ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Δίνουμε χώρο, υπομονή και αγάπη στα νέα παιδιά»

δίνουμε-χώρο-υπομονή-και-αγάπη-στα-νέ-875999

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Θεοδοσιάδης, έκανε δηλώσεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το φιλικό με τον Ρήγα, μιλώντας:

Για το πώς είδε το πρώτο τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας: «Μας δόθηκε μία ευκαιρία να υπάρξει μία αποφόρτιση από τις καθημερινές δύσκολες προπονήσεις από την 1η Αυγούστου, που έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας.

Σιγά-σιγά μπαίνουμε και στη διαδικασία των φιλικών παιχνιδιών και στην αξιολόγηση αν κάποια πράγματα που δείχνουμε στην προπόνηση αφομοιώνονται από τους ποδοσφαιριστές και λειτουργούμε σωστά μέσα στα παιχνίδια.

Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι αποφόρτισης και τα παιδιά που ήταν διαθέσιμα έπαιξαν για ένα ημίχρονο. Είχαμε και κάποιες απουσίες για διάφορους λόγους. Είδαμε κάποια θετικά στοιχεία, είδαμε και κάποιες αδυναμίες, ωστόσο είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς. Έχουμε πάρα πολύ χρόνο και καθημερινά δίνουμε έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης αλλά και στο τακτικό κομμάτι. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση, την ενέργεια των παιδιών, τη συγκέντρωση και την πειθαρχία που έχουν καθημερινά στις προπονήσεις.

Πιστεύω ότι σιγά-σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι, θα βρισκόμαστε όλο και περισσότερο, γιατί, όπως ξέρετε, είμαστε μία καινούργια ομάδα, οπότε χρειάζεται πολλή υπομονή και από μας και από όλους που είναι κοντά στον Ολυμπιακό Βόλου, έτσι ώστε να συνθέσουμε το παζλ και όταν έρθει η έναρξη του πρωταθλήματος, που περιμένουμε να είναι στις 2 Οκτωβρίου, να παρουσιαστεί η ομάδα πανέτοιμη και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά».

Για το αν του άρεσε η απόδοση κάποιων νεαρών ποδοσφαιριστών: «Το μεγάλο μέρος της ομάδας απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Γνωρίζετε ότι χρειάζεται να έχουμε και στην αποστολή πέντε ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2002, επομένως το ρόστερ απαρτίζεται από πολλά τέτοια νέα παιδιά.

Εμείς είμαστε εδώ, για να δώσουμε τον χώρο, την υπομονή μας και την αγάπη μας σ’ αυτά τα παιδιά, αλλά και να δουλέψουμε μαζί τους σκληρά, όμως οφείλουν να καταλάβουν και αυτοί από τη μεριά τους σε ποιον σύλλογο είναι.

Οι ευκαιρίες θα δοθούν σε όλα τα παιδιά είναι άπειρα είτε είναι έμπειρα. Η πόρτα της ομάδας είναι ανοιχτή για όλους, οπότε εξαρτάται απ’ αυτούς η βελτίωση που θα έχουν και η διεκδίκηση μίας θέσης στην ενδεκάδα».

Για το ποιο είναι το κυριότερο στοιχείο που κρατά από το φιλικό με τον Ρήγα Φεραίο: «Είναι ένα στοιχείο που θα χρησιμοποιήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, είναι η δική μου φιλοσοφία και ποδοσφαιρική τακτική, ότι θέλω να είμαστε μία ομάδα που θα πιέζει καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα κάνει ανελέητη επιθετική άμυνα και θεωρώ ότι σήμερα πήραμε μία γεύση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Θέλουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις απαιτήσεις, γιατί ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό το στυλ παιχνιδιού. Τα γκολ που πετύχαμε, τα πετύχαμε από κλεψίματα και καλές άμυνες πολύ ψηλά και θεωρώ ότι, αν μπορέσουμε και πείσουμε τους ποδοσφαιριστές μας γι’ αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, φέτος η ομάδα μας θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική».

Για το τι ψάχνει κυρίως για μεταγραφική ενίσχυση: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι η ομάδα μας χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιες θέσεις-κλειδιά. Κάποιες από τις θέσεις είναι του κεντρικού αμυντικού και του φορ.

Καθημερινά γίνονται κάποιες συζητήσεις, αλλά, όπως έχω πει και στο πρόσφατο παρελθόν, επειδή πολλοί ποδοσφαιριστές κοιτούν την αγορά της Superleague 2, η οποία παραμένει ακόμα «παγωμένη», είναι πολύ δύσκολο κάποιοι παίκτες που είμαστε σε επαφές να πουν το «ναι» και να έρθουν στην ομάδα.

Πιστεύω όμως ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχουμε εξελίξεις, γιατί θέλω και εγώ να έρθουν αυτά τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο νωρίς και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί μας και με τους καινούργιους συμπαίκτες τους, ώστε να ενσωματωθούν και να εμπεδώσουν και τα τακτικά κομμάτια, αλλά και να δουλέψουν σε κομμάτια της φυσικής κατάστασης».

Για την εξέλιξη με τον Γιάννη Νταόπουλο και πώς την υποδέχθηκε: «Η δουλειά του αγωνιστικού τμήματος είναι να προπονείται καθημερινά σκληρά, να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και δίπλα στους ποδοσφαιριστές μας. Αυτά είναι θέματα της διοίκησης, η οποία κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για τον Ολυμπιακό Βόλου τη φετινή χρονιά».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου