ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παιχνίδι στις πλάτες του Ολυμπιακού

παιχνίδι-στις-πλάτες-του-ολυμπιακού-307835

Ποικίλες αντιδράσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις προκάλεσε το δημοσίευμα του «Τ» την περασμένη Κυριακή σχετικά με τον Ολυμπιακό Βόλου. Στην απάντησή του προς την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο Κ. Καρτάλης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Για μία ακόμη φορά η εφημερίδα σας λειτουργεί με πρωτοφανή εμπάθεια σε βάρος μου και παραβιάζει κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σε (ανυπόγραφο) δημοσίευμα της Κυριακής 29.4 η εφημερίδα σας αναφέρεται στο πρόσωπό μου και επιχειρεί και πάλι να με δυσφημήσει, ενώ δεν ζητήθηκε η άποψή μου όπως είθισται, ή και επιβάλλεται, για τη σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών….. ………………………………………………………………………………………………*

Δυστυχώς ή έχετε πλήρη άγνοια ή βαθειά εμπάθεια ή δυστυχώς και τα δύο. Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του κ. Μαρκάκη, λυπάμαι γιατί αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους βουλευτές που δεν ξέρουν τι ψηφίζεται στη Βουλή. Δεν μπορεί να λέει ότι ισχυροποιήθηκε η ΕΕΑ όταν πλέον η ΕΕΑ δεν επιβάλλει ποινές αλλά τις εισηγείται στην ΕΠΟ! Αν μάλιστα έχει στοιχεία ότι το θέμα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι, όπως λέει, «δικός μου δάκτυλος» να τα παρουσιάσει. Ειδάλλως είναι ένας κοινός συκοφάντης. Για δε τον πρώην Νομάρχη, θυμίζω ότι υποστήριζε ότι η τροπολογία είναι «μία τρύπα στο νερό». Ότι δηλώνει είναι ανάξιο σχολιασμού πόσο δε μάλιστα όταν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μη βγάλει έδρα το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία. Είναι κρίμα να υπάρχουν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες που αντί να αγωνιούν για την επίλυση του θέματος του συλλόγου, αγωνιούν μήπως και λυθεί.

Παρακαλώ για τη δημοσίευση.

Κ. Καρτάλης»

Απάντηση «Τ»

Το γεγονός ότι δεν κατάγεστε από την περιοχή δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί την άγνοιά σας περί του ρόλου που έπαιξε και παίζει στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της Μαγνησίας ο ιστορικός ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.Εν ολίγοις και σε ό,τι αφορά το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, μας εγκαλείτε γιατί, τάχα, ενοχλούμαστε για το έργο σας, το οποίο έχει ως στόχο τη δικαίωση του Ολυμπιακού. Εάν ενοχλούμαστε από κάτι, κύριε Καρτάλη, είναι από το ανύπαρκτο έργο σας στην υπόθεση της λαοφιλούς ομάδας της πόλης μας, και όχι μόνο. Αλήθεια, πού ήσαστε το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν λάμβαναν χώρα εναντίον του Ολυμπιακού σημεία και τέρατα; Εάν είναι να μιλήσουμε για ενόχληση, ναι, αυτή υπάρχει, αλλά πρόκειται για τη δική σας ενόχληση μπροστά στα όσα προεκλογικά σας παιχνίδια αποκαλύπτουμε εις βάρος της υπόθεσης του Ολυμπιακού. Το να εγκαλείτε λοιπόν τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για δεοντολογία δεν ηχεί παράταιρα μόνο στα αυτιά των αναγνωστών μας, που γνωρίζουν την απόλυτη προσήλωσή μας στην αντικειμενικότητα, αλλά και εξοργίζουν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τα γεγονότα.

Τέλος, η γνωστή σας τακτική να προβαίνετε σε έμμεση αυτοδιαφήμισή σας μέσω δήθεν απαντήσεων προς τα ΜΜΕ, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν πιάνει. Δείχνει όμως μια νοοτροπία σας, εξ αιτίας της οποίας η κατάκτηση έδρας από το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία καθίσταται επισφαλής. Καλό θα ήταν να κρατούσατε σε λειτουργία την εφημερίδα που κάποτε μοιράζατε πόρτα πόρτα και εκεί να κορδακίζεστε για το ανύπαρκτο έργο σας. Μαθήματα δεοντολογίας δεν δεχόμαστε από σας. Εάν είχαμε εμπάθεια προς το πρόσωπό σας, κύριε Καρτάλη, θα ζητούσαμε να κάνετε έναν απολογισμό για το… έργο σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και για τη… σημασία του για τη χώρα μας και την περιοχή.

*Αφαιρέσαμε το κομμάτι της αυτοπροβολής σας και θα το δημοσιεύσουμε με μεγάλη χαρά όταν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός και εφόσον αποδείξετε ότι αυτό έγινε μετά από δικές σας και μόνο ενέργειες και όχι από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που αφύπνισε τους φορείς της πόλης.

Απ. Παπατόλιας

Σε δήλωση – απάντηση ο Απ. Παπατόλιας αναφέρει:

«Ο χαριστικώς διορισμένος βουλευτής στον τόπο μας αποδεικνύει ότι, πέρα από τη σκοτεινή τέχνη της ίντριγκας και των αποκλεισμών, την ευκολία της εξαπάτησης για το όνομά του και την ιδιοποίηση των έργων των άλλων, τη μαεστρία των εκβιασμών και των πισώπλατων χτυπημάτων, διαθέτει και μια άλλη εξίσου συγκλονιστική «αρετή»: αυτή της πολιτικής προβοκάτσιας και της πολιτικής συκοφαντίας. Αν, κ. Καρτάλη, κάποιος ευθύνεται για το ενδεχόμενο της μείωσης του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, αυτός είστε αποκλειστικά και μόνον εσείς με τις σκοτεινές μεθοδεύσεις σας, που πληγώνουν την ενότητα του προοδευτικού χώρου και αποθαρρύνουν τους δημοκρατικούς πολίτες. Εργαστήκατε ανενδοίαστα εις βάρος της νικηφόρας προοπτικής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και οι «πέτρες»… Σταματήστε λοιπόν να συκοφαντείτε όσους πασχίζουν ακόμη να σώσουν την «παρτίδα», ακόμη και σε βάρος της προσωπικής τους αξιοπρέπειας… Αρκετό κακό έχετε κάνει ήδη στην παράταξη».

Παύλος Μαρκάκης:

«Θαλασσοταραχή» στους κομματικούς εγκεφάλους…

Σχολιάζοντας την απάντηση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κ. Καρτάλη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και εκ νέου υποψήφιος, κ. Παύλος Μαρκάκης δήλωσε τα παρακάτω: «Είναι ενδιαφέρον που ο κ. Καρτάλης έχει ακόμη το θάρρος και το θράσος να ασχολείται με τον Ολυμπιακό Βόλου, όμως τη μακροσκελή του απάντηση θα ήταν καλό να την στείλει όχι σε μένα, αλλά στους φιλάθλους, που τον έχουν αναδείξει ως τον μεγαλύτερο «διώκτη» της ομάδας του Βόλου.Την αντίδρασή του για τα πραγματικά γεγονότα θα έπρεπε να την είχε εκφράσει όταν ο κ. Γερουλάνος έπαιρνε πολιτικές αποφάσεις για την καταδίκη του Ολυμπιακού Βόλου.

Όσο για τα «ψευτοδιλήμματα» και τα «εκβιαστικά διλήμματα» στα οποία μας έχουν συνηθίσει το ΠΑΣΟΚ και οι παράγοντές του στο χειρισμό των προβλημάτων της πατρίδας μας, ως βουλευτής τα έχει αντιμετωπίσει πολλάκις, τώρα όμως είναι σε γνώση και των πολιτών της Μαγνησίας που τα βιώνουν και σε τοπικά θέματα. Πλέον κανείς δεν ξεγελιέται από τις υποσχέσεις για «διασώσεις», παραμονές των εκλογών.

Ο κ. Καρτάλης σαφώς έχει προσβάσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και άλλα κομματικά Υπουργεία και κανείς δεν αντιλέγει ότι σαφώς γνωρίζει το πρόβλημα, αφού εκείνος το δημιούργησε, για να φανεί εκ των υστέρων ότι το αντιμετωπίζει… Τόσο καιρό όμως προτίμησε να «κρυφτεί» πίσω από τον κ. Γερουλάνο, προσδοκώντας, πιθανώς, κάποια κυβερνητική αναβάθμιση…

Ευτυχώς έφτασε η ώρα τα Υπουργεία να υποστούν γενική εκκαθάριση από τους κομματικούς «μισθοφορικούς στρατούς» του ΠΑΣΟΚ, που ταλανίζουν τη χώρα επί χρόνια.

Την τελευταία στιγμή δεν μπορεί να σώσει ο κ. Καρτάλης τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως δεν μπορεί να σώσει και την έδρα του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.

Χαίρομαι, πάντως, για την ομολογία του κ. Καρτάλη ότι διαβάζει τους νόμους και ενημερώνεται γιατί παραδέχεται ότι ανήκει σε αυτούς που διάβασαν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και παρ’ όλα αυτά ψήφισε – και μάλιστα δύο φορές – ό,τι έφερε στη Βουλή ο «κολλητός» του κ. Βενιζέλος…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου