ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εφτιαξε «16άδα» και συνεχίζει…

εφτιαξε-16άδα-και-συνεχίζει-869894

Ο Ολυμπιακός Βόλου, έχοντας ανακοινώσει μια 16άδα ποδοσφαιριστών, καλύπτοντας και θέσεις «μικρών» και κοιτώντας παράλληλα το αύριο, περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα να συνεχίσει τις προσθήκες, καθώς εκτός από τα «υποχρεωτικά» απαραίτητη στην ομάδα είναι και η εμπειρία.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το υποχρεωτικό προκύπτει από την προκήρυξη της απερχόμενης σεζόν, που έχει ήδη ανακοινώσει η ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και σ’ αυτήν υπάρχουν και αλλαγές για ξένους, για «μικρούς» και για «μεγάλους» ποδοσφαιριστές.

Όλα τα τελευταία χρόνια καθώς και τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα (μέχρι και) τέσσερις ξένους ποδοσφαιριστές.

Από τη νέα σεζόν 2022-23 η ΕΠΟ αναφέρει στην προκήρυξη πως «είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εννέα (9) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Για τις αγωνιστικές περιόδους 2022-2023 και 2023-2024 επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο (2) ηλικίας κάτω των 28 ετών (γεννηθέντες πριν την 01.01.1994).

Μπορεί μια ομάδα δηλαδή να έχει παραπάνω ξένους στο δυναμικό (με βάση τα προβλεπόμενα από τους λοιπούς σχετικούς κανονισμούς), αλλά από φέτος θα παίζουν στη διάρκεια του αγώνα μόνο δυο και με ηλικιακό περιορισμό!

Για τους «μεγάλους»: Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα και η χρησιμοποίηση συνολικά έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών.

Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2022- 2023 οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1990 εντάσσονται σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Για τους «μικρούς»: Κατά την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα πέντε (5) ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και να είναι γεννηθέντες έως το 2002.

Για να καλύψει θέσεις «μικρών» ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αποκτήσει τον Φώτη Καρατσόλη, που είναι γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου του 2002 και έχει παίξει στη Γ’ Εθνική με Μεσολόγγι και Θησέα, στον οποίον είχε αγωνιστεί και ο Μάριος Παπαδήμος, που είναι γεννημένος στις 17 Νοεμβρίου του 2003, ενώ από την Κ-19 του Βόλος ΝΠΣ αποκτήθηκαν οι Νικόλας Μυλωνάς (14/3/2002) και Μιχάλης Χατζηπλής (1/3/2002).

Ακόμη ο Ολυμπιακός πήρε από τον Αστέρα Ριζομύλου τον Δημήτρη Αποστολίδη (25/11/2003), ενώ για τις θέσεις των «μικρών» προωθήθηκαν από την ομάδα Κ20 οι νεαροί Ηλίας Σταμπουλής (10/12/2004) και Κώστας Σιουμουρέκης (10/1/2005) και θα ακολουθήσει και ο πιο μικρός τερματοφύλακας Γιάννης Κοκκώνης (24/3/2005).

Από το ξεκίνημα της στελέχωσης της νέας ομάδας ο Ολυμπιακός έχει ήδη μια βάση με 16 παίκτες, καθώς παράλληλα έχει ανακοινωθεί η παραμονή από το περσινό ρόστερ των Φίλιππου Σκοπελίτη και Κλεβί Κόλα και αποκτήθηκαν οι Αλέξανδρος Αναστασίου, Αντώνης Θεοδωρόπουλος, Μάρκος Διαμαντόπουλος, Απόστολος Λάμπος, Κώστας Κόφφας και ο τερματοφύλακας Ρωμανός Χαρχαλάκης.

Τώρα όσον αφορά στη συνέχεια στελέχωσης του ρόστερ, ο ΑΣ Ολυμπιακός θα κινηθεί να αποκτήσει και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες που να κάνουν τη διαφορά αλλά και να ταιριάζουν στις φιλοδοξίες ολόκληρης της ομάδας.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει μια λίστα με έμπειρους ποδοσφαιριστές και έχουν γίνει κάποιες διερευνητικές συζητήσεις, καθώς για τις προσθήκες αυτές οι κινήσεις έχουν μετατεθεί μετά 20/7, αφού καταλυτικό ρόλο θα παίξει η ανάμιξη του Γιάννη Νταόπουλου στα διοικητικά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Σούρπη, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, έχει εκφράσει την επιθυμία, ως γνωστόν και με βάση τα όσα έχει αναφέρει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας, να ηγηθεί του Ολυμπιακού και να συνεισφέρει οικονομικά στο νέο εγχείρημα.

Στον Ερασιτέχνη περιμένουν σήμερα να είναι στην Ελλάδα και στον Βόλο ο Ι. Νταόπουλος, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση και να ξεκαθαρίσει ο όλος τρόπος της «βοήθειας», αφού ο Βολιώτης επιχειρηματίας έχει εκφράσει την πρόθεση να συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα, που έτσι μπορεί να βάλει ψηλότερα τον πήχη, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει και τη στήριξη όλου του κόσμου του Ολυμπιακού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου