ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένουν … απαρτία στον Ολυμπιακό Βόλου

περιμένουν-απαρτία-στον-ολυμπιακό-β-887530

Ημέρα ξεκούρασης ήταν η χθεσινή για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους ερυθρόλευκους να απολαμβάνουν το ρεπό τους και να επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις στον Αγιο Γεώργιο Φερών, προετοιμαζόμενοι για το φιλικό με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στο γήπεδο της Αλλης Μεριάς την ερχόμενη Κυριακή 11/9.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο προπονητής Σάκης Θεοδοσιάδης περιμένει και τους πέντε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό με τη Φήκη να δώσουν το παρών και να βγάλουν όλο το πρόγραμμα. Απ’ αυτούς ο Αλέκος Αναστασίου έλειψε, γιατί έπρεπε να δώσει το παρών σε βάφτιση, καθώς έγινε νονός, επομένως δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς θέμα και η απουσία του είχε να κάνει με εξωαγωνιστικό λόγο.

Από την άλλη, ο Καμπέρης και ο Ψιάνος, που προφυλάχθηκαν λόγω μικροτραυματισμών, αναμένεται να γυμναστούν κανονικά, αν και ο δεύτερος ίσως χρειαστεί να είναι λίγο περισσότερο προσεκτικός. Κι αυτό γιατί μετά το τράβηγμα στον λαγονοψοΐτη, έδειξε ότι αποθεραπεύθηκε, αλλά έπειτα από δύο προπονήσεις υποτροπίασε, με συνέπεια να μην μπορέσει αγωνιστεί στο φιλικό με τη Φήκη.

Κρύωμα είχαν οι Χαρχαλάκης και Θανάσης Κυρίτσης, με τον τελευταίο να κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα, αποτελώντας και το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα.

Πάντως, σήμερα είναι προγραμματισμένο να έρθει στον Βόλο, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ο τερματοφύλακας Γιόργκι Μούτσα, που αποχώρησε από τη Νάουσα. Ο 24χρονος γκολκίπερ έχει περάσει από την Κ20 του ΠΑΟΚ, τον Βόλο ΝΠΣ, την Καλλικράτεια, τα Γιαννιτσά, αλλά και τον Καραϊσκάκη.

Οι ερυθρόλευκοι κοιτούν για 3-4 παίκτες, για να συμπληρώσουν το ρόστερ τους και σίγουρα οι προτεραιότητές τους είναι ένας έμπειρος στόπερ και φορ, ωστόσο κανείς δεν θα έλεγε «όχι» σε έναν παίκτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής με πιο επιθετικά χαρακτηριστικά από τους ήδη υπάρχοντες, αλλά και στα άκρα.

Να σημειωθεί ότι η τεχνική ηγεσία προσέχει, ώστε οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να μην έχουν μεγάλο διάστημα αδράνειας, καθώς, ασχέτως αν θα είναι έμπειροι και ποιοτικοί, αυτό θα δυσκολέψει την ένταξή τους στην ομάδα.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν θα έχουν έως έναν βαθμό μία ειδική διαχείριση και δεν θα τους δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής, αλλά συνυπολογίζεται και το γεγονός ότι οι ήδη υπάρχοντες παίκτες έχουν ήδη στα πόδια τους πέντε βδομάδες προετοιμασίας.

Η επιλογή Σιουμουρέκη στο βασικό σχήμα

Και μιας και ο λόγος για τους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ, σίγουρα συζητήθηκε η επιλογή του Σάκη Θεοδοσιάδη να ξεκινήσει βασικό στο ματς με τη Φήκη τον 17χρονο Κωνσταντίνο Σιουμουρέκη ως παρτενέρ του Σεραφείμ Παπαϊωάννου στο κέντρο της άμυνας, αν και βέβαια οι φιλικοί αγώνες έχουν αυτό το νόημα, να γίνονται δηλαδή διάφορες δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Ο νεαρός στόπερ είχε ξεκινήσει και στο φιλικό με τον Αίαντα Σούρπης, αλλά ο βαθμός δυσκολίας εκείνου του ματς ήταν σαφώς χαμηλότερος.

Ο μικρότερος παίκτης στο ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου, που προέρχεται μάλιστα και από την Κ19 της ομάδας, η οποία αγωνίστηκε πέρσι στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, έδειξε και την περασμένη Κυριακή αλλά και γενικότερα ότι ανταποκρίνεται αρκετά καλά στις απαιτήσεις του προπονητή του.

Ο κ. Θεοδοσιάδης από τη μεριά του τον πιστεύει και έχει αποδείξει και σε μεγαλύτερες κατηγορίες ότι δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει αρκετά νεαρούς παίκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ως προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας σε ηλικία 17 ετών και 5 μηνών έριξε στα βαθιά σε αγώνα Β’ Εθνικής τον Δημήτρη Μαυρία, νυν ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, ενώ σε ηλικία 17 ετών και 2 μηνών επέτρεψε στον νυν παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, Ζήση Καραχάλιο, να κάνει ντεμπούτο με τους Καρδιτσιώτες στη Γ’ Εθνική.

Από την αρχή της φετινής σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου έχει αποφασιστεί να δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες από τον Βόλο και τη Μαγνησία, δίνοντας έμφαση στο ντόπιο στοιχείο, και είναι ευτυχής συγκυρία που στην ομάδα είναι προπονητής ο Σάκης Θεοδοσιάδης, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτό το κομμάτι.

Μάλιστα, όπως εκμυστηρεύεται και ο ίδιος στους συνεργάτες του και στη διοίκηση, το γεγονός ότι η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής επιβάλλει την παρουσία πέντε παικτών στην 20αδα γεννημένων από το 2002 και μετέπειτα, σημαίνει για τον 47χρονο τεχνικό ότι αυτοί οι πέντε νεαροί δεν θα είναι απλώς, για να συμπληρώνουν την αποστολή, αλλά και για να παίζουν και ο ίδιος ο κ. Θεοδοσιάδης έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει παίκτες, που δεν έχουν καν ενηλικιωθεί.

Ο 47χρονος προπονητής πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο να περιβάλει με εμπιστοσύνη τα νέα παιδιά και είναι ένα στοίχημα και για τον ίδιο, πάντα με όρους αξιοκρατίας, να έχουν ρόλο στην ομάδα όσο το δυνατόν περισσότεροι απ’ αυτούς.

Τέλος, να τονιστεί ότι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο βλέπουν πλέον το φιλικό με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Άλλη Μεριά την προσεχή Κυριακή, ενώ το επόμενο τεστ θα είναι με τον ΑΟ Υπάτου στη Θήβα, ματς που θα γίνει κανονικά στις 18/9, παρόλο που υπήρχε μία αρχική σκέψη να ακυρωθεί, αν η βοιωτική ομάδα δεν ήταν στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Βεβαίως, ο καταρτισμός των ομίλων ούτε καν έχει γίνει ακόμη, ενώ άπαντες είναι προετοιμασμένοι και για νέα καθυστέρηση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, για το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου