ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πετσιμέρης: «Οι παίκτες του Ολυμπιακού αισθάνονται μέλη του ίδιου συνόλου»

πετσιμέρης-οι-παίκτες-του-ολυμπιακο-889236

O Ολυμπιακός Βόλου αποφάσισε φέτος να συνεργαστεί, κατόπιν ασφαλώς και εισήγησης του Σάκη Θεοδοσιάδη, με τον Σωτήρη Πετσιμέρη, ο οποίος επέστρεψε στους ερυθρόλευκους για μία ακόμη θητεία, έχοντας δουλέψει ακόμη και στη Σούπερ Λιγκ μαζί τους, όπως και στη Football League, αλλά και στη Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Αρτινός στην καταγωγή γυμναστής κατέχει επίσης το δίπλωμα του προπονητή ποδοσφαίρου UEFA Β’, έχοντας εργαστεί και με τις δύο ιδιότητες ακόμη σε Νίκη Βόλου, Αγία Αννα, Αγία Παρασκευή, Εθνικό Βόλου, ΑΠΟΒ, Αργώ, ΑΕ Λεχωνίων, Μαγνησιακό, Τοξότη και Σαρακηνό…

Ο Σωτήρης Πετσιμέρης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας για την πορεία της προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου την πρώτη βδομάδα, το πλάνο που έχει καταρτίσει, την ένταση της προπόνησης και τη διάθεση των ποδοσφαιριστών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το πρόγραμμά του βοηθά τους παίκτες να αισθάνονται ως μέλη του ίδιου συνόλου, χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις, καθώς στον Ολυμπιακό Βόλου ήρθαν και πολλοί νέοι παίκτες που να μην ήταν τόσο έτοιμοι για το επίπεδο δουλειάς που γίνεται και το οποίο κινείται σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια.

Αναλυτικά ο κ. Πετσιμέρης ρωτήθηκε:

Για το πώς κυλά μέχρι τώρα η προετοιμασία: «Η ομάδα ουσιαστικά χτίστηκε από την αρχή. Επομένως έχουμε ένα κράμα παικτών που λογικά το γνωρίζουμε μέσα από τα εργομετρικά που έγιναν και θα πρέπει να φτιάξω κι εγώ ένα ανάλογο πρόγραμμα, ώστε να μπορούμε όλους αυτούς να τους εντάξουμε μέσα σε μία πραγματικότητα σιγά-σιγά.

Σίγουρα την πρώτη εβδομάδα οι επιβαρύνσεις που έχουμε, είναι επιβαρύνσεις προσαρμογής για τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει βέβαια μία σταδιακά αυξανόμενη ένταση, όμως οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι η βάση που χτίζουμε, για να μπορέσουμε τις επόμενες βδομάδες να δώσουμε παραπάνω φορτίο τους παίκτες».

Για το αν κάποιοι παίκτες ίσως δυσκολεύτηκαν τις πρώτες μέρες στην πλήρως επαγγελματική δουλειά που γίνεται: «Αυτό είναι φυσιολογικό όχι μόνο σε μία ομάδα που δημιουργείται αλλά και σε μία ομάδα που αλλάζει πολλούς παίκτες και έρχονται ποδοσφαιριστές με διαφορετική αντίληψη, διαφορετικές προπονητικές επιβαρύνσεις και διαφορετικά στάνταρ. Οπότε είναι λογικό αυτό να συμβαίνει.

Όμως προσπαθούμε να δομήσουμε το πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε όλοι να αισθάνονται μέλη ενός ίδιου συνόλου και να μην υπάρχουν διακρίσεις σε ό,τι αφορά το ποιοι παίκτες θα επιβαρύνονται ή όχι».

Για το ποια είναι τα βασικά σημεία στο πλάνο προετοιμασίας: «Το πλάνο της προετοιμασίας είναι ίδιο είτε πρόκειται για μικρή επαγγελματική κατηγορία είτε για μεγάλη. Είναι γύρω στις 6 με 8 εβδομάδες ανάλογα και με τις υποχρεώσεις που έχει η ομάδα και τον προπονητικό σχεδιασμό.

Όμως πρέπει να πούμε ότι η προετοιμασία δεν σταματάει ποτέ. Η προπόνηση έχει μία αλληλουχία και μία συνέχεια, απλώς τώρα είναι πιο έντονη και καθημερινή και με διπλές προπονήσεις.

Σίγουρα εμείς έχουμε ένα πλάνο, που είναι περίπου επτά εβδομάδων, και θα εξαρτηθεί φυσικά και από την προκήρυξη και την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, όμως πάνω σ’ αυτό το πλάνο θα στηριχθεί και όλη η χρονιά. Η προπονητική διαδικασία έχει μία συνέχεια και δεν σταματά με βάση το πότε θα αρχίσουμε ή πότε θα έχει κάποια διακοπή το πρωτάθλημα».

Για το πότε η ομάδα θα φτάσει στο πικ της φόρμας της: «Αυτό είναι σε συνεργασία με τον προπονητή, ο οποίος βάσει του προγράμματος του πρωταθλήματος θα δει πότε η ομάδα θέλει να είναι απόλυτα έτοιμη και ο γυμναστής, εφόσον έχει την ομάδα στα χέρια του από το καλοκαίρι, μπορεί να προγραμματίσει πότε θα φορμαριστεί και τον χρόνο που θα κριθεί αυτό απαραίτητο».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προϋπάρχουσα υποδομή των παικτών και από το πώς ανταποκρίνονται στη δουλειά του: «Ίσως με το επίπεδο της δουλειάς κάποιοι να μην ήταν συνηθισμένοι, γιατί σίγουρα προσπαθούμε να δώσουμε στους παίκτες ό,τι καινούργιο και καλύτερο υπάρχει όχι μόνο σωματικά αλλά και νοητικά, για να μπορέσουν να μπουν σε μία καινούργια πραγματικότητα. Σίγουρα τα παιδιά που είναι μικρότερης ηλικίας και ήρθαν από χαμηλότερες κατηγορίες, ίσως να μην ήταν σε ένα βαθμό έτοιμοι. Όμως δείχνουν τόσο μεγάλη διάθεση και τόσο μεγάλη όρεξη, που αυτό καλύπτει έστω και κάποιες αδυναμίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου