει το κλασικό σήμα.

Η τοποθέτησή του κ. Μεταφτσή: «Είχε κατατεθεί ερώτηση στα μέσα Ιουνίου για τη δημιουργία Δ.Ε. στο ποδόσφαιρο και η αναγκαιότητα την κάνει τώρα πράξη. Υπάρχουν πολλά άτομα που βοηθούν. Εφυγα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά δεν έφυγα ποτέ από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε ένα θέμα με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, που δεν έπρεπε να παίξει στο πρωτάθλημα. Το Δ.Σ. αρνήθηκε να κάνουμε ένσταση, γιατί είχαμε πάρει μία βολεϊμπολίστρια και κατά δήλωση του γραμματέα δεν έπρεπε να έρθουμε σε σύγκρουση με τη Νίκη.

Είχαμε υποσχεθεί να προχωρήσουμε σε εγγραφές μελών, τουλάχιστον των τεθνεώτων, αλλά δεν το κάνουμε, γιατί φοβόμαστε. Επίσης, δεν κάναμε μήνυση σ’ αυτούς που μας συκοφάντησαν ότι δεν λειτουργήσαμε καλά στην Άλλη Μεριά.

Είχαμε παραδώσει ένα στικάκι με μεγάλο όγκο, όταν φύγαμε, με στοιχεία μέχρι και την τελευταία δεκάρα. Δεν χτύπησε κανείς την πόρτα του κ. Τσεκούρα κι αυτό γιατί δεν χρωστούσαμε τίποτα.

Πήγαμε να βοηθήσουμε και τα σημερινά παιδιά, αλλά δεν μας ήθελαν. Δεν έχει σημασία. Πάλι δίπλα τους θα ‘μαστε».

Η απάντηση του Νίκου Τσεκούρα στα παραπάνω: «Δυστυχώς, ενώ έγινε η προσπάθεια, κανένας δεν δέχθηκε να μπει στη Δ.Ε. Δεν είχαμε πρόθεση να μην κάνουμε Δ.Ε. Δεν βρήκαμε πρόσφορο έδαφος.

Σε ό,τι αφορά στην ένσταση για τη Νίκη, δεν έπρεπε να παίξει στο γυναικείο της ΕΣΚΑΘ, αλλά σκεφθήκαμε ότι δεν πρέπει να έρθουμε σε αντιπαράθεση με μία ομάδα της πόλης, με την οποία έχουμε και ανταλλαγή αθλητών, πότε στο βόλεϊ, πότε στην κολύμβηση. Και ως πότε θα υπάρχει αυτό το μίσος; Είναι μία απόφαση που θα κριθεί. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλος, δεν είμαστε Νίκη, είμαστε μία άλλη ομάδα.

Για το θέμα της Αλλης Μεριάς, που έστειλαν κάποιοι επιστολή στο δημαρχείο ότι εμείς δεν φροντίζουμε τις εγκαταστάσεις, ήταν βαλτοί. Ο στόχος είναι να ζήσει και να μεγαλουργήσει ο Ολυμπιακός και να μην μπλέκουμε σε δικαστήρια και σε φασαρίες. Δεν θα κερδίζαμε τίποτα να έρθουμε σε αντιπαράθεση.

Εχουμε εξάρτηση από τον δήμο Βόλου, πρέπει να το καταλάβουμε ως σύλλογος. Δεν έχουμε δικά μας γήπεδα και γνωρίζετε ότι υπάρχει εκδικητικότητα. Πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση, δεν λέει κάτι να βαράς γροθιά στο μαχαίρι. Εχουμε επιλέξει τον δρόμο της ήπιας συμπεριφοράς. Εχουμε ευθύνη στα πάνω από 500 παιδιά του συλλόγου. Κι εγώ θέλω να συγκρουστώ, αλλά κάνω υπομονή».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου