ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Την επόμενη Τετάρτη 8/6 η γιορτή του Ολυμπιακού Βόλου

την-επόμενη-τετάρτη-8-6-η-γιορτή-του-ολυμ-899757

Την επόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου τελικά στις 20.00 κι όχι μεθαύριο 2 Ιουνίου, ημερομηνία ίδρυσης του Ολυμπιακού Βόλου, θα πραγματοποιηθεί η ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 85 χρόνων ζωής του συλλόγου.

Η ερυθρόλευκη γιορτή θα φιλοξενηθεί στο κέντρο ΝΟΒ και έχουν προγραμματιστεί αρκετές βραβεύσεις, ενώ το παρών θα δώσει και ο Νίκος Μπουντούρης, που ξεκίνησε τη μεγάλη του καριέρα από τον Ολυμπιακό Βόλου και θ’ ανακοινωθεί ότι αναλαμβάνει την μπασκετική ακαδημία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Τα 85 χρόνια της ιστορίας του θα γιορτάσει ο Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο ΝΟΒ την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 8:00μ.μ.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος Νίκος Τσεκούρας και κατόπιν θα τιμηθούν για τις φετινές επιτυχίες τους η ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κορασίδων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας και για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, η γυναικεία ομάδα Βόλεϊ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΚΕΛ, την άνοδο της στη Β’ Εθνική κατηγορία και τη συμμετοχή της στο Final-4 του Κυπέλλου, ο προπονητής του τμήματος Κολύμβησης και δημιουργός των δεκάδων πρωταθλητών του τμήματος Γρηγόρης Μαντάς, ο προπονητής της Άρσης Βαρών Χαράλαμπος Μπορτσέλης για τα 35 χρόνια παρουσίας του (1987-2022) στον Σύλλογο.

Επίσης θα βραβευτούν οι παλιές δόξες του ποδοσφαιρικού ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, τα αδέλφια Θανάσης, Γιάννης και Κώστας Τριχιάς, και ο Θανάσης Βογιατζάκης. Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα την τιμήσει η «μπασκετική» δόξα του συλλόγου, Νίκος Μπουντούρης, και οι αρχές της πόλης μας. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για τα μέλη και φίλους του Συλλόγου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

Από «Μικρός Ολυμπιακός»

έγινε Ολυμπιακός Βόλου

Την Πέμπτη 2/6 Ολυμπιακός Βόλου έχει τα 85α γενέθλιά του και αξίζει να θυμηθούμε ότι το 1935, δύο χρόνια πριν την επίσημη ίδρυσή του, το πρώτο όνομα του Ολυμπιακού Βόλου ήταν «Μικρός Ολυμπιακός», αφού οι ιδρυτές του ήταν λάτρεις του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Τα πρώτα αποδυτήρια του συλλόγου ήταν σ’ ένα μαγαζάκι στην πλατεία Μεφσούτ, ενώ προπονήσεις γίνονταν σε οικόπεδο στο τέρμα της οδού Γαλλίας.

Το 1937 ο «Μικρός Ολυμπιακός» έγινε πλέον Ολυμπιακός Βόλου. Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου 1937 μια παρέα Βολιωτών δημιούργησε τον Σύλλογο που έμελλε να διαδραματίσει αθλητικό και κοινωνικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης μας, ένα σύλλογο που τον υπηρέτησαν από όλα τα πόστα μεγάλες προσωπικότητες του Βόλου, έβγαλε μεγάλους αθλητές σε όλα τα αθλήματα, αγαπήθηκε από χιλιάδες φιλάθλους, διακρίθηκε στους αγωνιστικούς χώρους, έδωσε τους νεκρούς του σε κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες της χώρας μας, στάθηκε όρθιος σε πολλές δύσκολες περιόδους και συνεχίζει να υπηρετεί τα αθλητικά ιδεώδη. Πάντως, η επίσημη αναγνώριση του συλλόγου από το Πρωτοδικείο Βόλου έγινε στις 7 Ιουλίου 1937.

Τα ιδρυτικά μέλη του Ολυμπιακού Βόλου ήταν οι Αθ. Σεκαράς, Ι. Βώβος, Β. Βασιλικός, Απ. Πουργιάς, Ι. Αλεξάκης, Ε. Δουλίδης, Ν. Κατσάνος, Κ. Κωνσταντάς, Διαμ. Τσουράπας, Ε. Μαργαρίτης κ.α.

Το πρώτο Δ.Σ. του συλλόγου αποτελούνταν από τους Απ. Πουργιά πρόεδρο, Ι. Αλεξάκη και Αγορίτση αντιπροέδρους, Κ. Κωνσταντά γεν. γραμματέα, Ευαγ. Μαργαρίτη ταμία, Διαμ. Τσουράπα έφορο, Ιωάννη Βογιατζή σύμβουλο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου τον Νοέμβριο του 1953 αποκτά γραφεία στην οδό Φιλίππου Ιωάννου, ενώ τον Ιούνιο του 1961 γίνεται συγχώνευση Ολυμπιακού και Εθνικού.

Τη μεγαλύτερη μάχη ο Ολυμπιακός Βόλου την έδωσε για την απόκτηση γηπέδου. Ο χώρος του γηπέδου στον Άναυρο ήταν του Κυνηγετικού Συλλόγου, όμως δεν κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι να τον αποκτήσουν και τον χρησιμοποιούσαν έως τη σεζόν 1965-66, πληρώνοντας ενοίκιο.

Μετέπειτα έδρα ήταν το Στάδιο Βόλου, το σημερινό ΕΑΚ, με την ομάδα να παίζει για πρώτη φορά εκεί το 1967 στην Α’ Εθνική. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε και στο Πανθεσσαλικό, όταν ανέβηκε για 11η φορά στη μεγάλη κατηγορία, καταφέρνοντας να κερδίσει έξοδο στην Ευρώπη, ενώ τελευταία του έδρα είναι η Νεάπολη τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας χρησιμοποιήσει και άλλα γήπεδα στον Βόλο και τη Μαγνησία ως γηπεδούχος για λίγο διάστημα.

Μέσα στον Ιούνιο οι αποφάσεις

Στην εκδήλωση για τα 85 χρόνια του Ολυμπιακού Βόλου ενδεχομένως να μάθει ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου κάποιες βασικές πληροφορίες για την πρόοδο των συνομιλιών με ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα ως χρηματοδότες και ως χορηγοί, ενώ η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει οριστικά στη Γενική Συνέλευση, που θα γίνει γύρω στις 20 Ιουνίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου