Ελπίζει στις θετικές εξελίξεις

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-08, 13:55:30
Ελπίζει  στις  θετικές εξελίξεις

Ο  Ολυμπιακός μετά  το  νέο  πολιτικό  σκηνικό  περιμένει τις  αποφάσεις  για  την οριστική δικαίωση  και επιστροφή  του  στη  Σούπερ Λίγκα 

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στις  θετικές  εξελίξεις ελπίζει πλέον  ο  Ολυμπιακός μετά  το  νέο  πολιτικό  σκηνικό  και περιμένοντας  τη νέα  κυβέρνηση και  τις  αποφάσεις  για  την οριστική δικαίωση  και επιστροφή  του  στη  Σούπερ Λίγκα 

Μετά τις εκλογές στη χώρα στον Ολυμπιακό που ο κόσμος του έχει στείλει τα δικά του μηνύματα περιμένει, μετά την ηθική δικαίωση που ήρθε και από τα αποτελέσματα των εκλογών, και τη δικαίωσή του μέσα στο Μάιο αγωνιστικά με την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα…

Το μήνυμα κόσμος του Ολυμπιακού το έστειλε δυο φορές αρχικά την περασμένη Παρασκευή στο πρωτοφανές για την πόλη μεγάλο συλλαλητήριο, δείχνοντας τη δυναμική του και μάλιστα προεκλογικά, όταν ζητήθηκε για μια ακόμη φορά η αποκατάσταση του δικαίου για την ερυθρόλευκη ομάδα, αλλά και την Κυριακή που οι φίλαθλοι με την ψήφο τους τιμώρησαν όσους δεν βοηθήσαν όπως έπρεπε και όταν έπρεπε την ομάδα.

Μάλιστα χθες ανακοίνωση εξέδωσαν οι Austrian Boys Club, ο ΣΦΟΒ, οι Vatos Locos, οι Red Eagles, οι Athens Fans, η Κόκκινη Νέα Ιωνία, το Red Club Κασσαβέτη, το Lady’ s Club, οι Red Madness, οι Αργοναύτες και ο Οικονομικός Όμιλος, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το μήνυμα που έστειλαν 10.000 Ολυμπιακοί στο συλλαλητήριο της Παρασκευής και το στοίχημα που βάλαμε για μονοψήφιο νούμερο και τον αφανισμό του ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό χάρτη της Μαγνησίας για τα επόμενα 30 χρόνια, ήταν για μας επιτυχία και απάντηση για την πολιτική δίωξη της ομάδας μας.

Να το καταλάβουνε όλοι ότι με την δύναμη που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορεί να παίξει κανείς. Διότι και εμείς έχουμε τα δικά μας «εργαλεία» για να αφανίζουμε κόμματα και πολιτικούς.

Τώρα στα πολιτικά χωράφια της Γ’ και της Δ’ Εθνικής να ζητήσουνε από τον Γερουλάνο πολιτική αποκατάσταση. Στην δική τους ψευτοκάθαρση απαντήσαμε και εμείς με την δική μας κάθαρση.

Ευχόμαστε στους νεοεκλεγέντες από την Μαγνησία καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και να μην ξεχνάνε την δικαίωση του Ολυμπιακού. Τέλος η επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό μας είναι πολύ σημαντική.

Γι’ αυτό προκαλούμε σύσκεψη στα γραφεία του Ερασιτέχνη σήμερα στις 7.30 μ.μ. και καλούνται όλοι οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων, το Δ.Σ των παλαιμάχων και το Δ.Σ του Ερασιτέχνη να δώσουνε το παρών, αφού τα θέματα του Ολυμπιακού είναι σημαντικά και ο χρόνος τρέχει».

Στον Ολυμπιακό τώρα περιμένουν να γίνει πράξη η γραπτή δέσμευση που απέσπασαν για εξέταση του φακέλου για την αδειοδότησή του.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει καχυποψία και επιφυλακτικότητα από την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης κάλυψε κάποια διαδικαστικές λεπτομέρειες στο φάκελο του Ολυμπιακού και ελπίζει να γίνει πράξη η επιστολή που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και που λέει πως «σε κάθε όμως περίπτωση οι φάκελοι των ομάδων Βόλου - Καβάλας θα εισαχθούν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προς λήψη απόφασης εντός του Μαΐου, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα Αθλητικό Νόμο.

Αυτό παρ’ ότι αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και επιφυλακτικότητα λόγω της χρονικής στιγμής που έγινε ανοίγει το δρόμο δικαίωσης του Ολυμπιακού το θέμα του οποίου θα τεθεί στο επόμενο και μάλιστα διήμερο ΔΣ της ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα Παρασκευή και Σάββατο, όπου έχει κληθεί και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας που προσκλήθηκε από τον Σ. Πιλάβιο.

Βέβαια στον κόσμο θα συνεχίσει να υπάρχει καχυποψία, αν και στον Ολυμπιακό Βόλου μετά την κατάθεση φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για αδειοδότηση υπάρχει αισιοδοξία αλλά και πίεση πολιτικά και αθλητικά ώστε να εξασφαλισθεί η επάνοδος της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Η κατάθεση του φακέλου που πλέον είναι πλήρης έγινε από τον Ολυμπιακό την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο επίσημα η αδειοδότηση θα μεταφερθεί καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα συνεδριάσει ξανά στις 15 του Μάη!

Πιλάβιος: «Συμφωνώ με τη Λίγκα για τις αδειοδοτήσεις»

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, όπου αναφέρθηκε στη σχέση του με το ποδόσφαιρο, πως ασχολήθηκε με την Ομοσπονδία, αλλά και την Εθνική Ομάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στο «Goal», τονίζοντας πως δεν έχει λάβει ακόμη την απόφασή του αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση, μίλησε για τα στημένα παιχνίδια, αλλά και για την απόφαση της Super League να μην… σκοτώνει τις ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση. Η συζήτηση κινήθηκε ακόμη γύρω από τη σχέση του Πιλάβιου με το ποδόσφαιρο, αλλά και την Εθνική Ομάδα.

Στην ερώτηση αν σκέφτηκε ποτέ ότι θα φτάσει µια μέρα που θα χρειάζεται αστυνοµική συνοδεία για να κυκλοφορεί, απάντησε :«Όχι, ποτέ. Δυστυχώς είναι απαραίτητο. Δεν είχα επίγνωση του τι ακριβώς συµβαίνει. Αν δεν το ζήσεις, δεν έχεις επίγνωση. Απειλήθηκε ακόµα και η ζωή µου. Δεν έχω μιλήσει ποτέ ούτε για τα τηλέφωνα ούτε για τα μηνύµατα που λάµβανα 4 και 5 η ώρα το πρωί...».

Για το ποιο θεωρεί ως το σηµαντικότερο επίτευγµα της Οµοσπονδίας επί των ηµερών του τόνισε:«H προσπάθεια αναβάθµισης του ποδοσφαίρου και οι προκρίσεις της Eθνικής στο Mουντιάλ και στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθληµα. Tο όραµά µου είναι να µπορεί η EΠO να σταθεί στα πόδια της αποκλειστικά. Δεν µιλάω πολύ για τα οικονοµικά, αλλά θα επαναλάβω ότι έχω τρεις θετικές χρήσεις και χωρίς χρήµατα από τον κρατικό προϋπολογισµό».

Yπάρχουν όµως οι αδειοδοτήσεις και τώρα ανοίγει νέος κύκλος. Περιµένετε ένα ακόµα «θερµό» καλοκαίρι;

«Eίναι αλήθεια πως υπάρχουν προβλήµατα. H απόφαση της Λίγκας, δηλαδή να µην υπάρχει «θάνατος», είναι µία κατεύθυνση. Kαι εµείς έχουµε πει ότι όποια ένωση παίρνει οποιαδήποτε νόµιµη απόφαση εµείς την κάνουµε δεκτή»….«Προτιµώ να κοιτάω τη θετική πλευρά, όπως την προοπτική ανάδειξης Eλλήνων παικτών. Θα δούµε πολλά ελληνόπουλα στις ενδεκάδες των οµάδων. Eπίσης, ίσως ο άκρατος επαγγελµατισµός χρειάζεται και µία δόση ερασιτεχνισµού. H δική µου άποψη είναι η Γ’ Kατηγορία να γίνει ερασιτεχνική και η B’ ηµιεπαγγελµατική. Eίναι βέβαιο πως εκεί θα οδηγηθούµε».

Το περασµένο καλοκαίρι υπήρξαν σηµαντικές εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου µε τους φακέλους των «ύποπτων» παιχνιδιών. Γιατί δεν έρχονται πλέον;«Γιατί δεν υπάρχουν. H UEFA δεν µας έχει στείλει ούτε ένα τέτοιο παιχνίδι από τότε που έγινε όλη αυτή η ιστορία. Έχουν έρθει κάποια ερωτήµατα για ορισµένους αγώνες. Για παράδειγµα πριν από ένα παιχνίδι είχα λάβει ένα mail από την Eυρωπαϊκή Oµοσπονδία που ανέφερε ότι θα τελειώσει µε το τάδε αποτέλεσµα, το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Aυτό που έκανα ήταν να πάρω τους δύο προέδρους και τους ενηµέρωσα για την αλληλογραφία µε την UEFA».

Tώρα µε όλα όσα έχουν γίνει µε τους «στηµένους» αγώνες πιστεύετε πως θα έπρεπε να έχετε κάνει κάτι διαφορετικό αναφορικά µε την αντιµετώπιση της κατάστασης;

«Δεν νοµίζω ότι θα µπορούσαµε να κάνουµε κάτι άλλο. Eκείνο το καλοκαίρι αν το έλεγε κανείς ότι θα φτάσει η κατάσταση σ’ αυτό το σηµείο θα τον χαρακτήριζαν τρελό. Kλονίστηκε πολύ το σύστηµα µε το τρίπτυχο αδειοδοτήσεων, πλαστών εγγράφων και «στηµένων». Ήταν αρκετά δύσκολο να αντιµετωπιστεί µε τον ιδανικότερο τρόπο. Πιστεύω ότι κάναµε το καλύτερο δυνατό. Πλέον δεν υπάρχουν «στηµένα» και πλαστά. Eίναι ένα βήµα προς τα µπρος...».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=