ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ραντεβού με Ανδρέα Δερμιτζάκη έχει ο Ολυμπιακός Βόλου  

ραντεβού-με-ανδρέα-δερμιτζάκη-έχει-ο-ο-889206

Το πλάνο για τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου είναι ξεκάθαρο και θέλει τη στελέχωση του ρόστερ με αρκετούς Βολιώτες ποδοσφαιριστές. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται αρκετές κρούσεις σε παίκτες ως επί το πλείστον φερέλπιδες, που έχουν την εμπειρία είτε της Γ’ Εθνικής, στην οποία θα αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι την αγωνιστική χρονιά 2022-23, ή μιας μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ενας απ’ αυτούς είναι και ο Ανδρέας Δερμιτζάκης, με τον οποίον είναι προγραμματισμένο ραντεβού αύριο Τρίτη. Ο 24χρονος (16/12/1998) κεντρικός χαφ, διεθνής με την Εθνική U17, με ύψος 1.75, γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη, όμως στα οκτώ του επέστρεψε στην Ελλάδα. Το πρώτο δελτίο το έβγαλε στον Πύρασο και το ταλέντο του φάνηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Με την ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε με επιτυχία για δυο χρόνια στα τμήματα ανάπτυξής και κατέκτησε το πρωτάθλημα Παίδων της Σούπερ Λιγκ, ενώ κλήθηκε και έπαιξε στην Εθνική Παίδων, συμμετέχοντας στα προκριματικά του EURO στη Μολδαβία.

Ακολούθησαν δυο χρόνια στην Κ20 της ΑΕΛ και μάλιστα με τους «βυσσινί» υπέγραψε τη δεύτερη χρονιά επαγγελματικό συμβόλαιο, κάνοντας μάλιστα ντεμπούτο απέναντι στον Παναθηναϊκό σε αγώνα Κυπέλλου σε ηλικία 19 ετών (20/9/2017) στη Λεωφόρο.

Ακολούθησε η εμπειρία του εξωτερικού και στην πρώτη κατηγορία της Σερβίας με τη Σπαρτάκ Σουρντούλιτσα, για να επιστρέψει στην Ελλάδα παίζοντας στη Γ’ Εθνική με τον ΓΣ Αλμυρού.

Στη συνέχεια έκανε το άλμα, φορώντας για δύο χρόνια τη φανέλα της Α.Ε. Καραϊσκάκης στη Σούπερ Λιγκ 2, καταγράφοντας συνολικά με την ομάδα της Αρτας την τελευταία διετία 41 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Δερμιτζάκης είναι σίγουρα ένας έτοιμος παίκτης, που ταιριάζει σ’ αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος κάνει κρούσεις σε πολλούς ποδοσφαιριστές, με τις επαφές πάντως να βρίσκονται σε αρχικό και διερευνητικό στάδιο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν προσεγγίσει παίκτες και από τη Δήμητρα Ευξεινούπολης και από τον Θησέα, ενώ θέλουν να επαναπατρίσουν τον Σεραφείμ Παπαϊωάννου και να κρατήσουν στο ρόστερ τους Σκοπελίτη, Κόλα, Παπακώστα, Κωνσταντίνου, αλλά και τον Ανδρέα Κόκα.

Πιο συγκεκριμένα, έχει γίνει μία πρώτη επικοινωνία με πέντε παίκτες της Δήμητρας, που είναι οι Καρράς, Σιόβας, Καμπέρης, Γαλανόπουλος και Μπουμπούκης, αλλά και με τον Καρατσόλη του Θησέα.

Ο 34χρονος Σταμάτης Καρράς είναι γνωστός στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, αφού έπαιξε από τον Σεπτέμβρη του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2016 στους ερυθρολεύκους σε επίπεδο Β’ Εθνικής, ενώ από το 2018 είναι κάτοικος Αλμυρού, αγωνιζόμενος αρχικά στον ΓΣΑ και τα τελευταία δύο χρόνια στη Δήμητρα. Μάλιστα, διαμένει πλέον μόνιμα στην περιοχή μετά τον γάμο του και δραστηριοποιείται εκεί επαγγελματικά.

Ο Κωνσταντίνος Σιόβας, γεννημένος την 1η Ιουλίου 2001, είναι ένα παιδί του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς έπαιξε στην ακαδημία του, όπως και σ’ αυτή της ΠΑΕ Βόλος, ενώ μετά τη συμμετοχή του στην Α’ ΕΠΣΘ με την Αγία Παρασκευή, πήγε στο Μοσχάτο και στη συνέχεια πανηγύρισε πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου. Τη χρονιά που τελείωσε, είχε 19 εμφανίσεις και 2 γκολ με τους «πράσινους» της Ευξεινούπολης, και τα δύο στο ντέρμπι με τον Θησέα στην Αγριά.

Ο επίσης 21χρονος Κώστας Καμπέρης, που παίζει στη μεσαία γραμμή και κατάγεται από τη Λάρισα, ήταν μία ακόμη θετική έκπληξη πέρσι στη Δήμητρα με 19 ματς και 3 γκολ, ενώ ο γεννημένος στις 21/12/2000 υψηλόσωμος στόπερ Γιώργος Γαλανόπουλος, που είναι φοιτητής στον Βόλο με καταγωγή από την Κατερίνη, έπαιξε διαδοχικά σε Θησέα, Διαγόρα Στεφανοβικείου και Δήμητρα, με ένα διάλειμμα ενός εξαμήνου στον Πιερικό.

Τέλος, ο 18χρονος Τάσος Μπουμπούκης έφτασε τις 12 συμμετοχές την περασμένη σεζόν με την ομάδα της Ευξεινούπολης, πετυχαίνοντας και ένα γκολ, ενώ το ξεκίνημά του έγινε από τον Ερμή Βόλου, ενώ ο Φώτης Καρατσόλης (25.9.2002), που ξεπήδησε από την Κ19 του Παναιτωλικού και έπαιξε στη συνέχεια στο Μεσολόγγι, είναι φοιτητής στον Βόλο και καλύπτει τη θέση του φορ, αλλά και του ακραίου επιθετικού. Το 2021-22 είχε 18 ματς με τη φανέλα του Θησέα στη Γ’ Εθνική και τρία στο Κύπελλο Ελλάδος με ένα γκολ.

«Μονόδρομος» οι πολλοί Βολιώτες

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολλοί Βολιώτες και γενικότερα παίκτες από ομάδες της Μαγνησίας αποτελούν μονόδρομο για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού δεν υπάρχει -προς το παρόν τουλάχιστον- η οικονομική άνεση να γίνουν πολλές μεταγραφές εκτός νομού.

Οι φίλαθλοι της ομάδας δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες ότι μπορούν να έρθουν πολλοί παίκτες εκτός Μαγνησίας και από παραπάνω κατηγορία, για τους οποίους θα χρειάζεται ένα μεγάλο ποσό για τη διαμονή και τη σίτισή τους εκτός από τα συμβόλαιά τους.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει αυτή τη στιγμή άλλη εναλλακτική επιλογή και αναγκαστικά θα πάει σε μία λογική επανεκκίνησης με το καλύτερο υλικό από τη Μαγνησία και με παίκτες από την περιοχή.

Σκοπός βέβαια είναι να υπάρχει και ενίσχυση με 5-6 παίκτες που θα επιλέξει ο νέος τεχνικός, Σάκης Θεοδοσιάδης, η παρουσία του οποίου και οι προπονητικές του περγαμηνές είναι εγγύηση, όπως πιστεύουν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, ότι, ακόμη κι αν πάει η ομάδα με πολύ λελογισμένο μπάτζετ, θα δημιουργήσει ένα αρκετά αξιόλογο σύνολο. Κι αυτό θα το καταφέρει, βελτιώνοντας κατά πολύ με την προσωπική του δουλειά τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές και στηριζόμενος σε κάποιους έμπειρους που θα πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα και τους οποίους γνωρίζει ο ίδιος καλά.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να προχωρήσει βήμα-βήμα και σε μία ρεαλιστική βάση και εφόσον στη συνέχεια βρίσκονται περισσότερες λύσεις στο οικονομικό κομμάτι, σιγά-σιγά θα αλλάζει επίπεδο.

Δεν ανέλαβε ακόμη ο Σταματίου

Σε επικοινωνία που είχε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ με τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστα Σταματίου, ήταν απόλυτος ότι προς το παρόν δεν έχει αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή, παρά μόνο προσφέρει τη βοήθεια που του ζήτησε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου εθελοντικά, έχοντας έναν συμβουλευτικό ρόλο, και πρόσθεσε πως από τη στιγμή που του ζητήθηκε η συνδρομή του δεν θα μπορούσε να την αρνηθεί. Τα παραπάνω μάς επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου