ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ντροπή να βγαίνουν για 50 ευρώ στα μαγαζιά»

ντροπή-να-βγαίνουν-για-50-ευρώ-στα-μαγα-874126

Μία από τις τοποθετήσεις που έκαναν αίσθηση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου προχθές Δευτέρα ήταν κι αυτή του παλιού προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας, Θανάση Παπαγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε σε λάθη του Νίκου Τσεκούρα, προέδρου του συλλόγου, τονίζοντας ότι η διοικούσα επιτροπή στο ποδόσφαιρο πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα.

Επίσης, έκανε λόγο και για εγκλήματα, όπως τα χαρακτήρισε, που έκανε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, με συνέπεια ο πρώην μεγαλομέτοχος να κληθεί να απαντήσει δημόσια μέσω του Sport Fm 89.5.

Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση του κ. Παπαγιάννη, που πέρασε πρόσφατα και μία δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του, ήταν η εξής στη Γ.Σ.: «Θα ήθελα από την πλευρά μου να επισημάνω ορισμένα πράγματα, για τα οποία δυστυχώς ο πρόεδρος δεν με άκουσε. Η διοικούσα επιτροπή θα έπρεπε να είχε γίνει, πριν αρχίσουν οι διαδικασίες, και αυτόματα θα συσπειρωνόταν ο κόσμος του Ολυμπιακού. Έπρεπε να δοθεί το μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός βγάζει πάνω από 3.000 διαρκείας.

Πρέπει να είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε και διαφωνώ μ’ αυτούς που λένε ότι πρέπει να πάρουμε τα κεφάλια όσων έφυγαν και να μείνουμε μόνοι μας, γιατί σήμερα είναι με την άλλη πλευρά, αλλά μετά θα είναι και πάλι μαζί σας.

Πρόεδρε (σ.σ. αναφερόμενος στον Νίκο Τσεκούρα), με όλον τον σεβασμό που έχω στο πρόσωπό σου, θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ, γιατί το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι βαρόμετρο και μπορεί να την πληρώσετε κι εσείς ως Ερασιτέχνης.

Ακόμη και την καλύτερη ομάδα να έχεις, θα έρθει η στιγμή που καλώς ή κακώς οι φίλαθλοι θα αμφισβητούν τη διοίκηση και θα την πληρώσει και ο Ερασιτέχνης. Κάνε τη διοικούσα επιτροπή στο ποδόσφαιρο με 4-5 άτομα. Τώρα, όμως είναι αργά, γιατί θα προλαβαίναμε την κατάσταση με τη Νέα Υόρκη.

Πρέπει να βγουν τα ονόματα για την επιτροπή και η προσπάθεια που θα καταβληθεί απ’ όλους μας κάποια στιγμή θα καρποφορήσει. Δεν μπορεί να χάθηκαν οι Ολυμπιακοί. Μπορούν να πάρουν διαρκείας και να μη θέλουν να φαίνεται το όνομά τους.

Όταν εγώ παίρνω 30 διαρκείας, δεν ήρθε κανείς να μου πει «πάρε 100 διαρκείας». Εγώ σας λέω ότι τα 100 διαρκείας μπορούσα να τα δώσω. Δεν μπορούσα να τα ζητήσω, γιατί έπαθα το εγκεφαλικό. Η διοίκηση κάνει μεγάλο αγώνα και το ξέρω.

Με τον Τσιμπανάκο ήμουν και είμαι σε κόντρα, όμως δεν μπορούμε να μην πούμε ότι βοήθησε πάρα πολύ για τα γήπεδα που έχουμε. Το καλό να το λέμε. Αλλά έκανε και εγκλήματα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, γιατί δημιούργησε μεγάλα προβλήματα με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν στο Κολωνάκι. Πήγα δύο φορές, είδα πρόσωπα και πράγματα και κατάλαβα ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε λάθος δρόμο.

Το πρώτο που προέχει τώρα είναι φίλαθλοι, αθλητές, προπονητές και διοίκηση να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να συνυπάρξουν. Αυτοί μπορούν να δώσουν μόνο τη λύση. Θα έρθει ο καιρός που ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί που ονειρευόμαστε όλοι. Μόνο με τη συνοχή και την ομόνοια θα προχωρήσουμε. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, αυτοί που ξέρουν και αυτοί που δεν ξέρουν.

Η επιτροπή πρέπει να είναι το πρώτο μέλημά μας και να ‘ναι πρόεδρος και πάλι ο κ. Τσεκούρας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, γιατί αλλιώς δεν θα προχωρήσουμε.

Ένα άλλο μειονέκτημα, που έχεις πρόεδρε, είναι ότι δεν μπορείς όπου κάθεσαι, να λες «φεύγω αύριο, παραιτούμαι αύριο». Όταν ακούει κάποιος ότι παραιτείσαι και φεύγεις, είναι αρνητικό. Δημιουργείς μία αρνητική ατμόσφαιρα, ενώ τρέχεις από το πρωί έως το βράδυ. Προσπαθείς να βγάλεις μόνος σου τα μάτια σου. Πρέπει αυτό να το αποβάλεις.

Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να μη συνέλθει ξανά. Αυτή η παρουσία σήμερα (σ.σ. προχθές) δημιουργεί τους όρους να ξαναβρεί τον βηματισμό του. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πεθάνει. Θα βρεθεί κάποια στιγμή ο παράγοντας εκείνος που θα σηκώσει την ομάδα ψηλά».

Η απάντηση Τσιμπανάκου

Από τη μεριά του ο μέχρι πέρσι ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μιλώντας στην εκπομπή «Στο Πέταλο» του Sport Fm 89.5, ανέφερε (απόδοση: taxydromos.gr): «Τι κόντρα να έχουμε με τον κ. Παπαγιάννη; Να του ευχηθώ περαστικά για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Μία φορά συναντηθήκαμε με τον κ. Παπαγιάννη στο Κολωνάκι και δεν υπήρχε καμία άλλη φορά. Όσο για τις φάτσες που λέει, να ξαναθυμηθεί, γιατί είναι μεγάλος άνθρωπος και τον σέβομαι, τι είχε συμβεί πριν από 30 χρόνια πριν στη Λεωφόρο Καβάλας, που ήταν μπαταρισμένος.

Εγώ δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιους ανθρώπους. Κάποιοι μου δημιούργησαν το προφίλ ότι είναι κακοποιός, ότι είμαι … Εσκομπάρ, για να κρύψουν τη γύμνια τους. Δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτά. Είμαι επιχειρηματίας, δεν είμαι αεριτζής και δεν έχω κανέναν να λέω «βάλε τα λεφτά εσύ και να διοικώ εγώ».

Ο κ. Παπαγιάννης έζησε τις χρυσές εποχές με το ΠΑΣΟΚ που άρμεγαν τις παχιές αγελάδες. Εγώ δεν πήρα ένα ευρώ από την κοινωνία του Βόλου, εκτός από τα διαρκείας. Σέβομαι τι είπε, αλλά όλοι κρινόμαστε. Κι εγώ κρίθηκα που η ομάδα έπεσε. Αλλά μην ξεχνάμε: ο Τσιμπανάκος δεν διέλυσε ποτέ την ομάδα, αντίθετα έφτιαξε ένα αθλητικό κέντρο και δεν άφησε χρέη.

Δεν μπόρεσα να είμαι στη Γ.Σ., την επόμενη φορά θα είμαι παρών, γιατί έχω στοιχεία. Αυτοί που ρωτούσαν από τα μέλη, μήπως έχουν σκοπό να πληρώσουν;

Αφήστε τον κάθε Τσιμπανάκο, τώρα τι κάνετε. Τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει, όπως μπορεί. Και το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, που θα έχει η ομάδα ταξίδια.

Απ’ αυτά τα έξοδα που είχαμε εμείς, ο Ολυμπιακός τώρα έχει το 5%. Αν ο κ. Τσεκούρας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, ας μην είναι πρόεδρος. Το καλοκαίρι έπρεπε να βάλει τη διοικούσα επιτροπή, όχι τώρα. Αλλά τότε είχαν δεμένο τον γάϊδαρο, δεν υπήρχε plan b. Τώρα που φτάσαμε στο διά ταύτα σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και λέμε να γίνει διοικούσα επιτροπή.

Γιατί κάποια άτομα δεν μπήκαν μπροστά; Μπορώ να πω τα στραβά για τον κ. Τσεκούρα, με τον οποίον δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις, αλλά μπορώ να πω και τα καλά. Τώρα έχει μπει μπροστά. Ας μπουν και οι υπόλοιποι, που δεν θέλει μπει κανείς. Όχι να κρύβονται»

Σε ερώτηση για το αν θα σκεφτόταν να ασχοληθεί και πάλι με τον Ολυμπιακό Βόλου, απάντησε: «Εγώ δεν θα ασχολιόμουν ποτέ με το ποδόσφαιρο. Πήγα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό φέτος και κάποιοι πήγαν να το περάσουν σαν λοιδορία. Αν χρειαστεί να βοηθήσω, θα το κάνω. Βοηθάω και από μακριά.

Αλλά να μπω στη διοικούσα επιτροπή και να ασχοληθώ ξανά με τον ποδοσφαιρικό οργανισμό του Ολυμπιακού Βόλου, δεν έχω καμία διάθεση, ούτε χρόνο πλέον. Εχουμε αρρώστια με την ομάδα αυτή, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ ξανά με την καθημερινότητα του Ολυμπιακού Βόλου. Είναι άξιοι αυτοί που είναι στη διοίκηση και να στελεχωθούν από άλλους. Ο Ολυμπιακός δεν είναι να βγαίνουν στα μαγαζιά για 50 ευρώ και με λίστες. Είναι ντροπή αυτά και δεν γίνονταν ούτε με τον Κουκουσέλη ούτε με τον Παπαγιάννη. Υπάρχει δυστυχώς μία αντικειμενική δυσκολία να βρεθεί λύση και να υπάρχει ο σύλλογος».

Θεοδωρίδης: «Η ομάδα

αρχίζει μεγαλειώδη πορεία»

Τέλος, ο Γιάννης Θεοδωρίδης, που φέτος είναι έφορος ποδοσφαίρου, είπε από το βήμα της Γ.Σ.: «Αυτό που επιτελείται στον Ολυμπιακό Βόλου φέτος, δεν το έχουμε συναντήσει τα τελευταία δέκα χρόνια.

Εχουμε πολλούς παίκτες από τον Βόλο και μπορώ να πω ότι αυτά τα παιδιά αυτά έχουν κάνει πολλά βήματα προόδου και προσαρμογής. Θα πρέπει όλοι εμείς που αγαπάμε τον Ολυμπιακό Βόλου να γίνουμε αγγελιαφόροι και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Να τους πείσουμε ότι η ομάδα άλλαξε σελίδα.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι η ομάδα έχει ένα αθλητικό κέντρο που μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο στο μέλλον, με δύο γήπεδα και βοηθητικούς χώρους, που δεν τους έχουν άλλες ομάδες. Αυτή η ομάδα που ψάχναμε να βρούμε τα κλειδιά για τη Νεάπολη (σ.σ. η Νίκη) δεν έχει το αθλητικό κέντρο που έχουμε εμείς.

Να μη φοβούνται πλέον τίποτα όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι εδώ και αρχίζει και πάλι μία μεγαλειώδη πορεία. Γεννήθηκα στον Ολυμπιακό Βόλου. Περνάω από το ΕΑΚ και γίνεται κόμπος το στομάχι μου. Είναι κρίμα, γιατί εκεί έχει γραφτεί η ιστορία της ομάδας. Εγώ μεγάλωσα εκεί μέσα και βλέπω ένα γήπεδο να καταρρέει».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου