ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσεκούρας: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η κουλτούρα της πόλης»

τσεκούρας-ο-ολυμπιακός-βόλου-είναι-η-899349

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, φιλοξενήθηκε σήμερα (2/6) στο Ρ/Σ Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico και αναφέρθηκε στα σημερινά γενέθλια του ερυθρόλευκου συλλόγου, που κλείνει 85 χρόνια ζωής.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Τσεκούρα (ΑΠΟΜAΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ taxydromos.gr):

«Σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου γιορτάζει τα 85 του χρόνια. Είναι μία ιστορική ομάδα και κατά τη γνώμη μας η μεγαλύτερη της πόλης, χωρίς να θέλω να προσβάλω τις άλλες ομάδες που έχουν την ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μία 85χρονη πορεία, που έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές σε όλα τα αθλήματα και δεν μιλάω μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για το μπάσκετ και για την κολύμβηση και τα υπόλοιπα αθλήματα.

Το σημαντικότερο για μας, γιατί μιλάμε πάντα για τον Ερασιτέχνη, είναι ότι έχει γαλουχήσει αυτά τα 85 χρόνια μία νεολαία, η οποία είναι τώρα φίλαθλοι, προπονητές, αθλητές ή επίλεκτα μέλη της κοινωνίας της πόλης. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερη χαρά, γιατί δείχνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μόνο ένα αθλητικό σωματείο, είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης, είναι η κουλτούρα της πόλης και οι άνθρωποι που διαχρονικά τον διοίκησαν, έχοντας εγώ αυτή τη στιγμή την τιμή να τον διοικώ, περνάνε αυτό το μήνυμα προς τη νεολαία, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι ένας οργανισμός που δημιουργεί μόνο αθλητές, αλλά δημιουργεί και χαρακτήρες με ήθος συνέπεια και συνέχεια. Ποτέ δεν απαξιώσαμε κανέναν και ποτέ δεν είμαστε αγνώμονες προς όσους βοήθησαν. Έτσι είναι το σωστό και έτσι πρέπει να γίνει.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού τώρα βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή. Εμείς με την ευκαιρία καλούμε χωρίς αποκλεισμούς όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν διαχρονικά τον Ολυμπιακό να ‘ρθουν και να συστρατευτούν στην προσπάθεια που κάνουμε. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Δεν έχουμε πολλά πράγματα που μας χωρίζουν, μας ενώνουν τα πολλά».

Για την εκδήλωση για τα 85 χρόνια που θα γίνει την επόμενη την επόμενη Τετάρτη: «Κανονικά ήταν σήμερα να γίνει, αλλά δεν είναι … μικρό παιδάκι ο Ολυμπιακός Βόλου να του σβήσουμε κεράκι. Προγραμματίσαμε την επόμενη Τετάρτη την εκδήλωση, μία μέρα που είναι κλειστά τα καταστήματα, για να μπορεί να προσέλθει και ο πολύς κόσμος, γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα κάνουμε βραβεύσεις και θα συνδέσουμε τη νεολαία με τη παλιά φρουρά του Ολυμπιακού Βόλου, που είναι κοντά μας και στηρίζει την προσπάθειά μας. Να ‘ρθει ο κόσμος κοντά μας να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα».

Για τον δικό του ρόλο στη διοίκηση του Ερασιτέχνη: «Δεν είμαι μόνος μου στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά είναι όλο το διοικητικό συμβούλιο, που είναι γνήσιοι Ολυμπιακοί και αγωνίζονται καθημερινά ο καθένας από το πόστο του. Γίνεται ομαδική δουλειά και δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τα κάνει όλα.

Ως πρόεδρος έχω λίγο μεγαλύτερη ευθύνη και λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Προχωράμε και για να μην αφήσουμε τον κόσμο παραπονεμένο, για το ποδόσφαιρο θα πούμε περισσότερα την Τετάρτη και πολύ περισσότερα στη Γενική Συνέλευση. Νομίζω ότι θα πάμε καλά. Η ζωή είναι δύσκολη και τα οικονομικά είναι δύσκολα, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε τον Ολυμπιακό και θα τον στηρίξουν».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου