ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να ζήσει»

ο-ολυμπιακός-βόλου-πρέπει-να-ζήσει-868326

Τον στόχο κάποιων, που δεν κατονόμασε, να τον αναγκάσουν μέσα από προσωπικές επιθέσεις να αποχωρήσει από τη θέση του, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο επικεφαλής της ερυθρόλευκης διοίκησης ανέφερε ακόμη για την ποδοσφαιρική ομάδα ότι χρειάζεται ενίσχυση και πως θα συσταθεί στο σημερινό Δ.Σ. μία επιτροπή, η οποία θα έχει επαφές με ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά, ενώ επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να ζήσει και έχει τις ρίζες στην πόλη, για να το πετύχει.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Τσεκούρα: «Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου για θέματα που αφορούν τον Σύλλογο και για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση για αποφάσεις και ενέργειες της Διοίκησης σας κάλεσα σήμερα, ώστε να έχετε και εσείς αλλά και οι φίλαθλοί μας υπεύθυνη ενημέρωση.

Θα σας παρακαλούσα, χωρίς να θέλω να επέμβω στη δουλειά σας, όταν έχετε μια πληροφορία, που αφορά σε θέματα του Ερασιτέχνη να τη διασταυρώνετε πριν την δημοσιοποιήσετε, για να μη δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις.

Θέλω σήμερα να κλείσω οριστικά ένα θέμα που με αφορά και συγχρόνως δημιουργεί εσωστρέφεια στον Σύλλογο.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια να ενοχοποιηθεί η διοίκηση του Ερασιτέχνη και εγώ προσωπικά για ό,τι κακό έγινε πέρυσι στην ΠΑΕ.

Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν υπήρξε ούτε μια παρέμβαση σε αποφάσεις ούτε μια ανακοίνωση κατά της ΠΑΕ. Και θα περίμενα να ακούσω μια αυτοκριτική πώς και γιατί η ομάδα υποβιβάστηκε.

Ακούω συνεχώς αναφορές για κάποια 17 ευρώ που δεν πλήρωσα και δέχομαι προσωπικές επιθέσεις με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, με στόχο να με πλήξουν ως προσωπικότητα. Ευτυχώς στην πόλη λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε, αυτά δεν με αγγίζουν, αυτά κακό κάνουν στον σύλλογο και όχι σε μένα.

Θα παρακαλούσα λοιπόν να σταματήσουν να καλλιεργούν ένα κλίμα εσωστρέφειας, γιατί είναι ό,τι χειρότερο αυτή την περίοδο που ο Σύλλογος χρειάζεται συσπείρωση και βοήθεια από όλους.

Μπορεί η σιωπή να είναι χρυσός, αλλά ας μην θεωρηθεί αδυναμία, γιατί εάν προκληθώ ξανά με δημόσιες δηλώσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητά μου, θα αναγκαστώ να απαντήσω.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει καθήκον και σκοπό να λειτουργεί τις υποδομές των τμημάτων και όχι να διοικεί ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες. Η ΠΑΕ οφείλει να βοηθά τον Ερασιτέχνη και όχι το αντίθετο.

Η διοίκησή μας δεν πήγε να ζητήσει να διοικήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, η ομάδα ήρθε σε μας μετά τον υποβιβασμό της. Αυτό το επισημαίνω γιατί είναι πολύ σημαντικό. Είχαμε την επιλογή να πούμε πως δεν μπορούμε και να αποχωρήσουμε.

Σεβόμενοι όμως το όνομα την ιστορία αυτού του μεγάλου Συλλόγου, τα μέλη, που πρόσφατα μας επέλεξαν να διοικήσουμε τον Σύλλογο, και τη δουλειά που γίνεται στα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη από προπονητές αθλητές και αθλήτριες δεν το κάναμε.

Θεωρήσαμε ότι είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα πάνω σε γερές βάσεις που θα βασίζεται στην οργάνωση και στην πειθαρχία με σεβασμό στον απλό φίλαθλο του Ολυμπιακού με ήθος και αξιοπιστία και με έντονο το βολιώτικο στοιχείο.

Δεν υποσχεθήκαμε πρωταθλητισμό, δεν τάξαμε μεγάλες μεταγραφές, είπαμε την αλήθεια ποιοι είμαστε τι δυνατότητες έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε.

Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε ανοικτοί σε όποιον επιθυμεί είτε μόνος του είτε σε συνεργασία μαζί μας να έλθει να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Από τη στιγμή που κανείς δεν ενδιαφέρεται επίσημα κάνουμε αυτό που μπορούμε.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια, αυτό φαίνεται καθημερινά, έχει τον κ. Θεοδοσιάδη προπονητή, από τους καλύτερους της Super League 2, γυμναστή τον κ. Πετσιμέρη και προπονητή τερματοφυλάκων τον κ. Φούτρη, από τους καλύτερους στην πόλη μας, και όλοι οι συνεργάτες τους στο ποδοσφαιρικό τμήμα δουλεύουν με επαγγελματισμό.

Η ομάδα έχει στελεχωθεί με νέους ποδοσφαιριστές που έχουν το ταλέντο και την εμπειρία να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του πρωταθλήματος.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες του ΔΣ και τις δικές μου στον Κώστα Σταματίου για τη μεγάλη και ανιδιοτελή βοήθεια του στη συγκρότηση και στην καθημερινότητα της ομάδος.

Πιστεύω ότι και στην οργάνωση της Ακαδημίας ποδοσφαίρου με τον Γιώργο Καραμίχαλο και τους προπονητές μας η συμβολή του θα είναι καταλυτική.

Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε κάποιες προσθήκες, ώστε και να δυναμώσουμε ως ομάδα και να βοηθηθούν τα νέα παιδιά που κάνουν μεγάλη προσπάθεια να προσαρμοστούν στις επαγγελματικές απαιτήσεις.

Κινούμαστε προσεκτικά προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην υπερβούμε τις δυνατότητες του Συλλόγου. Καθημερινά βάζουμε και ένα λιθαράκι στην οργάνωση της ομάδας.

Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι πλέον η ομάδα δεν έχει μετόχους. Ιδιοκτήτες είναι όλα τα Μέλη του Ερασιτέχνη.

Αυτό είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό από τα μέλη και να βοηθήσουν την προσπάθεια που γίνεται.

Οι αγνοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού παρά τη στεναχώρια, την απογοήτευση και την κούρασή τους είναι εδώ να αποδείξουν για μια ακόμη φορά ότι αγαπούν τον Σύλλογο και όχι την κατηγορία.

Ό,τι έγινε μέχρι σήμερα στο οικονομικό κομμάτι έγινε με δική μας συνεισφορά.

Από σήμερα ξεκινούμε μια προσπάθεια συσπείρωσης και ενεργοποίησης ανθρώπων που αγαπούν τον Ολυμπιακό, να συμβάλλουν ο καθένας με τις δυνατότητές του στην προσπάθεια που κάνει ο Ερασιτέχνης, ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε ανταπόκριση».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου ξεκαθάρισε τα πράγματα για τη συμμετοχή της μπασκετικής ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδος κι διέψευσε τα περί επανόδου του Νίκου Ρούμπου: «Για το τμήμα του αντρικού μπάσκετ και τη μη συμμετοχή μας στο κύπελλο θέλω να αναφέρω ότι, όταν ήρθε η πρόσκληση να δηλώσουμε συμμετοχή, η ομάδα δεν είχε καν σχηματίσει ρόστερ και επειδή υπήρχε ασάφεια στην προκήρυξη ποιοι θα συμμετάσχουν από ποια κατηγορία και εάν θα ήταν και ομάδες από νησιά στην κλήρωση, αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε, γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι.

Για την αποχώρηση του κ. Ρούμπου, ο οποίος έθεσε τον εαυτό του εκτός του αντρικού τμήματος μπάσκετ, έχω να πω πως από τη στιγμή όμως που εκφράστηκε με απαράδεκτους και αναίτιους κατά τη γνώμη μας χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι λογικό να μην μπορεί να είναι πλέον στο αντρικό τμήμα μπάσκετ με οποιαδήποτε μορφή. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι θέμα αρχών.

Η αποδοχή από τον κ. Νίκο Μπουντούρη της πρότασης να αναλάβει προπονητής του αντρικού τμήματος είναι εκτός από τιμητική για τον Σύλλογο και μια ευκαιρία να συνδεθεί η Ακαδημία αντρικού μπάσκετ με την αντρική ομάδα και να δημιουργηθεί μια νεανική ομάδα με μέλλον.

Σε πρόσφατη σύσκεψη της Διοίκησης με τον κ. Μπουντούρη και τους συνεργάτες του ρυθμίστηκαν θέματα για τη λειτουργία του τμήματος.

Εντός των ημερών θα γίνει χωριστά για κάθε τμήμα συνάντηση της Διοίκησης με εφόρους και προπονητές, για να ρυθμιστούν θέματα και να λυθούν προβλήματα, ώστε με την έναρξη των τμημάτων τον Σεπτέμβριο να είναι όλα τακτοποιημένα.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα έχετε πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη βοήθεια και την προσφορά κάποιου που πραγματικά θέλει να βοηθήσει.

Για το καλό του Ολυμπιακού, αφήνουμε πίσω προσωπικές αντιπαραθέσεις και ό,τι μας χωρίζει και καλούμε όλους όσοι για τους δικούς τους λόγους έχουν απομακρυνθεί να συστρατευτούν στην προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε, για να έχουμε μια υγιή και αξιόπιστη ομάδα, έναν δυνατό και αξιόπιστο Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου σε όλα του τα αθλήματα.

Δεν περισσεύει κανείς, σε ένα ζωντανό οργανισμό πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, διαφορετικές απόψεις, πάνω απ’ όλους εμάς είναι ο Ολυμπιακός Βόλου που σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή μας χρειάζεται όλους».

Ακολούθως, ο κ. Τσεκούρας απάντησε στις ερωτήσεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ:

Για την ερμηνεία που δίνει για τη στάση του κ. Νταόπουλου: «Η συζήτηση με τον κ. Νταόπουλο έγινε εδώ και δύο μήνες. Μιλήσαμε Παρασκευή και μου είπε να τον πάρω τηλέφωνο Κυριακή και έκτοτε δεν ξανασήκωσε το τηλέφωνο. Τη Δευτέρα ενημερώθηκα κι εγώ, όπως όλοι, ότι βρέθηκε στο γραφείο του Δημάρχου.

Το πώς πήγε εκεί και ποιος τον πήγε, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω και δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον άνθρωπο. Την Τρίτη έχω μήνυμά του ότι σε δύο μέρες θα απαντήσει και την Πέμπτη αντί για απάντηση, είδαμε αυτήν την ανακοίνωση, στην οποία έγραφε ότι με θεωρούσε αφερέγγυο. Αφερέγγυος είναι αυτός που καταπατά κάποια συμφωνία. Εμείς δεν κάναμε κάποια συμφωνία με τον κ. Νταόπουλο. Εχω εδώ στο γραφείο το συνυποσχετικό συνεργασίας, το οποίο δεν υπέγραψε ποτέ. Πώς έκρινε ο κ. Νταόπουλος τότε ότι είμαι αφερέγγυος; Το αφήνουμε αυτό το θέμα και προχωράμε».

Για το πώς θα γίνει η ενίσχυση, τη στιγμή που τα οικονομικά του Ερασιτέχνη δεν επιτρέπουν υπερβάσεις, όπως έχει πει και ο ίδιος: «Δεν θα γίνει η ενίσχυση. Θα κάνουμε προσπάθεια να γίνει. Αυτό ακριβώς είναι. Από κει και πέρα θα πούμε την αλήθεια στον κόσμο, αν δεν το καταφέρουμε, αλλά εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Ηδη αύριο (σ.σ. σήμερα) στα γραφεία έχουμε Δ.Σ. και θα συσταθεί μία επιτροπή που θα απευθυνθεί σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να μας βοηθήσουν. Θα μας βοηθήσουν και θα πάνε όλα καλά.

Να ξέρετε ότι ο προπονητής βρίσκεται σε συζητήσεις με ποδοσφαιριστές, που θέλουν να έρθουν, αλλά έχουν τις αμφιβολίες τους. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μεγάλο brand name. Προχωράμε και πολύ σύντομα θα έχουμε απαντήσεις».

Για τα όσα ορίζει η σύμβαση για τη Νεάπολη: «Το συμφωνητικό της Νίκης με τον Δήμο Βόλου το έχουμε κι εμείς ως αντίγραφο. Μας το έδωσαν οι άνθρωποι, για να μπορέσουμε να συντάξουμε και το δικό μας αναλόγως. Λέει καθαρά πως, όταν η Νίκη δεν χρησιμοποιεί το γήπεδο της Νεάπολης, είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου Βόλου, ο οποίος το παραχωρεί στον Ολυμπιακό Βόλου. Πραγματικά λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εκεί προπονήσεις, όμως δεν λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εκεί ένα χαλάρωμα πριν το ματς έδρας το Σάββατο. Θα το δούμε. Αυτό είναι στην ευχέρεια και της Νίκης. Θα το συζητήσουμε. Εγώ δεν σας το κρύβω ότι έχω ζητήσει συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Αν ο άνθρωπος είναι εδώ, θα βρεθούμε και θα το λύσουμε κι αυτό το θέμα».

Για τη δεύτερη έδρα της ομάδας ποδοσφαίρου: «Εχουμε δηλώσει το στάδιο του Αλμυρού και έχουμε πάρει και το σχετικό έγγραφο. Θα θέλαμε να δηλώσουμε το Βελεστίνο, αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος και απ’ ό,τι μάθαμε, ξεκινούν εργασίες και δεν θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Θα δούμε.

Άλλη μία ενέργειά μας είναι ότι είμαστε σε επαφή με την ΕΠΟ και θα την επισκεφτούμε, για να δούμε το θέμα του κλειδάριθμου με τη Νίκη. Υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία, γιατί είμαστε σε άλλη κατηγορία και δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το δικό της πρωτάθλημα.

Εμείς είχαμε μείνει στο ότι η Νίκη θα χρησιμοποιεί το Πανθεσσαλικό για έδρα. Από κει και πέρα, θα δούμε. Πιστεύω στην καλή πρόθεση των διοικούντων της Νίκης να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τον Ολυμπιακό. Σε μία πόλη είμαστε. Να βοηθήσει ο ένας τον άλλο να βγει η χρονιά».

Για το ποιος είναι ο στόχος των επιθέσεων στο πρόσωπό του: «Νομίζω ότι στόχος είναι να φύγω εγώ από τον Ολυμπιακό Βόλου. Είμαι ξεκάθαρος, για να τελειώνει αυτό το πράγμα. Εγώ από τον Ολυμπιακό θα φύγω, όταν το πουν τα μέλη του Ολυμπιακού, που με στήριξαν. Αν ο καθένας θέλει και έχει ολοκληρωμένη πρόταση, εδώ είναι το Δ.Σ., να έρθει να την καταθέσει και εγώ θα συναινέσω».

Για το αθλητικό κέντρο του Αγιου Γεωργίου Φερών και πότε θα συνεχίσει εκεί η ομάδα:

«Την επόμενη Δευτέρα θα μπει η ομάδα εκεί. Θέλουμε να παίξουμε ένα ακόμη τελευταίο φιλικό στην Άλλη Μεριά με τον Ηρακλή Λάρισας. Είναι σε άριστη κατάσταση το αθλητικό κέντρο στον Αγιο Γεώργιο. Συντηρείται και γίνεται ό,τι χρειάζεται. Μας άρεσε στην Αλλη Μεριά και μαζεύτηκε περισσότερος κόσμος. Όμως, ξεκινούν τα τμήματα της ακαδημίας την επόμενη βδομάδα, επομένως δεν θα μπορούμε να είμαστε στην Άλλη Μεριά».

Για το αν είναι ικανοποιημένος γι’ αυτό που γίνεται στην ποδοσφαιρική ομάδα: «Σημασία έχει να είναι ικανοποιημένος ο προπονητής και αυτός είναι. Μας είπε ότι φοβόταν στην αρχή πως τα παιδιά αυτά δεν θα αντεπεξέλθουν, διότι δεν είχαν ζυμωθεί με επαγγελματικές προπονήσεις, αλλά έχουν μπει σε ένα ρυθμό, κάνουν υπερπροσπάθεια και έχουν όρεξη. Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε αυτά τα νέα παιδιά με δύο-τρεις μεταγραφές. Να βοηθήσουν και εμάς άνθρωποι που αγαπούν τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να συντηρηθεί, πρέπει να ζήσει. Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Εγώ νομίζω ότι έχει τις δυνάμεις και τις ρίζες στην πόλη, για να ζήσει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου