Δικαίωση με νέα κυβέρνηση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-07, 18:08:44
Δικαίωση με νέα  κυβέρνηση

Ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει πρώτα την αδειοδότησή του και την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με νέα  κυβέρνηση και  έχοντας  στείλει  τα  δικά  του  μηνύματα από  σήμερα   με  νέα  κυβέρνηση ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει πρώτα την αδειοδότησή του και μετά την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού σίγουρα μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών νιώθει δικαιωμένος ηθικά περιμένει να δικαιωθεί και αγωνιστικά και να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα…

Το μήνυμα κόσμος του Ολυμπιακού το έστειλε την περασμένη Παρασκευή στο πρωτοφανές για την πόλη μεγάλο συλλαλητήριο δείχνοντας τη δυναμική του και μάλιστα προεκλογικά και ζητήθηκε για μια ακόμη φορά η αποκατάσταση του δικαίου για την ερυθρόλευκη ομάδα.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα στο δρόμο για την οριστική δικαίωση και επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα έχει πετύχει - παρά το γεγονός ότι υπάρχει καχυποψία και επιφυλακτικότητα - από την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου, που για πρώτη φορά απέσπασε γραπτή δέσμευση για εξέταση του φακέλου για την αδειοδότησή του.

Ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα εξεταστεί πιθανότατα στις 15 Μαΐου, ημερομηνία όπου είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ, καθώς η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου προσκόμισε και τα τελευταία δικαιολογητικά που ζήτησε η Επιτροπή, προκειμένου να κλείσει ο φάκελος. Την περασμένη Δευτέρα είχε καταθέσει τα πρώτα δικαιολογητικά, τα οποία με τη σειρά της είχε ζήτησε η Επιτροπή

Στο μεταξύ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εστάλη επιστολή στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, στην οποία τονίζεται ότι οι φάκελοι των δύο ΠΑΕ θα εξεταστούν εντός του Μαΐου και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο. Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται ότι η ΕΕΑ θα κρίνει αποκλειστικά, αν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλο και Καβάλα έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοση πιστοποιητικού και δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες.

Η επιστολή της ΓΓΑ, αναφέρει τα εξής:

«Επειδή δημιουργήθηκαν παρερμηνείες και ερωτηματικά, σχετικά με την εξέταση των φακέλων που έχουν υποβάλλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και η ΠΑΕ Νέα Καβάλα προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζονται τα εξής:

1) Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχει ζητήσει επί του θέματος τη γνώμη της διοργανώτριας αρχής.

2) Σε κάθε όμως περίπτωση, οι φάκελοι των ως άνω ομάδων θα εισαχθούν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προς λήψη απόφασης εντός του Μαΐου, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα Αθλητικό Νόμο.

3) Σύμφωνα με το άρθρο 19 του πρόσφατου Αθλητικού Νόμου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν είναι αρμόδια να κρίνει σε ποια κατηγορία αγωνίζεται οποιαδήποτε ομάδα. Κρίνει αποκλειστικά, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, για την έκδοση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α του Ν. 2725.99, όπως ισχύει».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατάθεσε στην ΕΕΑ τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που ζήτησε η Επιτροπή ώστε ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου να είναι, πλέον, πλήρης,

Ο Ολυμπιακός θέλει η ίδια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να διορθώσει το λάθος που έκανε το περασμένο καλοκαίρι καθώς η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει με άλλη κυβέρνηση, νέο υπουργό, νέο γενικό γραμματέα Αθλητισμού και δεν αποκλείεται και η ίδια η ΕΕΑ να έχει μερικώς νέα σύνθεση!

Άλλωστε θετικό είναι και το γεγονός ότι από την ΕΕΑ ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία ως προς την πληρότητα του φακέλου, αφού αυτό δείχνει πως ο φάκελος «βλέπεται» θετικά.

Το νέο θετικό στοιχείο παρ’ ότι αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και επιφυλακτικότητα λόγω της χρονικής στιγμής που έγινε ανοίγει το δρόμο δικαίωσης του Ολυμπιακού το θέμα του οποίου θα τεθεί στο επόμενο και μάλιστα διήμερο Δ.Σ. της ΕΠΟ αυτή την εβδομάδα Παρασκευή και Σάββατο, όπου έχει κληθεί και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας που προσκλήθηκε από τον Σ. Πιλάβιο.

Όπως υποστήριξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ., κ. Τάσος Μπατζιάκας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, με τον τελευταίο να ζητεί από τον κ. Μπατζιάκα να δώσει και αυτός το «παρών» στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τον θεσμικό ρόλο του προέδρου της Ε.Π.Σ.Θ.

«Θα ήταν σημαντικό για την υπόθεση της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα να είχε στα χέρια του το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, πριν το θέμα απασχολήσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, η ΕΠΟ μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα του Ολυμπιακού Βόλου και να επαναφέρει την ομάδα στην κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν» τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ., κ. Τάσος Μπατζιάκας.

Βέβαια στον κόσμο θα συνεχίσει να υπάρχει καχυποψία, αν και στον Ολυμπιακό Βόλου μετά την κατάθεση φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για αδειοδότηση υπάρχει αισιοδοξία αλλά και πίεση πολιτικά και αθλητικά ώστε να εξασφαλισθεί η επάνοδος της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=