ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πλησιάζει σε ξένο επιθετικό ο Ολυμπιακός Βόλου

πλησιάζει-σε-ξένο-επιθετικό-ο-ολυμπια-865678

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα αμφισβήτησης που υπήρχε μετά τα τρία συνεχόμενα 0-0 στους φιλικούς αγώνες με τον Ηρακλή Λάρισας, τη Φήκη Τρικάλων και τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, παίρνοντας τη νίκη στη Θήβα με σκορ 1-2 απέναντι στον ΑΟ Υπάτου στο έκτο «τεστ» προετοιμασίας των ερυθρολεύκων.

Ωστόσο μία φιλική νίκη απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο δεν ξεγελά κανέναν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου, με την έννοια ότι δεν κρύβει την ανάγκη ενίσχυσης και δεν ωραιοποιεί την κατάσταση, αφού είναι δεδομένο ότι χρειάζεται οπωσδήποτε ένας ποιοτικός παίκτης σε κάθε γραμμή, στο κέντρο της άμυνας, στη μεσαία γραμμή, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης.

Το γεγονός ότι ο Σάκης Θεοδοσιάδης κατάφερε να βρει ένα σχήμα με αλλαγές θέσεων και προσώπων που λειτούργησε πάρα πολύ καλά, δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι τα προβλήματά του Ολυμπιακού Βόλου λύθηκαν.

Όσο κι αν ο Ντινιωτάκης σε θέση φορ ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σε ένα ματς που είχε χώρους, ώστε να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του, όσο κι αν ο Διαμαντόπουλος θυμήθηκε τον περσινό του ρόλο σε κάποια ματς στη Δήμητρα ξεκινώντας από τα δεξιά και συγκλίνοντας στον άξονα, για να χρησιμοποιήσει το καλό αριστερό του πόδι, όσο κι αν ο Ψιάνος με την εμπειρία του έδωσε διαφορετική οντότητα και άλλη σιγουριά στην αμυντική γραμμή δίπλα στον Παπαϊωάννου, αν και αποκτήθηκε, για να είναι το κλασικό «εξάρι», και όσο κι αν ο Αναστασίου βοήθησε αρκετά ως εσωτερικός μέσος με τη δύναμή του και την ικανότητά του στις εναέριες μονομαχίες κι όχι μόνο, όλοι γνωρίζουν ότι μία φιλική νίκη δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν, αφού η ομάδα είχε συγκεκριμένες ελλείψεις κι ανάγκες που πρέπει να καλύψει.

Είναι πολύς καιρός που διοίκηση και τεχνική ηγεσία επαναλαμβάνουν στις δηλώσεις τους το πόσο απαραίτητες είναι άλλες δυο-τρεις ποιοτικές προσθήκες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να ολοκληρωθούν κάποιες μεταγραφές.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι την περασμένη Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου έστειλε πολλά αισιόδοξα μηνύματα, με όλες τις γραμμές του να λειτουργούν αρμονικά και τους ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά το τεστ με τον ΑΟ Υπάτου, αλλά αυτό δεν εγγυάται ότι το ίδιο σχήμα θα λειτουργήσει ανάλογα σε άλλα παιχνίδια. Η ομάδα επιβάλλεται να έχει κι άλλες λύσεις πρώτης γραμμής, για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε αναμέτρησης.

Μάλιστα, όπως διαρρέεται, έχουν προκριθεί τρεις περιπτώσεις ξένων φορ από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και οι συζητήσεις είναι προχωρημένες, με το φαβορί να εμφανίζεται ένας 23χρονος Σέρβος. Ο Σάκης Θεοδοσιάδης έχει δει αγωνιζόμενους τους παίκτες αυτούς, ενώ θέλει ποδοσφαιριστή από χώρες που έχουν αρχίσει τα πρωταθλήματά τους, ώστε να μη χρειαστούν μεγάλο διάστημα προσαρμογής από άποψη αγωνιστικής ετοιμότητας, όπως θα γινόταν με έναν Ελληνα, που θα ήταν ανενεργός.

Αυτό που επίσης κρατούν οι άνθρωποι της ομάδας από φιλικό της περασμένης Κυριακής μ’ έναν αντίπαλο με μεγαλύτερο μπάτζετ απ’ αυτή είναι ότι παρά το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ με γκολ που θα μπορούσε να ακυρωθεί για οφσάιντ, καθώς ο βοηθός που ήλεγχε την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου είχε σηκώσει αρχικά τη σημαία του, και παρόλο που είχαν να αντιμετωπίσουν έναν διαιτητή, που έδινε με μεγάλη δυσκολία σφυρίγματα υπέρ των φιλοξενούμενων, δεν πτοήθηκαν σε καμία στιγμή.

Αντίθετα, έδειξαν χαρακτήρα και ανέτρεψαν το αποτέλεσμα, μπαίνοντας δυναμικά σε κάθε φάση και βάζοντας τα πόδια τους στη φωτιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σάκης Θεοδοσιάδης έκανε την περασμένη Κυριακή πέντε αλλαγές, δείχνοντας ότι σιγά-σιγά πηγαίνει σε μία λογική πρωταθλήματος, έχοντας κατασταλάξει σε κάποιες επιλογές, τις οποίες δείχνει ότι θα έκανε, αν ξεκινούσαν τις επόμενες μέρες οι επίσημες υποχρεώσεις.

Επομένως, η ομάδα βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο μονταρίσματος και τα πόδια των παικτών από δω και πέρα αρχίζουν να λύνονται και βγάζουν ακόμη μεγαλύτερη φρεσκάδα και όλο και περισσότερα τρεξίματα.

Όμως, οι επίσημες αναμετρήσεις ακόμη αργούν και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πότε θα ριχτούν στη μάχη της Γ’ Εθνικής οι ερυθρόλευκοι, γι’ αυτό και τα φιλικά θα συνεχιστούν την ερχόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον Διγενή Νεοχωρίου στις 17.00 στο γήπεδο της Αλλης Μεριάς. Τους Τρικαλινούς ο Ολυμπιακός Βόλου θα συναντήσει και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ πολύ πιθανή είναι και η διεξαγωγή φιλικού με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο γήπεδο των Σοφάδων την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση.

Χθες, να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε το καθιερωμένο του ρεπό και σήμερα η ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις, στις οποίες δεν δίνει πλέον το «παρών» ο υπό δοκιμή τερματοφύλακας Θοδωρής Μήτκας.

Σήμερα θα προσπαθήσει να προπονηθεί κανονικά ο Θάνος Κυρίτσης, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από μία διάταση στον αριστερό δικέφαλο, ενώ πιθανόν να ανεβάσει ρυθμούς και ο Μιχάλης Χατζηπλής, η επανένταξη του οποίου σε φουλ πρόγραμμα θα γίνει την επόμενη βδομάδα. Αντίθετα, ο Μάρκος Διαμαντόπουλος μπορεί να κούτσαινε ελαφρώς μετά το φιλικό με τον ΑΟ Υπάτου λόγω μίας κλοτσιάς που δέχθηκε, αλλά η κατάσταση δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου