ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Αρέσει» το βολιώτικο στοιχείο

αρέσει-το-βολιώτικο-στοιχείο-862701

Με το βολιώτικο στοιχείο που υπάρχει στην ομάδα και είναι μετά από χρόνια η πλειονότητα των παικτών, κάτι που αρέσει και στον κόσμο, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου κάνει αύριο Δευτέρα το νέο ξεκίνημα και από την «πρώτη» θέλει να στείλει το μήνυμα για το κάτι κάλο που πάει να γίνει…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο αγιασμός και η πρώτη προπόνηση θα γίνει αύριο στις 18:30 στην Άλλη Μεριά και δεν αποκλείεται να υπάρχουν και εκπλήξεις… με παίκτες, πέρα από την παρουσία και του Γιάννη Νταόπουλου, που με τη μέχρι τώρα στάση του δείχνει ότι δεν του αρέσουν τα λόγια, αλλά να βοηθά αθόρυβα!

Μια παρόμοια στάση έχει και η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Β., η οποία, από τότε που η ποδοσφαιρική ομάδα ήρθε στα χέρια του Ερασιτέχνη, κρατά χαμηλούς τόνους, δεν υπόσχεται πράγματα πάνω από τις δυνάμεις της, αλλά φροντίζει για το καλύτερο με αξιόλογο προπονητή, το βολιώτικο στοιχείο στην ομάδα, την επιστροφή στα ερυθρόλευκα χρώματα και θέλει μια σχέση εμπιστοσύνης με όλους γύρω από την ομάδα.

Η ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός για την αυριανή πρώτη: «Το ΔΣ του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 1η Αυγούστου και ώρα 18.30 στις εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς ξεκινά επίσημα η περίοδος 2022-2023 για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου.

Παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς και η παρουσίαση στους φιλάθλους των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού επιτελείου. Κατόπιν θα ακολουθήσει η πρώτη ανοικτή προπόνηση.

Η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη και η παρουσία τους θα δώσει, όπως πάντα, το «χρώμα» σε αυτή την εκδήλωση της Ομάδας μας και θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ».

Επίσης αύριο Δευτέρα στον Ολυμπιακό περιμένουν και τη στήριξη του κόσμου, που έχουν προαναγγείλει με ανακοινώσεις τους οι οργανωμένοι και το ίδιο έκαναν και οι παλαίμαχοι της ομάδας…

Το βολιώτικο στοιχείο

Στο φετινό υπό διαμόρφωση ρόστερ υπάρχουν οι Φίλιππος Σκοπελίτης, Κλεβί Κόλα, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Αλέξανδρος Αναστασίου, Αντώνης Θεοδωρόπουλος, Απόστολος Λάμπος, Ρωμανός Χαρχαλάκης, Κώστας Κόφφας, Μάριος Παπαδήμος, Νικόλας Μυλωνάς, Μιχάλης Χατζηπλής, Βασίλης Ακριβόπουλος, Δημήτρης Αποστολίδης, Γιάννης Κοκκώνης, Ηλίας Σταμπουλής και Κώστας Σιουμουρέκης, δηλαδή 16 ποδοσφαιριστές από τον Βόλο και την Μαγνησία που όλοι θα δουλέψουν και θα περιμένουν την ευκαιρία για να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πέρσι οι Βολιώτες στο ρόστερ ήταν 4 και έπαιξαν οι 3 (Σκοπελίτης, Κόλα, Παπακώστας), αφού ο γκολκίπερ Κωνσταντίνου, αν και αρκετές χρονιές στην ομάδα, συμμετοχή έκανε μόνο μια, την περίοδο 2017-18.

Την περίοδο 2020-21 στην Φούτμπολ Λιγκ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Βολιώτη προπονητή (Στέφανος Ξηροφώτος), είχε μετά από πολλά χρονιά Βολιώτη πρώτο σκόρερ (Παπαδημητρίου), σταθερά τους Σκοπελίτη, Κόλα, Παπακώστα και η παρουσία του Χολέβα και μια φορά του Μπέικου «ανέβασαν» τον αριθμό των Βολιωτών στους 6, ενώ την προηγούμενη χρονιά στην ίδια κατηγορία έπαιξαν 4 (Παπαϊωάννου, Κόλα, Σκοπελίτης, Λόρι Κέρι).

Πιο πριν στη Γ’ Εθνική, το 2018-19 οι Βολιώτες που έπαιξαν ήταν 5, με τους τρεις (Σκοπελίτη, Κόλα, Παπαϊωάννου) να είναι και φέτος στην ομάδα (οι άλλοι ήταν οι Παλιούρας και Πατσής), ενώ τις δυο προηγούμενες περιόδους ήταν 7.

Τις περιόδους 2014-15 και 2015-16 στη Β’ Εθνική οι μόνες παρουσίες ήταν από τους Ζέρη Σκοπελίτη, αν και την πρώτη χρονιά στο ρόστερ υπήρξαν και οι Ι. Αραπίτσας και Γ. Καψιώτης, ενώ ο Ζέρης έχοντας μια 29λεπτη συμμετοχή ήταν ο μόνος Βολιώτης το 2010-11 στη μεγάλη κατηγορία, καθώς είχε δοθεί δανεικός ο Τσεκούρας!

Την τελευταία εικοσαετία η περίοδος που είχαν συμμετοχή περισσότεροι Βολιώτες παίκτες στην ομάδα ήταν το 2006-07 σε επαγγελματική Γ’ Εθνική και το μόνο κοινό με τη φετινή χρονιά είναι ο Κώστας Σταματίου, τότε ως προπονητής και τώρα ως ο άνθρωπος που έκανε τις επιλογές.

Τότε ο Κ. Σταματίου, αναλαμβάνοντας την ομάδα στα μισά και χωρίς ήττα έως το τέλος (15-3-0), κέρδισε την άνοδο μετά από μπαράζ και στην ομάδα αγωνίστηκαν 14 Βολιώτες, που ήταν οι Γλύκος, Πέτρου, Τσάγγαρης, Ντόντης, Χ. Κοντοβάς, Γ. Τριχιάς, Ν. Αντωνίου, Π.Κόκκας, Αλ. Γιακάκογλου, Γεωργιάδης, Παρίσσης, Διαμάντης, Καρατζάς, Ντέρτσας, ενώ στο ρόστερ υπήρξαν και οι Γεώργογλου, Καψιώτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου