ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσεκούρας: «Δεν μπορούμε μόνοι μας»

τσεκούρας-δεν-μπορούμε-μόνοι-μας-875060

Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου ενημέρωσε χθες τον κόσμο και τα μέλη του συλλόγου για τα αγωνιστικά τμήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ μέσα από μια έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε στην αίθουσα FORUM του ξενοδοχείου Park.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Πρόεδρος της Γ.Σ. ορίστηκε ο Ζάκος Σαχίνης και γραμματέας ο Δημήτρης Μουρτζίνος και σ’ αυτήν ξεχώρισε η ομιλία του προέδρου, Νίκου Τσεκούρα, για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο επικεφαλής της διοίκησης έκανε την πρόταση να γίνει μία επιτροπή, που θα βρει οικονομικούς πόρους και θα διοικήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, γιατί ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση δεν μπορεί μόνη της να συντηρήσει την ποδοσφαιρική ομάδα σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις της στα άλλα τμήματα.

Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από το σώμα και εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να βρει αυτά τα άτομα, καθώς στην ερώτηση εντός της συνέλευσης αν θέλει κάποιος να συμμετάσχει, δεν απάντησε κανείς θετικά.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο μπασκετικό τμήμα ο έφορος της ανδρικής μπασκετικής ομάδας, Ζάκος Σαχίνης, που μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχει άλλο κλίμα με την παρουσία του Νίκου Μπουντούρη, έχοντας 120 εγγραφές τις πρώτες είκοσι μέρες. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα τα παιδιά θα πηγαίνουν στη μεγάλη ομάδα, που είναι ο Ολυμπιακός Βόλου.

Στην ανδρική ομάδα «καθαρίσαμε» ηλικιακά τα αποδυτήρια και έχουμε το μικρότερο σε ηλικία ρόστερ της Β’ Εθνικής και θα έχουμε ομάδα για την επόμενη πενταετία.

Ενιωσα συγκίνηση που είδα τους μπασκετμπολίστες να είναι στον αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Νεάπολη την Κυριακή και να χοροπηδάνε μαζί με τους οργανωμένους. Αυτό δείχνει ότι ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια.

Πιστεύω πως η χρονιά είναι καθοριστική για την ομάδα. Πήραμε θετικά μηνύματα από το πρώτο παιχνίδι με έναν αντίπαλο που έχει μπάτζετ πενταπλάσιο από μας. Σας θέλουμε όλους κοντά μας με τον Φίλιππο την ερχόμενη Κυριακή».

Ο κ. Σαχίνης

Ακολούθως, ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, έφορος γυναικείου μπάσκετ και αντιπρόεδρος του συλλόγου, τόνισε: «Οι δύο συνεργασίες με τον Νίκο Μπουντούρη και με την ΑΝΑΣΣΑ μας οδηγούν στο μέλλον και έχουν διασφαλίσει μία οικονομική τάξη, έχοντας πλέον ως κύρια αιχμή να ασχοληθούμε το ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο παρά μόνο το ποδόσφαιρο.

Εχουμε τακτοποιήσει όλα τα έξοδα στο γυναικείο τμήμα και τους άνδρες. Αν δεν γινόταν η εκδήλωση για τη Φλόγα θα ήταν γεμάτο το κλειστό από δικούς ανθρώπους στον αγιασμό το πρωί της Κυριακής.

Στηρίξτε την προσπάθεια του Μπουντούρη, στηρίξτε την προσπάθεια των γυναικών».

Ο κ. Κυριακόπουλος

Στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Μουρτζίνος, έφορος βόλεϊ και γενικός γραμματέας Δ.Σ., επεσήμανε: «Θέλω να συμπληρώσω για το μπάσκετ ότι ναι μεν υπάρχουν διοικούσες επιτροπές στο μπάσκετ σε άνδρες και γυναίκες, αλλά όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, έχουμε αναλάβει να πληρώνουμε ως σύλλογος κάποια έξοδα.

Το τμήμα βόλεϊ τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε φιλοδοξίες, αλλά αυτό άλλαξε πρόπερσι και μπήκε σε επαγγελματική βάση με τον ερχομό του κ. Ξύδη. Κατόρθωσε η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και να είναι στη Β’ Εθνική φέτος αήττητη. Καταφέραμε να φτιάξουμε τμήματα υποδομών στην Αγχίαλο και έχουμε και ένα στον Βόλο. Με τα έσοδα καλύπτουμε τον προπονητή και τις μετακινήσεις. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου και θα είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Το τμήμα του βόλεϊ έχει ένα κοστολόγιο των 6.000 ευρώ για προπονητή, μετακινήσεις και διαιτησίες. Το αναφέρω, για να βάλετε σε πολλαπλάσια νούμερα το μπάσκετ ανδρών και γυναικών».

Ο κ. Μουρτζίνος

Ο Νίκος Τσεκούρας ανέλυσε τα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, λέγοντας: «Η Γ.Σ. αποφασίστηκε να γίνει, για να ακούσουμε κυρίως εσάς. Το τμήμα ποδοσφαίρου είναι πολύ κοστοβόρο, θέλει πολύ τρέξιμο και πολλή δουλειά και είναι μία πρωτόγνωρη δουλειά για μας. Θέλω να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση και να πει ο καθένας την άποψή του. Ο Ερασιτέχνης έχει υποχρεώσεις και στα άλλα τμήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ. Αυτά τα τμήματα αγωνίζονται σε εθνικά πρωταθλήματα και έχουν πολλά έξοδα. Το ποδόσφαιρο ήρθε στον Ερασιτέχνη και δυσκόλεψε πάρα πολύ την προσπάθειά μας.

Είναι δύσκολο να το αντέξει αυτό ένα ερασιτεχνικό σωματείο και οργανωτικά και οικονομικά. Το δίλημμα ήταν μεγάλο και σκεφτήκαμε αν αξίζει για χάρη του ποδοσφαίρου, που είναι δυσβάστακτο, να δημιουργήσουμε προβλήματα και στ’ άλλα τμήματα και να διακινδυνεύσουμε την ύπαρξη του Ερασιτέχνη.

Διαλέξαμε τον δύσκολο και υπεύθυνο δρόμο και προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε όλα τα τμήματα με αξιοπρέπεια. Η ομάδα σήμερα δεν έχει μεγαλομέτοχο και μετόχους, αλλά ανήκει σε όλους μας, σε σας, στα μέλη του συλλόγου. Η διοίκηση λειτουργεί το τμήμα με τις δυνατότητες που έχει. Αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν άλλα επτά τμήματα, καταλαβαίνετε τη δυσκολία.

Αυτό το λέω, για να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να στηριχθεί η ομάδα από τα μέλη, γιατί εσείς αποφασίζετε για το μέλλον της. Η αντίληψη «εσείς είστε διοίκηση, εσείς να βρείτε τα χρήματα», είναι λάθος, γιατί η διοίκηση είναι προσωρινή. Το «ένας πληρώνει και διοικεί» σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν υπάρχει. Εχουμε κακή εμπειρία απ’ αυτό στο πρόσφατο παρελθόν. Το «όλοι μαζί» δίνει λύσεις κι αυτό πρέπει να γίνει, για να προχωρήσουμε.

Μπορείτε να αναρωτηθείτε γιατί δεν δηλώσαμε στη Γ.Σ. του Ιουνίου ότι δεν μπορούμε;

Το Μητρώο είναι μία επίπονη δουλειά, που χρειάζεται χρόνο, έναν με δύο μήνες.

Αν φεύγαμε εκείνη την περίοδο, όπως κάποιοι μας προέτρεπαν, θα ήταν ανεύθυνη και ανέντιμη πράξη και δεν θα προλαβαίναμε να ανανεώσουμε την εγγραφή μας στο Μητρώο για όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ετσι, δεν θα μπορούσε να παίξει το ποδόσφαιρο στη Γ’ Εθνική ούτε το μπάσκετ και το βόλεϊ στη Β’ Εθνική, ούτε θα είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε να χρηματοδοτηθούμε. Θα ήταν μία ανέντιμη πράξη, αν φεύγαμε, και θα οδηγούσαμε τον σύλλογο στη διάλυση.

Είπα σ’ αυτούς που έδειξαν ενδιαφέρον να αναλάβουν, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να συγκροτήσουμε τα τμήματα μαζί, που μπορούσαμε να μην το κάνουμε, γιατί εμείς είμαστε διοίκηση, αλλά δεν νιώθουμε ιδιοκτήτες. Τους είπα να έρθουν μαζί και τους έδωσα τον λόγο της ανδρικής μου τιμής ότι τον Σεπτέμβρη θα αποχωρήσω. Η απάντηση ήταν «φύγετε τώρα». Ήταν υπεύθυνη στάση να μην φύγουμε τότε και να μην παίξει ο Ολυμπιακός Β. στη Γ’ Εθνική; Ειδατε τι παθαίνουν οι ομάδες που δεν ήταν στο Μητρώο. Είμαστε ανοιχτοί, όπως λέμε συνέχεια, σε όποιον επιθυμεί, να έρθει ν’ αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά να κάνει σοβαρή πρόταση.

Όταν λες ότι είσαι Ολυμπιακός δεν είσαι ούτε με τον Τσεκούρα ούτε με τον Μουρτζίνο.

Πρέπει να αποφασίσουμε αν ο Ολυμπιακός Βόλου θέλουμε να ζήσει. Με δύσκολη καθημερινότητα και την οικονομική συγκυρία που ζούμε, και χωρίς να έχουμε έδρα, αν στεκόμαστε στο παρελθόν, κάνουμε λάθος.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε το σπίτι μας, το ΕΑΚ, και το έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και απέχει από τον Ολυμπιακό, αυτή είναι αλήθεια.

Παρολ’ αυτά το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι έτοιμο, υπάρχει και στέκεται όρθιο. Δηλώσαμε από τους πρώτους συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Βλέπουμε ιστορικές ομάδες, όπως ο Εργοτέλης, να διαλύονται και να ξεκινούν από το Τοπικό. Εμείς δεν το κάναμε αυτό. Δηλώσαμε συμμετοχή με πλήρη φάκελο. Αυτή τη στιγμή η ομάδα υπάρχει και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε, με ένα προπονητικό τιμ από τα καλύτερα της κατηγορίας και παίκτες έμπειρους αλλά νέους με όρεξη να διακριθούν.

Συγκεντρώσαμε χρήματα από ανθρώπους που αγαπούν τον Ολυμπιακό, όπως οι κ.κ. Πολύζος και Ντίκας, και άλλους που δεν θέλουν να αναφέρονται, από εισιτήρια διαρκείας και από τις χορηγίες που έχουμε.

Με μεγάλο κόστος συντηρούμε τρία γήπεδα σε Αγιο Γεώργιο και Άλλη Μεριά. Ο Δημήτρης Μυλωνάς μαζί με τον Γιώργο Μπατζιάκα έχουν αναλάβει τις εργασίες αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε.

Πρόσφατα βγήκε το πούλμαν σε πλειστηριασμό και έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον εκκαθαριστή και θα το πάρουμε εμείς. Θα παραμείνει και ως περιουσιακό στοιχείο στον σύλλογο.

Απαιτείται ένας μεγάλος προϋπολογισμός για τη λειτουργία μιας ομάδας στη Γ’ Εθνική. Θα ρωτήσει κάποιος γιατί δεν πήγαμε σε επιλογή φθηνότερων λύσεων. Όταν ξεκινήσαμε άλλα ήταν τα οικονομικά δεδομένα, άλλες υποσχέσεις είχαμε και αλλιώς καταλήξαμε.

Εχω όλα τα στοιχεία με τα μέιλ που ανταλλάξαμε με κάποιους κυρίους από την Αμερική και μας διαβεβαίωναν «προχώρα και εμείς θα σε βοηθήσουμε, να βγει η ομάδα και να την πάρει ο κ. Νταόπουλος». Πώς συνέβη ο κ. Νταόπουλος να καταλήξει στο δημαρχείο δεν γνωρίζω. Ας το απαντήσουν αυτοί.

Αν έγιναν επικοινωνιακά κάποια λάθη, τα δέχομαι και αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν γίνεται να χτίσεις μία ομάδα χωρίς χρήματα. Η Γ’ Εθνική δεν είναι εύκολη με τέσσερις ομίλους. Αν πηγαίναμε σε φθηνές λύσεις, η ομάδα θα κινδύνευε. Η ομάδα θέλει ενίσχυση και ποσοτικά και ποιοτικά. Θα έχουμε 34 παιχνίδια και υποβιβάζονται επτά ομάδες. Να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση. Τη θέλουμε αυτήν την ομάδα; Μπορούμε να τη βοηθήσουμε;

Με ειλικρίνεια σας λέω ότι εμείς δεν μπορούμε μόνοι μας να τη συντηρήσουμε μαζί με όλα τα άλλα τμήματα. Θέλουμε τη βοήθειά σας. Και δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, είναι και οργανωτικό. Η ομάδα είναι δική μας, όλου του Βόλου, δεν είναι της διοίκησης. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κωμοπόλεις συντηρούν ομάδα στη Γ’ Εθνική. Δηλαδή δεν υπάρχουν Ολυμπιακοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα σε μία πόλη 150.000; Είναι τόσο στριμωγμένο το μπάτζετ που δεν πάει άλλο. Μία ερασιτεχνική ομάδα θέλει 60.000 ευρώ. Είναι πολλά αυτά 150.000, για να τα βρει ο Ολυμπιακός;

Η λύση είναι να σχηματίσουμε μία επιτροπή και να βρούμε τρόπους πώς θα απαλύνουμε το οικονομικό πρόβλημα. Εχουμε σχηματίσει μία λίστα ανθρώπων που βοηθούν και πρέπει να τη μεγαλώσουμε.

Μπορούμε να μην έχουμε προβλήματα, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί. Αυτή η ομάδα τραβά έναν Γολγοθά. Παρακαλούμε να πάρουμε γήπεδο. Με υπερηφάνεια λέω ότι η ομάδα έχει χτιστεί σε γερές βάσεις και με αρχές, ειλικρίνεια, τιμιότητα και μεγάλη αξιοπρέπεια και έναν προπονητή που μας βοηθά πάρα πολύ. Να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα».

Τέλος, σχετικά με τη δικαίωση παικτών που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα έτη σε προσφυγές, ο κ. Τσεκούρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ομάδα της Γ’ Εθνικής κι αυτές θα βαρύνουν την ομάδα, όταν ξαναγίνει ΠΑΕ.

Ο κ. Τσεκούρας

Άποψη από την χθεσινή έκτακτη Γ.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου