ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ετοιμάζει» τις εξελίξεις για τη νέα χρονιά

ετοιμάζει-τις-εξελίξεις-για-τη-νέα-χ-899417

Για την άλλη Τετάρτη 8 Ιουνίου μεταφέρει τις εξελίξεις για την επομένη μέρα του ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, αφού τότε θα γιορτάσει με εκδήλωση τα 85 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, ενώ παράλληλα ο κόσμος θα περιμένει τις πρώτες ανακοινώσεις για τη «διαχείριση» του ποδοσφαιρικού τμήματος, που τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική με την ευθύνη του Ερασιτέχνη.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η γενέθλια εκδήλωση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο ΝΟΒ την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 8 μ.μ. και μέχρι τότε οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη θα είναι έτοιμοι να δώσουν μια πρώτη εικόνα, να ευχαριστήσουν όσους προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν και να δώσουν το στίγμα για το τι θα γίνει τη νέα χρονιά στη Γ’ Εθνική, περιμένοντας και νέο ενδιαφέρον.

Στην ανακοίνωση του Α.Σ. Ολυμπιακού για την εκδήλωση της 8ης Ιουνίου αναφέρεται πως εκτός από την ομιλία του πρόεδρου Νίκου Τσεκούρα, θα τιμηθούν για τις φετινές επιτυχίες τους η ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κορασίδων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας και για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, η γυναικεία ομάδα Βόλεϊ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΚΕΛ, την άνοδο της στη Β’ Εθνική κατηγορία και τη συμμετοχή της στο Final 4 του Κυπέλλου, ο προπονητής του τμήματος Κολύμβησης και δημιουργός των δεκάδων πρωταθλητών του τμήματος Γρηγόρης Μαντάς, ο προπονητής της Άρσης Βαρών Χαράλαμπος Μπορτσέλης για τα 35 χρόνια παρουσίας του (1987-2022) στον Σύλλογο.

Επίσης θα βραβευτούν οι παλιές δόξες του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου, τα αδέλφια Θανάσης, Γιάννης και Κώστας Τριχιάς, και ο Θανάσης Βογιατζάκης, ενώ τονίζεται πως στην εκδήλωση θα παραστεί η «μπασκετική» δόξα του συλλόγου, Νίκος Μπουντούρης, ο οποίος τη νέα περίοδο θα αναλάβει την αναγέννηση και του τμήματος μπάσκετ…

Πάντως για τη διοίκηση του Ερασιτέχνη έτσι, όπως είναι τα οικονομικά δεδομένα, αποτελεί στοίχημα να μπορέσει η ομάδα να έχει τη σωστή λειτουργία, αλλά και απ’ αυτό το νέο ξεκίνημα να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο δίπλα της.

Μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει κάποιο άτομο, το οποίο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά υπάρχουν άτομα με διαχρονική αγάπη προς την ομάδα που έχουν τη διάθεση να συνεισφέρουν οικονομικά στον Ολυμπιακό Βόλου και να εξασφαλιστούν οικονομικοί πόροι, και μέσω χορηγιών, με τις επαφές των ανθρώπων της διοίκησης να είναι συνεχείς και καθημερινές.

Όλα δείχνουν πως οι προσπάθειες της διοίκησης του Ερασιτέχνη είναι στον σωστό δρόμο ώστε η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, στοχεύοντας στην επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το πρόγραμμα για τις Κορασίδες

Η ομάδα κορασίδων μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Μεσσηνία από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου και πλέον γνωρίζει και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Μετά την κλήρωση ο Ολυμπιακός Βόλου στον όμιλό του θα έχει αντιπάλους τον ισχυρό Παναθηναϊκό – που θα είναι και πρώτος αντίπαλος-, τις Εσπερίδες Καλλιθέας και την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης , ενώ στον άλλο όμιλο μετέχουν οι Κρόνος Αγ. Δημητρίου, Άμιλλα 2000, Παναθλητικός Συκεών και Ανδρογέας Ηρακλείου.

Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου προετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις που έχει μπροστά της και η ΕΟΚ ανακοίνωσε το οριστικό πρόγραμμα, με τα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις και τις ώρες έναρξης αυτών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Τρίτη 28 Ιουνίου

Κλειστό Καλαμάτας, Τέντα

17.00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου

19.30 Εσπερίδες-Ολυμπιάδα

Κλειστό Μεσσήνης

17.00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Άμιλλα 2000

19.30 Παναθλητικός-Ανδρογέας

Τετάρτη 29 Ιουνίου

Μεσσήνης

16.30 Ολυμπιάδα-Παναθηναϊκός

19.00 Ολυμπιακός Βόλου-Εσπερίδες

Καλαμάτας, Τέντα

16.30 Ανδρογέας-Κρόνος Αγ. Δημητρίου

19.00 Άμιλλα 2000-Παναθλητικός

Πέμπτη 30 Ιουνίου

Καλαμάτας, Τέντα

15.30 Παναθηναϊκός-Εσπερίδες

18.00 Ολυμπιάδα-Ολυμπιακός Βόλου

Παρασκευή και Σάββατο 1 και 2 Ιουλίου θα γίνουν οι διασταυρώσεις των δύο ομίλων οι ημιτελικοί και οι τελικοί.

Οι κορασίδες του Ολυμπιακού μπορεί να γράψουν ιστορία αν παίξουν στον τελικό, αφού η ημερομηνία (2/7) συμπίπτει μ’ αυτή της κατάκτησης του πρωταθλήματος Ελλάδος! Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου στις 2 Ιουλίου του 1978 σήκωνε το τρόπαιο, κερδίζοντας στο ανοικτό γήπεδο που υπήρχε στο Εθνικό Στάδιο Βόλου τον Σπόρτινγκ 49-40, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε και στο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου