ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ενα ακόμη φιλικό για τον Ολυμπιακό Βόλου

ενα-ακόμη-φιλικό-για-τον-ολυμπιακό-βόλ-876668

Ενα ακόμη φιλικό παιχνίδι, το 9ο στη διάρκεια της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δίνει σήμερα (16:00) ο Ολυμπιακός Βόλου, που χρησιμοποιώντας πρώτη φορά για έδρα τη Νεάπολη θα υποδεχτεί τον ΠΟ Ελασσόνας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός θέλει και σήμερα να δείξει το καλό του πρόσωπο και στον κόσμο και να αποδείξει την αγωνιστική του βελτίωση, σ’ ένα «τεστ» που είναι το 7ο με ομάδα της κατηγορίας. Μάλιστα η Ελασσόνα θα είναι αντίπαλος των ερυθρολεύκων και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι τελευταία σε κάθε φιλικό δείχνει καλύτερη συνοχή, παρουσιάζει πολύ καλύτερα στοιχεία από παιχνίδι σε παιχνίδι και είναι πιο δημιουργικός αλλά και πιο αποφασιστικός στο τελείωμα των φάσεων, πετυχαίνοντας μάλιστα 8 γκολ στα τρία τελευταία ματς (συνολικά 14).

Όλα τα φιλικά που έχει δώσει στις 10 εβδομάδες προετοιμασίας ο Ολυμπιακός ήταν:

Ρήγας-Ολυμπιακός 1-3

(74’ Αγροκώστας-8’, 60’ πεν. Κόλα, 24’ Μυλωνάς)

Ολυμπιακός- Αίας Σούρπης 3-0

(17’ Κόφφας, 38’ Καρατσόλης, 78’ Μυλωνάς)

Ολυμπιακός-Ηρακλής Λάρισας 0-0

Φήκη Τρικάλων-Ολυμπιακός 0-0

Ολυμπιακός-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 0-0

ΑΟ Υπάτου-Ολυμπιακός 1-2

(34’ Γλυνός-51’ πεν., 63’ Κόλα)

Ολυμπιακός-Διγενής Νεοχωρίου 3-1

(38’ Σκοπελίτης, 54’ Κόλα, 72’ Κατσαγεωργίου)

Δωτιέας Αγιάς-Ολυμπιακός 0 -3

(21’ Σκοπελίτης, 52’ Κόλα, 55’ Αναστασίου)

Ο σημερινός αντίπαλος ΠΟ Ελασσόνας έχει δώσει έως τώρα και τρία ματς κυπέλλου, αφού πέρσι ήταν κυπελλούχος ΕΠΣ Λάρισας. Αρχικά απέκλεισε με 3-1 τον Ατρόμητο Παλαμά, μετά εκτός έδρας στην Κοζάνη με σκορ 1-2 τους Πόντιους Καραγιαννίων και την περασμένη Κυριακή αποκλείστηκε στην Κρήτη χάνοντας 3-1 από τον Αλμυρό Γαζίου.

Για το σημερινό (4 μ.μ.) φιλικό στο Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης από τον Ολυμπιακό διευκρινίζεται ότι για την είσοδο των θεατών θα υπάρχει κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης 5 ευρώ και δεν θα ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ «καλούνται οι φίλαθλοι να δώσουν το παρών τους δείχνοντας για ακόμη μία φορά τη δυναμική μας», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Περιμένει έναρξη

Η παράταση στην έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχει επηρεάσει πάντως τους ερυθρόλευκους, που από τον Σεπτέμβριο από τη μια φροντίζουν τα φιλικά παιχνίδια που δίνουν να είναι προσομοίωση του πρωταθλήματος και από την άλλη το πρόγραμμα τους είναι έτσι φτιαγμένο, για να ετοιμάζονται για τον αγώνα που ακολουθεί κάθε Κυριακή, όπως και σήμερα, κλείνοντας την 10η εβδομάδα προετοιμασίας.

Μέχρι να υπάρξει κάτι επίσημο ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να περιμένει ευελπιστώντας σε έναρξη στις 23/10.

Η προκήρυξη

Πάντως, ενώ αναρτήθηκε εκ νέου στην επίσημη σελίδα της ΕΠΟ η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, δεν είχε καμία αλλαγή, όπως φημολογούνταν, και το «νέο» ήταν ότι η ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών των ομάδων για το πρωτάθλημα 2022-2023 έχει παραταθεί μέχρι 10/10, που και αυτή δεν θα ισχύσει, καθώς κάποιες εκκρεμότητες θα «κλείσουν» μια ημέρα μετά!

Επίσης, αναφέρεται ότι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2022-2023 θα διεξαχθεί κανονικά σε 4 ομίλους και ο αριθμός των ομάδων του κάθε ομίλου θα καθορισθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής που θα υποβληθούν από τις ομάδες.

Συνολικά πάντως από 4 ομίλους των 18 θα υποβιβαστούν είκοσι οκτώ (28) ομάδες και δεν άλλαξε κάτι στο ότι οι τέσσερις πρωταθλητές των ομίλων θα κερδίσουν άνοδο χωρίς αγώνες μπαράζ.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων του κάθε ομίλου είναι μικρότερος από 18 (το πιο πιθανό), τότε αντίστοιχα θα υποβιβάζονται λιγότερες ομάδες ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου.

Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα (20άδα) και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και είναι υποχρεωτική και η αναγραφή στο Φ.Α. πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, γεννηθέντων το 2002 και μετά.

Επίσης επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών (γεννηθέντες πριν από την 01.01.1990).

Ενημερωτική συνέλευση

Η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου από τη μεριά της αποφάσισε να ενημερώσει τον κόσμο και τα μέλη της ομάδας για τα αγωνιστικά τμήματα, μέσα από μια έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει αύριο Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα FORUM στην οδό Δεληγεώργη 9. Η αρχική ώρα είναι στις 17:00 και σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα στις 18.00.

Αγιασμός

Σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί με την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν, θα τελεστεί στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου ο αγιασμός των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ. Καλούνται οι αθλητές και οι γονείς τους να παραστούν στην τελετή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου