ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θεοδοσιάδης: «Ξεκάθαρος στόχος να είμαστε πρωταγωνιστές»

θεοδοσιάδης-ξεκάθαρος-στόχος-να-είμ-885184

Για έναν Ολυμπιακό Βόλου με νοοτροπία νικητή και πρωταγωνιστή, που θα είναι ευχής έργον στην επανεκκίνησή του να μπορέσει να αλλάξει και κατηγορία έκανε λόγο ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Σάκης Θεοδοσιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Παράλληλα, σημείωσε ότι του αρέσει να φτιάχνει ομάδες από το μηδέν και να καθοδηγεί τα νέα παιδιά, δηλώνοντας πως είναι υπέρμαχος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Μεταξύ άλλων ο Θεοδοσιάδης μίλησε (ΑΠΟΔΟΣΗ: taxydromos.gr):

Για τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό Βόλου: «Για μένα ήταν μία εύκολη απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό. Μετά την προσέγγιση που μου έκανε η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο κ. Τσεκούρας είδα ότι ταιριάζει η φιλοσοφία μας.

Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να ξεκινάω κάτι καινούργιο και μου αρέσουν τα δύσκολα. Πήρα την απόφαση να έρθω με την καρδιά μου σε μία ιστορική ομάδα που έχει τεράστια δυναμική και να αποτυπώσω το στίγμα μου σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, δημιουργώντας μία ομάδα από την αρχή.

Φυσικά μέτρησε και το όνομα της ομάδας, η οποία μπορεί τα τελευταία χρόνια να είναι ταλαιπωρημένη, αλλά είναι μεγάλο μέγεθος. Μέτρησε και το αθλητικό κέντρο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μένα, για να έχω χώρο να δουλέψω μαζί με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές μου. Φυσικά ο Βόλος είναι μία πόλη δίπλα στα Τρίκαλα, όπου μένω τα τελευταία 25 χρόνια κι εκεί βρίσκεται και η οικογένειά μου.

Είμαι από τους ανθρώπους που θέλω η δουλειά μου να αποτυπώνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και σ’ αυτή την κατηγορία μπορεί να γίνει αυτό μέσα από την καινούργια προσπάθεια που γίνεται, δηλαδή να προσπαθούμε κάθε Κυριακή μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες μου να μαχόμαστε 90 λεπτά και να έχουμε ως στόχο τη νίκη, που για μένα αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο».

Για το αν είναι ρίσκο πού πηγαίνει σε μία ομάδα που χτίζεται από την αρχή: «Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, γιατί, όταν είσαι επαγγελματίας προπονητής η δουλειά σου είναι να εκπαιδεύεις, να διδάσκεις, να προπονείς και να καθοδηγείς.

Είμαι ευλογημένος που έξι χρόνια στην Αναγέννηση Καρδίτσας μπόρεσα και έχτισα μία τεράστια εμπειρία σε όλες τις εθνικές κατηγορίες.

Θεωρώ ότι έχω πάρει μεγάλες βάσεις και έχω τα εχέγγυα, για να λειτουργήσω ως προπονητής και τα επόμενα χρόνια. Μου αρέσει να προσπαθώ να χτίζω ομάδες και φυσικά είμαι υπέρμαχος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και των ταλέντων από την Ελλάδα. Λέμε ότι δεν υπάρχουν ταλέντα, αλλά πολύ λίγοι στον ελλαδικό χώρο ασχολούνται με το να προσεγγίσουν τα νέα παιδιά, να τα αγκαλιάσουν, να τα αγαπήσουν, να τα διδάξουν, να τα εκπαιδεύσουν και να τα οδηγήσουν στα επίσημα παιχνίδια.

Οπότε δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, καθώς μου αρέσει να δουλεύω με τέτοιες βάσεις, έτσι ώστε και να δημιουργώ καλύτερους ποδοσφαιριστές αλλά και καλύτερους χαρακτήρες».

Για την προπονητική του φιλοσοφία: «Το κυρίαρχο στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι η αγωνιστική πειθαρχία. Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα και όλοι μαχόμαστε για το «εμείς». Μου αρέσει πολύ η ομάδα να είναι πολύ πιεστική, να κάνει επιθετικό πρέσινγκ και να είναι κυρίαρχη, έχοντας την μπάλα στα πόδια της».

Για το αν ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό: «Περίπτωση πρωταθλητισμού δεν μπορούσε να τεθεί στην αρχή για τον ξεκάθαρο λόγο ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε μία μεταβατική περίοδο.

Είναι μία ομάδα καινούργια και το κυρίαρχο στοιχείο είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου ζει, αναπνέει, δουλεύει στη Γ’ Εθνική και δουλεύει θα έλεγα επαγγελματικά.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις συνθήκες που έχουμε δημιουργήσει αυτή τη στιγμή. Επιδιώκω να λειτουργώ επαγγελματικά και αυτό η διοίκηση του Ολυμπιακού μου το προσφέρει, καθώς οι συνθήκες εργασίας είναι εξαιρετικές.

Έχουμε μία ομάδα με πολλά νέα παιδιά από την περιοχή του Βόλου και ευρύτερα από τη Μαγνησία. Είμαι ενθουσιασμένος με το γκρουπ παικτών που διαθέτουμε και η εξέλιξή τους είναι ραγδαία. Εχουμε ακόμη ένα μήνα μπροστά μας να βελτιώσουμε πράγματα και πιστεύω ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι.

Από κει και πέρα έχω πει πολλές φορές πως, όταν είσαι σ’ αυτή την ομάδα, δεν μπορείς να παρεκκλίνεις από τη σκέψη πως κάθε Κυριακή πρέπει να είσαι ο πρωταγωνιστής και όχι ο κομπάρσος.

Χτίζουμε την ομάδα και προσπαθούμε να δυναμώσουμε σε όλους τους τομείς. Δημιουργούμε νοοτροπία νικητή στα νέα παιδιά και δουλεύουμε πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί ο κόσμος έχει απαιτήσεις και η φανέλα είναι βαριά.

Υπάρχει ένας οργασμός στις προπονήσεις και στο τέλος του πρωταθλήματος θα κριθεί το έργο μας. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό με 34 αγωνιστικές. Τα προηγούμενα χρόνια με δώδεκα ομάδες σε έναν όμιλο δεν ήταν πρωτάθλημα άλλα τουρνουά.

Είμαι ένας άνθρωπος ασυμβίβαστος και στην ιδιωτική μου ζωή και ως προπονητής και ξεκάθαρος στόχος είναι να είμαστε πρωταγωνιστές και να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Μακάρι με αυτή την επανεκκίνηση που κάνουμε, βάζοντας τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια, να μπορέσει η ομάδα να αλλάξει και κατηγορία. Αυτό θα είναι ευχής έργον».

Για τις μεταγραφές: «Σίγουρα όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν συζητήσεις με αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Διακρίνω φέτος ότι κάποια παιδιά από την παραπάνω κατηγορία ζητούν κάποια ποσά τα οποία είναι εκτός πραγματικότητας.

Κοιτάμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί θέλουμε να έρθουν παιδιά που θα είναι αδαμάντινοι χαρακτήρες και θα είναι «φως» μέσα στα αποδυτήρια και προπονητές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να ηγηθούν της προσπάθειας που θα κάνουμε.

Προσπαθούμε αυτά τα δυο-τρία παιδιά που θα έρθουν, όταν τα επιλέξουμε, να είμαστε σίγουροι στο ακέραιο, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής και με τον Ζαχαρία Καβουσάκη και με τον Στέργιο Ψιάνο. Εχουμε 4-5 παιδιά έμπειρα, όπως είναι ο Ντινιωτάκης, ο Σκοπελίτης και ο Κόλα. Τους έχω πει ότι, αν δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση, δεν μπορούν να συνεργάζονται μαζί μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου