ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Τεστάρει» τις δυνάμεις του στη Φήκη

τεστάρει-τις-δυνάμεις-του-στη-φήκη-856621

Το τέταρτο φιλικό παιχνίδι δίνει σήμερα στις 5.30 μ.μ. ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς, κλείνοντας την πέμπτη εβδομάδα προετοιμασίας, θα τεστάρει τις δυνάμεις του στη Φήκη Τρικάλων με αντίπαλο τον Π.Ο. Φήκης, που θα τον βρει αντίπαλο και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει έως τώρα τρία φιλικά ματς, έχοντας κερδίσει τους Ρήγα Φεραίο (1-3) και Αίαντα Σούρπης (3-0) και έχοντας μια ισοπαλία χωρίς γκολ με τον Ηρακλή Λάρισας, επίσης ομάδα Γ’ Εθνικής, όπως και η Φήκη, που την περασμένη Τετάρτη είχε και πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση, παίρνοντας και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός για τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματίσει με το σημερινό τρία φιλικά, αλλά θα επιδιώξει να δώσει κι ακόμη ένα τουλάχιστον, ενώ όλα τα τεστ είναι με ομάδες Γ’ Εθνικής, με τους ερυθρόλευκους, εκτός από σήμερα, στις 11/9 να υποδέχονται στην Άλλη Μεριά τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και στις 18/9 να παίζουν στη Θήβα με τον ΑΟ Υπάτου, με ζητούμενο η ομάδα να είναι σε ετοιμότητα για το πρωτάθλημα αρχές Οκτωβρίου.

Ένα ακόμη φιλικό θα γίνει 25/9 και, αν θα είναι πρόβα-τζενεράλε για το πρωτάθλημα, ο αντίπαλος θα είναι και από μεγαλύτερη κατηγορία.

Ικανοποίηση

Από την έως τώρα προετοιμασία αλλά και τα φιλικά στον Ολυμπιακό υπάρχει ικανοποίηση αλλά και περιθώρια για τη σταδιακή βελτίωση που θέλει ο προπονητής Σάκης Θεοδοσιάδης.

Το πιο θετικό πάντως είναι ότι οι νεαροί παίκτες όχι απλώς ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, αλλά εκπλήσσουν ευχάριστα με τη συνέπεια στη δουλειά, τη θέληση για διάκριση και φυσικά την απόδοσή τους.

Θυμίζουμε ότι στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2022-2023 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα πέντε ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών (γεννηθέντες έως το 2002) και για να καλύψει θέσεις «μικρών» ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τους Καρατσόλη, Κατσαγεωργίου, Παπαδήμο, Μυλωνά, Ακριβόπουλο, Αποστολίδη, Σταμπουλή, Σιουμουρέκη, Κοκκώνη, που μάλιστα δείχνουν πως μπορούν να έχουν θέση και στην 11άδα.

Χωρίς ξένο

Με την προχθεσινή προσθήκη του μέσου Θάνου Κυρίτση οι παίκτες στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πλέον 26, ενώ στη βολιώτικη ομάδα συνεχίζονται οι επαφές με παίκτες εμπειρίας για τις θέσεις, στις οποίες θα γίνουν και νέες προσθήκες, αφού οι ερυθρόλευκοι θέλουν σίγουρα έναν σέντερ φορ κι έναν κεντρικό αμυντικό.

Ο Ολυμπιακός είχε κινηθεί και για την απόκτηση ενός Σέρβου επιθετικού, αλλά το θέμα δεν προχώρησε, λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων. Ενώ οι ομάδες της Γ’ Εθνικής έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν έως και τέσσερις ξένους παίκτες, όλα δείχνουν πως οι ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν την χρονιά χωρίς αλλοδαπό στο ρόστερ, κάτι που έχει συμβεί μόνο σε δυο περιόδους στα 35 χρόνια.

Παράταση στην αγωνία

Στο μεταξύ προβληματισμός επικρατεί ακόμη και για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αφού συνεχίζουν να υπάρχουν εκκρεμότητες και στην ΕΠΟ περιμένουν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής να προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομίλων.

Ενώ με τελευταία απόφαση η έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ορίσθηκε για τις 2 Οκτωβρίου 2022, στη συγκρότηση των ομίλων υπάρχουν μόνον προσχέδια, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και ομάδες (Δήμητρα, Αμβρυσσέας, Αχέρων) που αποχώρησαν, αν και είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.

Σίγουρα πάντως στον όμιλο με τον Ολυμπιακό Βόλου θα είναι: ΑΟ Τρίκαλα, ΠΟ Φήκης Διγενής Νεοχωρίου, Ηρακλής Λάρισας, Δωτιέας Αγιάς, ΠΟ Ελασσόνας, Πιερικός, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, Σβορώνος Πιερίας, Κοζάνη, ΑΕ Ποντίων Κοζάνης , Μακεδονικός Φούφα, Καστοριά και υποψήφιοι οι Αστέρας Πετριτή, Απόλλων Πάργας, Τηλυκράτης, ΑΟ Υπάτου, Ναυπακτιακός Αστέρας, Παναγρινιακός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου