ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίστα με παίκτες πρώτης γραμμής για τον Ολυμπιακό Βόλου      

λίστα-με-παίκτες-πρώτης-γραμμής-για-το-879290

Η επισήμως εκφρασθείσα πρόθεση του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία με καταγωγή από τη Μαγνησία, Γιάννη Νταόπουλου, να ηγηθεί σε διοικητικό επίπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, έφερε έναν άλλον αέρα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ετσι η σημερινή Γενική Συνέλευση του συλλόγου στην ανοιχτή αθλητική εγκατάσταση της Αλλης Μεριάς θα διεξαχθεί σε κλίμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα της ομάδας, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου με την εμπλοκή του κ. Νταόπουλου μπορεί να αλλάξει επίπεδο και να θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους στη Γ’ Εθνική.

Βεβαίως, πολλές είναι οι λεπτομέρειες για τη συνεργασία των δύο πλευρών που πρέπει να ξεκαθαρίσουν, αλλά το πρώτο και σημαντικό βήμα έχει ήδη γίνει με το e-mail που έστειλε στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου ο Γιάννης Νταόπουλος, ο οποίος αναμένεται στον Βόλο στις 15 Ιουλίου, για να συζητήσει από κοντά με τους ανθρώπους του συλλόγου.

Κι ενώ προοιωνίζονται πολύ θετικές εξελίξεις για την ποδοσφαιρική ομάδα, για τις οποίες θα γίνει λόγος και στη σημερινή Γενική Συνέλευση, που αρχίζει στις 19.00 και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας στις 20.00, ο Σάκης Θεοδοσιάδης μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του, τον γυμναστή Σωτήρη Πετσιμέρη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Λευτέρη Φούτρη, βρίσκονται σε συνεχή επαφή και καταρτίζουν το πλάνο της προετοιμασίας, έχοντας κατά νου να αρχίσει η ομάδα τη δουλειά την τελευταία βδομάδα του Ιουλίου, υπολογίζοντας πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τουλάχιστον το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν πως τις επόμενες βδομάδες θα έχει συγκροτηθεί ένα μεγάλο μέρος του έμψυχου δυναμικού.

Οι τρεις άνδρες επισκέφθηκαν και το προπονητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Φερών, η κατάσταση του οποίου αφήνει άπαντες πολύ ικανοποιημένους, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες ελλείψεις σε αθλητικό υλικό, τις οποίες κατέγραψε ο Σωτήρης Πετσιμέρης, και ενημέρωσε τη διοίκηση. Εξάλλου, η οργάνωση της καθημερινότητας της ομάδας έχει τεθεί ως πρώτος στόχος, ενώ ασφαλώς ένας άλλος είναι και η στελέχωση του ρόστερ.

Μάλιστα ο Κώστας Σταματίου στην παρουσίαση του Σάκη Θεοδοσιάδη την περασμένη Παρασκευή παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι έχει καταρτιστεί και μία λίστα με παίκτες από το πάνω ράφι, που αγωνίζονταν σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, οι οποίοι ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταματίου, που βοηθά στο χτίσιμο της νέας ομάδας, χωρίς να έχει αναλάβει ακόμη επίσημα το πόστο του τεχνικού διευθυντή, τόνισε: «Ημουν στον χώρο της Γ’ Εθνικής πολλά χρόνια. Εχω ενημερώσει τη διοίκηση για συζητήσεις που έγιναν, για τις απαιτήσεις και τον χαρακτήρα των παικτών (σ.σ. από τη Μαγνησία), έχω τοποθετηθεί όσον αφορά στα χαρακτηριστικά τους και έχω μιλήσει με τον κόουτς.

Εχουμε ταύτιση απόψεων. Τυχαίνει και οι δύο να ξέρουμε τους παίκτες των παραπάνω κατηγοριών, γιατί και εγώ παρακολουθώ πολλά χρόνια τη Σούπερ Λιγκ 2, και να ξέρετε ότι οι παίκτες αυτοί θα είναι πρώτης επιλογής και πρώτης αξίας».

Σ’ αυτή τη λίστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της Δευτέρας για κάθε θέση που ψάχνει παίκτη ο Ολυμπιακός Βόλου υπάρχουν 4-5 επιλογές. Από κει και πέρα είναι θέμα της διοίκησης να προσεγγίσει αυτούς τους ποδοσφαιριστές, κάτι που βεβαίως εξαρτάται και από την οριστικοποίηση της συμμετοχής Νταόπουλου στο νέο διοικητικό σχήμα ως βασικού χρηματοδότη.

Σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια να αποκτηθεί ό,τι καλύτερο υπάρχει στη Μαγνησία, ο κ. Σταματίου ήρθε σε επαφή με περίπου 50 παίκτες, αλλά σε κανέναν δεν έγινε επίσημη πρόταση, απλώς ενημερώθηκε η διοίκηση για τις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών. «Από δω και πέρα η επιλογή είναι μόνο του προπονητή, κανενός άλλου. Ο προπονητής θα καθορίσει και θα αποφασίσει μαζί με τη διοίκηση αν θα πρέπει να αποκτηθούν αυτά τα παιδιά. Ο κ. Θεοδοσιάδης ήταν πολύ καθαρός και τοποθετήθηκε έντιμα που είπε ότι αυτά τα παιδιά θα πρέπει να αντέχουν τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Οχι επειδή κάναμε συζητήσεις, θα έρθουν όλοι στον Ολυμπιακό. Θα ‘ρθουν ελάχιστοι, τους οποίους θα επιλέξει ο κ. Θεοδοσιάδης, κι αν με το καλό ευοδωθούν οι προσπάθειες της διοίκησης ο κ. Θεοδοσιάδης θα έχει τον πρώτο λόγο να φέρει και από το πάνω ράφι ποδοσφαιριστές, που θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου στον δρόμο των επιτυχιών», σχολίασε ο Κώστας Σταματίου, ο οποίος για το δικό του μέλλον στην ομάδα ξεκαθάρισε ότι θα είναι δίπλα είτε αναλάβει κάποιο επίσημο πόστο είτε δεν αναλάβει, συμπληρώνοντας: «Είμαι εδώ στην προσπάθεια που κάνει ο καινούργιος Ολυμπιακός Βόλου».

Η νοοτροπία που θέλει ο Θεοδοσιάδης

Στην επίσημη παρουσίασή του ο Σάκης Θεοδοσιάδης ήταν πολύ αναλυτικός για όλα τα θέματα της ομάδας και ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του για τη νοοτροπία που θέλει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Σκοπελίτη και Κόλα.

Συγκεκριμένα επεσήμανε: «Στην προσωπική συζήτηση που έκανα με τον Φίλιππο και τον Κλεβί, μου είπαν ότι είναι δίπλα μου. Δεν ξέρω αν θα παίζουν ή πόσο θα παίζουν. Αυτό θα το κρίνω εγώ, αλλά η πρώτη κουβέντα ότι συμπορεύονται με μένα σημαίνει πολλά. Εγώ τέτοιους ποδοσφαιριστές θέλω. Και ο κ. Παπαϊωάννου (σ.σ. Σεραφείμ) έχει εξαιρετική πρώτη ύλη και θα συμμετέχει φέτος σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Δύο παιδιά έμπειρα, που έχουν περάσει πολλά σ’ αυτήν την ομάδα μπαίνουν στα δύσκολα και μου λένε «κόουτς, είμαστε εδώ, θα τσαλακωθούμε, αλλά είμαστε εδώ». Για μένα αυτή είναι η νοοτροπία και στην προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί, θα επιλέξω τέτοια παιδιά. Οποιος δεν έχει αυτή τη νοοτροπία, θα αποχωρεί από την ομάδα.

Αν ο Κλεβί και ο Φίλιππος δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση στα αποδυτήρια, θα φύγουν. Δεν υπάρχει δεύτερη λύση. Αν δεν είναι πρωτεργάτες στα δύσκολα, δεν μπορούν να είναι στον Ολυμπιακό.

Θέλω ο κόσμος του Βόλου, που είναι χιλιάδες, να ξαναγυρίσουν στο γήπεδο και θα είναι υπερήφανοι για τη μαχητικότητα και αυτό που βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο.

Θα είναι υπερήφανοι που θα πηγαίνουμε εκτός έδρας και θα δίνουν συγχαρητήρια στην ομάδα για το ήθος της, για τη νοοτροπία της, για τη συμπεριφορά της. Το πώς πήγε, πώς έφυγε, το πώς διαχειρίστηκε μία κακή ήττα, που θα υπάρξει στο πρωτάθλημα, το πώς συμπεριφέρονται οι παίκτες και οι προπονητές μέσα στην τοπική κοινωνία, γιατί δεν είσαι Ολυμπιακός μόνο, όταν φοράς τη φανέλα. Να ξυπνήσουμε αυτό το θηρίο του κόσμου που ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια».

Πιο μπροστά τόσο ο Φίλιππος Σκοπελίτης όσο και ο Κλεβί Κόλα είχαν αναφερθεί στον προπονητή τους. Ο πρώτος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι τιμή που ήρθε στην ομάδα ο κ. Θεοδοσιάδης και θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί του. Εγώ δε δυσκολεύτηκα καθόλου να πω το ναι, δεν κάναμε καν συζήτηση και ανανεώσαμε τη συνεργασία μας. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο μέγεθος και από μόνοι τους θα ζητάνε οι παίκτες να έρχονται στην ομάδα». Ο δεύτερος τόνισε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον κόουτς για την τιμή που μας κάνανε να είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε. Πρέπει εμείς να αποτελέσουμε το καλό παράδειγμα, όπως είπε και ο κόουτς».

Τυχαίο φυσικά δεν είναι ούτε ότι ο Σωτήρης Πετσιμέρης χαρακτήρισε τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου «ήρεμη δύναμη» ούτε ότι ο Λευτέρης Φούτρης ανέφερε πως, όταν τον πήρε τηλέφωνο ένας άνθρωπος του μεγέθους του Σάκη Θεοδοσιάδη, αποφάσισε με διαφορετικό γνώμονα και είπε το «ναι».

Η σημερινή Γενική Συνέλευση

Στην ανοικτή αθλητική εγκατάσταση της Αλλης Μεριάς καλούνται σήμερα Δευτέρα στις 19.00 τα μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε Τακτική Γενική Συνέλευση. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο σήμερα στις 20.00.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης είναι:

  1. Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης
  2. Διοικητικός απολογισμός περιόδου Ιούλιος-Δεκέμβριος 2021
  3. Εγκριση οικονομικού απολογισμού 2021-Εγκριση προϋπολογισμού 2022
  4. Ενημέρωση ενεργειών για το ποδοσφαιρικό τμήμα

Δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη. Θα υπάρξει δυνατότητα καταβολής των συνδρομών και σήμερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου