ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ενεργοποιείται το plan b στον Ολυμπιακό Βόλου

ενεργοποιείται-το-plan-b-στον-ολυμπιακό-βό-902191

Το αρχικό πλάνο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου ήταν να βρεθεί ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας, που θα αναλάμβανε να καλύψει το υψηλό μπάτζετ που απαιτούνταν για πρωταθλητισμό και να διοικήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου, η οποία με την πτώση της στη Γ’ Εθνική ξαναγίνεται ερασιτεχνική και η ευθύνη της περνά στο μητρικό σωματείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η περίπτωση όλο και απομακρύνεται, αφού δεν υπήρξε κάποια πρόταση στους διοικούντες τον βολιώτικο σύλλογο. Ετσι, πλέον όλα δείχνουν ότι ενεργοποιείται το δεύτερο πλάνο.

Αυτό λέει ότι η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου έχει στραφεί στην εξεύρεση κάποιων υποστηρικτών της ποδοσφαιρικής ομάδας, που μέσα από μία συμμετοχική διαδικασία θα συνεισφέρουν όλοι μαζί ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στοχεύοντας σε μία αξιοπρεπή πορεία, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να σημαίνει ότι ο στόχος του πρωταθλητισμού δεν θα είναι ο πρωταρχικός.

Κι αυτό γιατί φαντάζει αδύνατο σ’ αυτήν την περίπτωση να συγκεντρωθούν χρήματα της τάξης των 300.000-350.000 ευρώ, τα οποία είναι η βάση για μία ομάδα που θέλει να διεκδικήσει την άνοδο και την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ 2 και τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, και τα νούμερα αυτά θα ήταν εφικτά, μόνο αν βρισκόταν ένας ισχυρός επενδυτής ή μία ισχυρή επενδυτική ομάδα.

Με βάση τα παραπάνω και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το πιο πιθανό πλέον είναι ο Ερασιτέχνης να επωμιστεί το βάρος να διοικήσει τη ποδοσφαιρική ομάδα, αναλαμβάνοντας όλες τις οικονομικές συμφωνίες με το νέο προπονητικό τιμ, τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν το ρόστερ και ό,τι άλλο απαιτείται, έχοντας στο πλάι του κάποιους χρηματοδότες και χορηγούς.

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη δεν σταματούν να είναι αισιόδοξοι και θεωρούν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο πλάνο, εκτός αν γίνει η μεγάλη έκπληξη με την εμφάνιση κάποιου επενδυτή, που θα απαλλάξει τους ιθύνοντες του μητρικού σωματείου από την όποια ευθύνη διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας, έχοντας σ’ αυτήν την περίπτωση πάντως το μητρικό σωματείο τη γενική εποπτεία.

Αυτό που συμφωνήθηκε στο Δ.Σ. της Δευτέρας (23/5) στα γραφεία του Ερασιτέχνη είναι να συνεχιστούν με ένταση οι προσπάθειες, για να βρεθούν οι άνθρωποι, που θα πάρουν την ευθύνη της διοίκησης του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για το plan a.

Ωστόσο, σίγουρα, επειδή ο χρόνος πιέζει, το τέλος του τρέχοντος μηνός, το πολύ οι αρχές του επόμενου, θα είναι και το χρονικό όριο, για να ολοκληρωθούν οι όποιες επαφές και προσπάθειες, τη στιγμή που τώρα δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο.

Τέλος, να επισημανθεί ότι ζήτημα να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός Βόλου ως έδρα το προπονητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Φερών δεν υπάρχει και είναι δεδομένο, όταν θα ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο, πως θα υποβληθεί προς τον Δήμο Βόλου αίτημα χρήσης της Νεάπολης για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Σενάριο για Τσιμπανάκο και Εθνικό Πειραιώς

Αξίζει να προστεθεί στις παραπάνω πληροφορίες ότι υπάρχει η φημολογία πως ο μέχρι πρότινος διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, θα ασχοληθεί με τον Εθνικό Πειραιώς. Μάλιστα, δημοσίευμα σε αθηναϊκό σάιτ (σ.σ. liganews) τονίζει τα εξής, χωρίς ν’ αναφέρει όνομα: «Μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον έχει για τον Εθνικό Πειραιώς ένας επιχειρηματίας από την Κεντρική Ελλάδα (άνθρωπος του ποδοσφαίρου).

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κουβέντες, με τον ενδιαφέρον να είναι έντονο και γι’ αυτό αναμένεται να γίνουν κάποιες σημαντικές συναντήσεις, ώστε να δουν αν μπορεί να γίνει εφικτή η συνεργασία και να καταλήξουν είτε θετικά είτε αρνητικά».

Από τη μεριά του ο Βαγγέλης Αγγελής, που συνεργάζεται τη φετινή χρονιά με τη Νίκη Βόλου ως τιμ μάνατζερ και πέρσι ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου, τόνισε χθες το πρωί στον Βόλος 9.86 ότι «έχουν πέσει γέφυρες προς τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο για την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς» και συμπλήρωσε πως έχει ακούσει πως είναι αλήθεια αυτό.

Η προσέγγιση με Νίκο Μπουντούρη

Για προσέγγιση Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου και Νίκου Μπουντούρη γίνεται λόγος τις τελευταίες μέρες, με σκοπό ν’ αναλάβει ο διεθνής παλαίμαχος Βολιώτης μπασκετμπολίστας, που έχει κάνει μεγάλη καριέρα σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό Π. και Εθνική Ελλάδος, τη συνολική λειτουργία της ακαδημίας μπάσκετ του ερυθρόλευκου συλλόγου. Πάντως, υπάρχει ακόμη δρόμος, για να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία, καθώς μέχρι στιγμής γίνονται διερευνητικές συζητήσεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου