ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα … 85 του ξεκινά κάτι νέο

στα-85-του-ξεκινά-κάτι-νέο-900522

Ο Ολυμπιακός Βόλου γίνεται 85 ετών και μπορεί και η φετινή επέτειος από την ίδρυσή του να τον «βρίσκει» ποδοσφαιρικά στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική – όπως είχε συμβεί και στα 80 του χρόνια – όμως για μια ακόμη φορά μέσα από τα δύσκολα βάζει νέους στόχους για ένα καλύτερο μέλλον.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που ιδρύθηκε στις 2 Ιουνίου 1937, έχει προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα τη δική του εκδήλωση, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι για την ιστορία του, αλλά και για να υπάρξουν ανακοινώσεις για το σήμερα και το αύριο του συλλόγου, που για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε «μικρή» για το «μέγεθός» του …κατηγορία!

Η βολιώτικη ομάδα θέλει να είναι έτοιμη και σ’ αυτήν την επανεκκίνηση, ίσως πιο δύσκολη από άλλες φορές, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας, αλλά η ιστορία έχει δείξει πως κάθε φορά που πέφτει …ξανασηκώνεται και προχωρά με «οδηγό» το ένδοξο παρελθόν του και με στήριγμα τον κόσμο, που μένει μαζί του και στις λύπες εκτός από τις χαρές…

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι άλλωστε η ομάδα που έχει καταγράψει μεγάλες επιτυχίες, παίζοντας για 9 περιόδους στην Α’ Εθνική, παίζοντας και στην Ευρώπη, ενώ εκτός από το ποδόσφαιρο ως σύλλογος είχε επιτυχίες και στο μπάσκετ με τίτλο πρωταθλητή στις γυναίκες το 1978, όταν έπαιξε και στο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, και αργότερα πέρασε και στους «16» του Ευρωπαϊκού κυπέλλου Λιλιάνα Ρονκέτι.

Ολ’ αυτά μπορεί να είναι ένα μακρινό παρελθόν και στο σήμερα να υπάρχουν μεν επιτυχίες στα 8 τμήματα που διατηρεί ο ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, αλλά η κυρίως «βιτρίνα» του συλλόγου, η ποδοσφαιρική ομάδα, είναι χαμηλά, ωστόσο είναι θετικό ότι υπάρχει διάθεση, προοπτική και στόχος για «επιστροφή» στα ψηλότερα.

Μετά τον υποβιβασμό της ομάδας τα δύσκολα έχουν περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη, που κάνει όλες τις ενέργειες για την καλύτερη δυνατή λύση και στην εκδήλωση για τα 85 χρόνια του Ολυμπιακού θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα όλων αυτών των κινήσεων. Στην ίδια εκδήλωση θα υπάρξει και η ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας με τον Νίκο Μπουντούρη, που θα αναλάβει την «αναγέννηση» του τμήματος μπάσκετ, αλλά πιθανόν και της ημερομηνίας για τη γενική συνέλευση των μελών, επίσης μέσα στον Ιούνιο.

Για τη διοίκηση του Ερασιτέχνη έτσι, όπως είναι τα οικονομικά δεδομένα, αποτελεί στοίχημα να μπορέσει η ομάδα να έχει τη σωστή λειτουργία, αλλά και να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο δίπλα της.

Σημαντική πάντως από την τελευταία ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός είναι και η υπογράμμιση που αναφέρεται στην «απαραίτητη αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των πολυάριθμων οπαδών και φίλων μας», κάτι που δείχνει πως ο Ερασιτέχνης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατάφερε να τριπλασιάσει τον αριθμό των μελών του, επιθυμεί την περεταίρω συσπείρωση όλων των φιλάθλων και στη νέα αυτή προσπάθεια.

Στον ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου έχουν τη διάθεση, τη γνώση και την εμπειρία να βρουν τις λύσεις που απαιτούνται, ώστε η ομάδα να βάλει τις γερές βάσεις και να επανέλθει εκεί που ανήκει και εκεί που τη θέλει και ο κόσμος της.

Ο Ερασιτέχνης και τα μέλη του ΔΣ έχουν προχωρήσει σε πολλές επαφές με τοπικούς επιχειρηματίες αλλά και ανθρώπους εκτός Μαγνησίας και ήδη έχουν παρουσιάσει σ’ αυτούς το οργανωτικό πλάνο που συνέταξαν με τις οικονομικές εκτιμήσεις, για να υπάρξει πρωταγωνιστική πορεία της ομάδας.

Παράλληλα, υπήρξαν και «επισκέψεις» στο αθλητικό Κέντρο του συλλόγου στον Άγιο Γεώργιο Φερών και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται οι ιθύνοντες πιστεύουν πως μπορούν να έχουν καταγράψει όλες τις θετικές απαντήσεις κι ενώ πάντα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης του ΑΣ Ολυμπιακός από τις 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει και η συγκρότηση της νέας ομάδας.

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη αφουγκράζονται την αγωνία του ποδοσφαιρικού κόσμου και δηλώνουν πως η ευθύνη για εκείνους είναι μεγαλύτερη και γι’ αυτό όλες οι κινήσεις τους είναι προς την κατεύθυνση να χαρούν και οι φίλαθλοι με αξιόπιστες λύσεις που θα δώσουν νέο όραμα μετά τον υποβιβασμό.

Τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις έως τώρα επαφές είναι ότι δεν βρίσκεται αυτό που λέγεται «επενδυτής», δηλαδή ένας ισχυρός επιχειρηματίας που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία της ομάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν τη διάθεσή τους να βοηθήσουν την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο και να «ενισχύσουν» το ΔΣ του Ερασιτέχνη.

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη είναι σίγουρο πως δεν πετούν στα σύννεφα, γνωρίζοντας πολύ καλά την οικονομική κατάσταση, αλλά και τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αλλωστε, δεν ήταν από την αρχή αισιόδοξοι ότι μπορεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να βρεθεί ο «ένας» που θα παρουσιαστεί με τις 350.000 ευρώ, θα δώσει όραμα και θα εγγυηθεί την άμεση επάνοδο της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εξάλλου δεν μπήκαν και στη διαδικασία να ζητήσουν κάτι από τον απλό κόσμο, παρά μόνο τη στήριξη και τη συσπείρωση για ένα νέο ξεκίνημα, περιμένοντας τη βοήθεια ορισμένων επιχειρηματιών και κάποιες χορηγίες, όχι μόνο για το ξεκίνημα αλλά για κάτι ολοκληρωμένο και εξασφαλισμένο, ώστε να μη ζημιωθεί ο σύλλογος.

Φυσικά από την πρώτη στιγμή μετά τον υποβιβασμό στην πλευρά του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου δεν σκέφτηκαν καν το ενδεχόμενο να μην μπορέσει η ομάδα να βρει τους οικονομικούς πόρους και να παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα και από τη Γ’ Εθνική με τα όποια προβλήματα ο στόχος θα είναι να επιστρέψει στα ψηλότερα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχουν γίνει και επίσημα όλα όσα χρειάζονται, για να έχει η ομάδα αγωνιστική έδρα, αλλά και άλλες κινήσεις, που έχουν να κάνουν με λειτουργικά θέματα.

Στον ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου έχουν βρει ήδη κάποια στηρίγματα, ενώ συνεχίζουν τις επαφές και με άλλους επιχειρηματίες, εντός και εκτός νομού, για να προκύψει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη και με πρώτο μέλημα να συγκεντρωθεί το ποσό που έχει προϋπολογιστεί, ώστε ο Ολυμπιακός με το «μοντέλο» των πολλών και των ενισχυμένων χορηγιών, πιο νεανικός και περισσότερο βολιώτικος, να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου