Κάνει το πρώτο βήμα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-11, 15:38:57
Κάνει το πρώτο βήμα

Σήμερα το θέμα για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου συζητείται στην ΕΠΟ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το πρώτο σημαντικό  αλλά  κυρίως  ουσιαστικό   βήμα κάνει σήμερα  ο Ολυμπιακός  Βόλου,  που μετά τα μηνύματα που έστειλε ο κόσμος αναμένει την αποκατάσταση του δικαίου για την ερυθρόλευκη ομάδα.

Το σημαντικό σήμερα είναι ότι το θέμα της δικαίωσης του Ολυμπιακού θα συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στο Δ.Σ. της ΕΠΟ παρουσία της βολιώτικης ΠΑΕ και της Ε.Π.Σ.Θ.

Και μόνο που το θέμα του Βόλου φθάνει να συζητηθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι σημαντικό αφού επί 8 μήνες ουδείς επίσημος ποδοσφαιρικός ή δικαστικός φορέας έχει αποφανθεί ή έστω συζητήσει το μεγάλο θέμα που καίει το Βόλο.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ έχει κληθεί τόσο ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας που προσκλήθηκε από τον Σ. Πιλάβιο, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Μποτσιβάλης που θα έχει μαζί του και νομική εκπροσώπηση.

Στην ΕΠΟ και από δηλώσεις μελών της όπως οι κ.κ. Οικονομίδης, Χατζηαποστόλου, Σταθόπουλος, Σάββας και Κουρίδης υπάρχει θετικό κλίμα για τον Ολυμπιακό και αυτό που αναζητείται είναι ο τρόπος και το νομικό πλαίσιο για επαναφορά της βολιώτικης ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.

Ενώ θα ήταν σημαντικό για την υπόθεση της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα να είχε στα χέρια του και το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, πριν το θέμα απασχολήσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εν τούτοις και έτσι γίνεται λόγος για θετικές εξελίξεις σήμερα στην ΕΠΟ που μπορεί να επαναφέρει την ομάδα στην κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν.

Επειδή πάντως για να παίξουν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα ξανά στη Σούπερ Λιγκ θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει απόφαση για την αύξηση των ομάδων της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας από 16 σε 18, να γίνει τροποποίηση στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, απαιτείται και η συναίνεση της Λίγκας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, κατ’ επανάληψη έχει τονίσει πως στόχος είναι μόνο η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ και υπάρχει επικοινωνία με την ΕΠΟ, προκειμένου να βρεθεί η νομικά αποδεκτή λύση και η ομάδα να επιστρέψει στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα και σήμερα περιμένει κάτι θετικό που θα είναι πρώτο αλλά μεγάλο βήμα… για δικαίωση, καθώς αν η ΕΠΟ θέλει να άρει την αδικία που υπέστησαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα έχει τη δύναμη να το κάνει.

Πάντως ο Βόλος περιμένει την δικαίωση και επιστροφής του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα μετά και την κατάθεση φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για αδειοδότηση.

Έτσι το επόμενο διάστημα όλοι αναμένουν να εξεταστεί ο φάκελος της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αν και το θέμα επίσημα δεν θα απασχολήσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πιθανότατα στις 15 Μαΐου καθώς τότε υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Σύμφωνα πάντως με το νέο αθλητικό νόμο, η ΕΠΟ είναι εκείνη που θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επιβληθεί ποινή ή όχι στον Ολυμπιακό (ανάλογα με το αν πάρει ή όχι το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ) και σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατάθεσε στην ΕΕΑ τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που ζήτησε η Επιτροπή ώστε ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου να είναι πλέον πλήρης και θετικό είναι και το γεγονός ότι από την ΕΕΑ ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία ως προς την πληρότητα του φακέλου, αφού αυτό δείχνει πως ο φάκελος «βλέπεται» θετικά.

Ο Ολυμπιακός θέλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να διορθώσει το λάθος που έκανε το περασμένο καλοκαίρι και η διοίκηση της βολιώτικης ΠΑΕ, περιμένει να τηρηθεί η δέσμευση της ΓΓΑ, η οποία την περασμένη εβδομάδα με επιστολή που απέστειλε στην ΠΑΕ τόνιζε πως ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο.

Περιμένουν το «ναι»

Η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ροτζέριο Μάρτινς είναι αυτή που απασχολεί τους ανθρώπους του Αστέρα. Ο Βραζιλιάνος με θητεία στο Βόλο μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και ο Σάκης Τσιώλης θέλει την παραμονή του στην ομάδα.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει εκφραστεί, κατά το παρελθόν, με κολακευτικά σχόλια για τον συγκεκριμένο παίκτη και μάλιστα το έκανε και σε περίοδο που δεν αγωνιζόταν στον Αστέρα. Μάλιστα με τον ερχομό του στην Τρίπολη τον αναγέννησε και τον έκανε και πάλι βασικό.

Πλέον, οι Αρκάδες περιμένουν την απάντησή του καθώς έχουν ήδη καταθέσει πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του. Για τον παίκτη έχουν ενδιαφερθεί και άλλες ομάδες, όμως από το περιβάλλον του πηγάζει αισιοδοξία πως θα παραμείνει στον Αστέρα.

Προθεσμία σε Μπάκο και Μποροβήλο

Οι δύο άνδρες με τον άλλο μεγαλομέτοχο, Γιάννη Καϋμενάκη. Προθεσμία, μέχρι τις 31/5, για να προετοιμαστούν και να απολογηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Γιώργου Καλόφωνου, πήραν ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος και ο εκ των μεγαλομετόχων της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος. Τους "ισχυρούς" άνδρες των Αρκάδων, εκπροσώπησαν οι δικηγόροι τους.

Θυμίζουμε πως στους δύο άνδρες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από πέρσι το καλοκαίρι με τις εξής κατηγορίες: α) δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και, β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Τους Μποροβήλο και Μπάκο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι τους, οι οποίοι εξασφάλισαν την προθεσμία, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα και στις 31/5 να παρουσιαστούν απέναντι στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο, προκειμένου να απολογηθούν.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=