ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φούτρης: «Ενδέχεται να πάρουμε κι άλλον γκολκίπερ»

φούτρης-ενδέχεται-να-πάρουμε-κι-άλλο-887363

Το πρώτο του φιλικό θα δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου το ερχόμενο Σάββατο 13 Αυγούστου στο Βελεστίνο με αντίπαλο τον Ρήγα Φεραίο, με τον οποίο ξεκίνησε προετοιμασία την ίδια μέρα, τη Δευτέρα 1η Αυγούστου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η φιλική αναμέτρηση θα αρχίσει στις 18.00 και θα δώσει την ευκαιρία στους δύο προπονητές, Σάκη Θεοδοσιάδη και Λάκη Μπακάλη, να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα για τους παίκτες τους σε συνθήκες ενός αγώνα, έστω και φιλικού.

Συνολικά, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ήδη κλείσει πέντε φιλικά, αφού θα ακολουθήσουν αυτά με τον Αίαντα Σούρπης στο ανακατασκευασμένο γήπεδο της Σούρπης την Κυριακή 21 Αυγούστου, με τη Φήκη Τρικάλων στις 4 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας, με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου Πιερίας στις 11/9 (δεν ορίστηκε ακόμη η έδρα) και με τον ΑΟ Υπάτου στο στάδιο Θήβας στις 17/9, ενώ γίνονται συζητήσεις και για το κλείσιμο κι άλλων φιλικών.

Οι ερυθρόλευκοι κι ενώ από χθες μπήκαν στη δεύτερη βδομάδα προετοιμασίας, έχουν φτιάξει ένα ρόστερ 25 παικτών, τους οποίους αξιολογούν και παράλληλα συνεχίζουν τις μεταγραφικές τους αναζητήσεις.

Μία θέση που κοιτούν για ενδεχόμενη ενίσχυση, χωρίς να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, είναι και αυτή του τερματοφύλακα, παρόλο που απέκτησαν τον πρωτοκλασάτο Ζαχαρία Καβουσάκη και υπάρχουν στο ρόστερ και ο 22χρονος Ρωμανός Χαρχαλάκης και ο 17χρονος Γιάννης Κοκκώνης.

Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προπονητής τερματοφυλάκων, Λευτέρης Φούτρης, ο οποίος τονίζει ότι οι δύο μικροί γκολκίπερ μόνο κέρδος μπορεί να έχουν από την παρουσία τους στον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φούτρη: «Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη, γιατί η ομάδα κατέβηκε κατηγορία, οπότε τα πλάνα άλλαξαν. Πήραμε έναν τερματοφύλακα από ανώτερη κατηγορία, για να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Οι μικροί ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα και παραδειγματίζονται από τον Ζαχαρία (σ.σ. Καβουσάκη), ο οποίος θα τους βοηθήσει. Γενικά η ομάδα δείχνει μία αξιοπιστία στα μετόπισθεν.

Είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για την εξέλιξη της προετοιμασίας. Οι δύο πιο μικροί που ήρθαν, ο Χαρχαλάκης και ο Κοκκώνης, βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις και για την ηλικία τους και σε ό,τι αφορά τις ποδοσφαιρικές εμπειρίες που αποκομίζουν. Μόνο κέρδος μπορεί να έχουν.

Ψαχνόμαστε ακόμη, γιατί ενδέχεται να ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα στη θέση του τερματοφύλακα. Δεν βιαζόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε συγκροτημένη και σωστή επιλογή. Οπότε πάμε βήμα-βήμα, βλέποντας και σε ποιο βαθμό οι μικροί μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, και θα πράξουμε ανάλογα.

Το πιο σημαντικό για τους τερματοφύλακες μας είναι να καταλάβουν ότι ο σύλλογος είναι πολύ μεγάλος και ότι επιλέχθηκαν για να είναι εδώ. Αξιολογούνται συνεχώς και θα δείξουν κατά πόσο μπορούν να σταθούν. Νομίζω ότι αυτό ισχύει και σε όλες τις θέσεις. Δεν θα υπάρξει υποχώρηση σε συνεννόηση και με τον κόουτς ότι όποιο παιδί δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία δεν θα είναι μέλος του Ολυμπιακού Βόλου.

Σίγουρα θέλουμε να έχουμε έντονο το βολιώτικο στοιχείο και προτεραιότητα μας τους παίκτες από τη Μαγνησία, από κει και πέρα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος είναι από τον Βόλο μπορεί να παίξει και στον Ολυμπιακό. Σε συνεννόηση με τον πρώτο προπονητή έχουμε συζητήσει και ευτυχώς υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων. Καθημερινά είμαστε μαζί με τους τερματοφύλακες και έχω τον χρόνο που θέλω. Υπάρχει ελευθερία κινήσεων ως προς το προπονητικό κομμάτι, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και συνεχίζουμε κανονικά».

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο που έπαιξε ο Σάκης Θεοδοσιάδης, για να πει το «ναι» στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Λευτέρης Φούτρης υπογράμμισε: «Είναι αλήθεια ότι σε δύο πρώτες προσεγγίσεις που είχαν γίνει από τον πρόεδρο κ. Τσεκούρα είχα απαντήσει αρνητικά, γιατί είχα κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό μου να κάνω, αλλά η «πίεση» που ασκήθηκε από τον κ. Θεοδοσιάδη ήταν τέτοια που μου έκανε να αναθεωρήσω την αρχική μου εκτίμηση. Σε όλες τις επιλογές μας κρινόμαστε στο τέλος, γιατί έχουμε το αποτέλεσμα, για να δούμε αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση.

Από τα πρώτα δείγματα διακρίνω ότι ήταν 100% σωστή επιλογή. Βλέπω έναν άνθρωπο να δουλεύει συνέχεια, να είναι όλη τη μέρα στο γήπεδο και να είναι και το μυαλό του εδώ. Είναι πολύ κοντά στα παιδιά και δημιουργεί κάποιες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ προπονητή και ποδοσφαιριστών. Όλοι στο τιμ είμαστε ταυτισμένοι με το πλάνο και μέχρι τώρα δόξα τω Θεώ όλα βαίνουν και καλύτερα ακόμη απ’ ό,τι περίμενα».

Συμφώνησαν για τη Νεάπολη

Στο επόμενο Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ θα περάσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η σύμβαση που θα υπογράψουν ο δημοτικός οργανισμός με τον Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 για τη χρήση του σταδίου της Νεάπολης από την ποδοσφαιρική ομάδα.

Οι άνθρωποι του συλλόγου συμφώνησαν με το προσχέδιο, αφού το μελέτησαν, κι έτσι ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ θα συντάξει το τελικό κείμενο.

Το βασικό σημείο της σύμβασης αναφέρει ότι ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ θα δίνει το στάδιο στον Ολυμπιακό Βόλου για τα επίσημα παιχνίδια του, όταν η Νίκη θα αγωνίζεται εκτός έδρας, αν και οι όροι θα αποσαφηνιστούν πλήρως με τη δημοσιοποίηση της σύμβασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου