ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτες επίσημες ανακοινώσεις παικτών

πρώτες-επίσημες-ανακοινώσεις-παικτώ-873740

Τις επίσημες ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών ξεκίνησε από χθες ο Ολυμπιακός Βόλου μέσα από τη νέα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Ερασιτέχνη για το ποδοσφαιρικό τμήμα (Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937), με τη διοίκηση να έχει ξεκαθαρίσει πως οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνονται, αφού έχουν προηγηθεί οι υπογραφές…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η αρχή των επίσημων ανακοινώσεων στον Ολυμπιακό Βόλου γίνεται βάσει του αρχικού σχεδίου που προβλέπει πως η βάση της ομάδας θα είναι βολιώτικη, κάτι που έγινε γνωστό και στην επίσημη παρουσίαση του προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη, στην οποία μάλιστα ήταν παρόντες και οι Σκοπελίτης, Κόλα και Παπαϊωάννου.

Χθες πάντως ανακοινώθηκε το ότι συνεχίζει στην ομάδα και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Φίλιππος Σκοπελίτης, ενώ οι τρεις πρώτες μεταγραφές είναι ο Σεραφείμ Παπαϊωάννου, ο Αντώνης Θεοδωρόπουλος και ο Μάρκος Διαμαντόπουλος. Επίσης παρότι υπάρχει και η συμφωνία με τον Κλεβί Κόλα, λόγω της απουσίας του παίκτη εκτός Βόλου η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ μέχρι τότε θα υπάρξουν και άλλες μεταγραφές.

Η αρχή των επίσημων ανακοινώσεων χθες έγινε με τον Φίλιππο Σκοπελίτη, που από την περασμένη χρονιά είναι απ’ αυτούς που μπήκαν στη λίστα των παικτών που πέρασαν τις 100 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη ομάδα κι αυτό σε μια εποχή που στο ποδόσφαιρο οι παίκτες αλλάζουν συχνά ομάδες.

Ο Σκοπελίτης (γεν. 26/8/1994) μάλιστα κατάφερε αυτό το δικό του ρεκόρ, αν και χρειάστηκε έξι διαφορετικές σεζόν και δυο θητείες στον Ολυμπιακό…

Ο Βολιώτης αρχηγός της ομάδας, πριν την πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014 που τον φώναξε ο τότε προπονητής Ν. Παντέλης και τον έριξε στο παιχνίδι κυπέλλου στα Χανιά στο 65’ στη θέση του Γιαλούση, ήταν ήδη τρεις χρονιές στην ερυθρόλευκη ομάδα, αγωνιζόμενος στην ομάδα Νέων (Κ-20), ενώ πιο πριν είχε αγωνιστεί στον Άρη Μελισσατίκων.

Τρεις μήνες μετά την πρώτη γεύση που πήρε στο κύπελλο, ο Σκοπελίτης έκανε και την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα στις 4/1/15 στην Άμφισσα. Τότε, με προπονητή τον Γ. Κούτση πέρασε αλλαγή στο ματς με τον Φωκικό (1-1) στη θέση του Μπιτάνγκ, ενώ στις 28/3 ξεκινά πρώτη φορά στη βασική 11άδα στις Σέρρες κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου (1-2) και στις 13 Μαΐου πετυχαίνει και το πρώτο του γκολ στη Β’ Εθνική κόντρα στην Παναχαϊκή στην Κόρινθο!

Από τότε μέχρι τώρα έπαιξε συνολικά 105 αγώνες πρωταθλήματος. Στην πρώτη του περίοδο (2014-15) παίζει σε 14 αγώνες, ενώ το 2015-16 έχει συμμετοχή σε 7 ματς πρωταθλήματος και όταν ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε, πήγε στη Νίκη, στον Καραϊσκάκη, την Αλεξάνδρεια και τον ΓΣ Αλμυρού, για να επιστρέψει στους ερυθρόλευκους την περίοδο 2018-19 και να συνοδεύσει αυτή την επιστροφή με νταμπλ!

Την περίοδο 18-19 που ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής στη Γ’ Εθνική ο Σκοπελίτης παίζει σε 23 παιχνίδια και μετά στη Football League το 2019-20 είχε 19 συμμετοχές. Ακολούθως, το 2020-21 κατέγραψε συμμετοχή σε άλλους 16 αγώνες, ενώ τη χρονιά που πέρασε στη Super League 2 έπαιξε μέχρι τον τραυματισμό του 26 ματς.

Εκτός από τους 105 αγώνες πρωταθλήματος, ο Σκοπελίτης έχει παίξει με τη φανέλα του Ολυμπιακού ακόμη σε 8 αγώνες κυπέλλου Ελλάδος και 5 κυπέλλου ΕΠΣΘ, ενώ η καριέρα του και με άλλες ομάδες σε εθνικά πρωταθλήματα έχει συνολικά 169 αγώνες (158 πρωτάθλημα, 11 κύπελλο) και με 11 γκολ …και το κυριότερο είναι ότι συνεχίζεται…

Την περασμένη εβδομάδα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Σάκη Θεοδοσιάδη μάλιστα ο Φ. Σκοπελίτης μίλησε και για τη νέα προσπάθεια που επιχειρείται: «Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω στον Ολυμπιακό Βόλου, στην οικογένειά μου. Είναι τιμή μας η παρουσία του Σάκη Θεοδοσιάδη και των συνεργατών του, που είναι κορυφαίοι στο είδος τους. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να ανανεώσω τη συνεργασία μου με την ομάδα. Σημασία για μένα έχει ο Ολυμπιακός Βόλου και όχι η κατηγορία. Ανανεώσαμε αμέσως. Οι παίκτες από μόνοι τους θα πρέπει να ζητούν να παίξουν σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Σημαντικό είναι φυσικά και το προπονητικό μας κέντρο. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε ο 28χρονος Βολιώτης μέσος, ενώ ο Ολυμπιακός χθες τον καλωσόρισε ως εξής: «Καλώς ήρθες στην ομάδα της καρδιάς σου».

Το ίδιο καλωσόρισμα έγινε και για την πρώτη φετινή μεταγραφή, τον Σεραφείμ Παπαϊωάννου, που σε λίγες μέρες έχει τα γενέθλιά του (γεν. 13/7/1997) και επιστρέφει στον Ολυμπιακό 28 μήνες μετά την τελευταία του συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα.

Ο Βολιώτης κεντρικός αμυντικός, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, έχει αγωνιστεί σε 32 ματς του Ολυμπιακού σε Γ’ Εθνική και Football League και φεύγοντας έπαιξε στη Γερμανία με την ομάδα της SV Dessau 05, ενώ τη χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε στην Ανω Μερά της Μυκόνου στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Η τρίτη ανακοίνωση χθες αφορούσε τον 21χρονο ( γεν. 11/8/2001) Αντώνη Θεοδωρόπουλο, που θα φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού…

Ο Βολιώτης αριστερός μπακ πέρσι έπαιξε στη Γ’ Εθνική σε 15 ματς με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, ενώ πιο πριν ήταν στη Νίκη Βόλου (4 συμ. στην Football League) και πιο μπροστά στην Κ19 του ΝΠΣ Βόλος.

Η τέταρτη για χθες ανακοίνωση αφορούσε στην απόκτηση του Θεσσσαλονικιού αριστερού μπακ-χαφ Μάρκου Διαμαντόπουλου, που πέρσι αγωνιζόταν επίσης στη Δήμητρα.

Ο Διαμαντόπουλος, που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία «Μπέμπηδες» του Κερμανίδη, βρέθηκε στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας και στη συνέχεια για δυο χρονιές έπαιξε στον Θησέα Αγριάς, ενώ πριν τη Δήμητρα είχε συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ 2 με τον Α.Ο. Τρίκαλα.

Στους Βολιώτες παίκτες της ομάδας θα προστεθεί και ο Κλεβί Κόλα και υπάρχει και κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Κόφφα, που ήταν στη Λευκίμμη, αλλά και η σκέψη επιστροφής του επιθετικού Αλέξανδρου Αναστασίου και του τερματοφύλακα Κωνσταντίνου Παλιούρα.

Ο 19χρονος Αγρινιώτης επιθετικός Φώτης Καρατσόλης (είναι φοιτητής στον Βόλο και πέρσι αγωνίστηκε σε 18 ματς με τον Θησέα Αγριάς) θα αποτελέσει επίσης μέλος του Ολυμπιακού Βόλου, που πήρε το Ο.Κ. από τον Παναιτωλικό, για να τον εντάξει στη δύναμή του, ενώ στη λίστα και σε προχωρημένες επαφές είναι ο Κατερινιώτης αμυντικός Γιώργος Γαλανόπουλος, που πέρσι ήταν στη Δήμητρα και έχει παίξει τόσο στον Θησέα Αγριάς όσο και στον Διαγόρα Στεφανοβικείου. Ακόμη, αγωνίστηκε και στην Football League με τη φανέλα του Πιερικού.

Επίσης ο Ολυμπιακός κινείται και για την απόκτηση του έμπειρου 33χρονου γκολκίπερ Φώτη Κουτζαβασίλη που αγωνιζόταν στα Χανιά.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου

διαλέγει την πρώτη εμφάνιση της ομάδας

Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου καλείται να διαλέξει την πρώτη εμφάνιση της ομάδας, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, που έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ.

Οι τρεις εμφανίσεις που θα χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός Βόλου τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι η ερυθρόλευκη, η λευκή και κόκκινη.

Οι φίλαθλοι θα διαλέξουν ποια από τις τρεις θα αποτελέσει την πρώτη εμφάνιση της ομάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου