ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ερχεται εβδομάδα με λύσεις

ερχεται-εβδομάδα-με-λύσεις-903343

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι κινήσεις του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, για να υπάρξει μέχρι το τέλος του μήνα λύση στο θέμα με τους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται να «τρέξουν» την ποδοσφαιρική ομάδα τη νέα περίοδο στη Γ’ Εθνική.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ηδη ο Ερασιτέχνης και τα μέλη του Δ.Σ. έχουν προχωρήσει σε κάποιες επαφές με τοπικούς επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους εκτός Μαγνησίας, ήδη έχουν παρουσιάσει σ’ αυτούς το οργανωτικό πλάνο που συνέταξαν με τις οικονομικές εκτιμήσεις, για να επιτευχθεί πρωταγωνιστική πορεία της ομάδας, ήδη υπήρξαν και «επισκέψεις» στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου στον Άγιο Γεώργιο Φερών… και μέσα στην εβδομάδα πιστεύουν πως μπορεί να έχουν θετικές απαντήσεις κι ενώ πάντα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σε γενική συνέλευση τον Ιούνιο.

Ο Ολυμπιακός από τις ομάδες με τις περισσότερες παρουσίες στη Β’ Εθνική έχει ξαναβρεθεί σ’ αυτή τη θέση, τελευταία φορά σχετικά πρόσφατα, το 2016, έχοντας «ξαναζήσει» τη Γ’ Εθνική ως ερασιτεχνική με την ίδια διοίκηση στον σύλλογο και πάλι έγινε ένα νέο ξεκίνημα, ενώ ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός, Νίκος Τσεκούρας, ήταν και γενικός αρχηγός της ομάδας, όταν είχε βρεθεί και πάλι πριν 19 χρόνια σε ερασιτεχνικό επίπεδο παίζοντας και στη Δ’ Εθνική!

Τώρα τα δεδομένα είναι λίγο έως πολύ διαφορετικά και λόγω της οικονομικά δύσκολης συγκυρίας, ενώ η ποδοσφαιρική εμπειρία του Νίκου Τσεκούρα, που ήταν και ποδοσφαιριστής και προπονητής στο παρελθόν δεν σημαίνει κάτι, αφού και ο ίδιος και οι επίσης επιτυχημένοι συνεργάτες του στο Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου έχουν τονίσει κατά καιρούς ότι είναι άλλος ο ρόλος τους και δεν μπορούν οι ίδιοι να αντέξουν και το βάρος της ποδοσφαιρικής ομάδας, που έχει άλλες απαιτήσεις. Όμως έχουν τη διάθεση, τη γνώση και την εμπειρία να βρουν τις λύσεις που απαιτούνται, ώστε η ομάδα να βάλει τις γερές βάσεις και να επανέλθει εκεί που ανήκει και εκεί που τη θέλει και ο κόσμος της.

Στις έως τώρα επαφές, για να βρεθούν οι άνθρωποι που θα καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες στη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή, χωρίς να ζημιωθεί ο σύλλογος, τονίζεται και πως η επόμενη μέρα πρέπει να είναι τέτοια, που θα φέρει συσπείρωση του κόσμου και αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για την ομάδα που θα ξεκινήσει από την αρχή. Επίσης, υπάρχει και η θέση πως όποιος αναλάβει το μάνατζμεντ του ποδοσφαιρικού τμήματος θα είναι υπό την «επιτήρηση» του Ερασιτέχνη, ενώ από την άλλη πλευρά ζητείται να έχει τον πρώτο λόγο, όταν θα ξαναδημιουργηθεί η ΠΑΕ.

Αυτό θα ισχύει είτε η ομάδα λειτουργήσει με Διοικούσα Επιτροπή, είτε υπάρξει ατομική επένδυση, είτε ανάληψη του μάνατζμεντ, με τον Ερασιτέχνη να μην παραδίδει το τμήμα εν λευκώ, ενώ θα ασκεί έλεγχο, κάτι που δεν γινόταν, όσο υπήρχε ΠΑΕ.

Πάντως τώρα, μετά το πρώτο διερευνητικό 20ήμερο, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου στον ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου θα επεξεργαστούν οι όποιες προτάσεις, ώστε οι τελικές αποφάσεις να παρθούν στη γενική συνέλευση του Ιουνίου.

Δύο προσφυγές

Με τη λήξη των πρωταθλημάτων και εφόσον υπάρχουν οι εγγυητικές επιστολές, άρχισαν οι προσφυγές παικτών, ειδικά για ομάδες που υποβιβάστηκαν και θα χάσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Έτσι αύριο θα συζητηθούν σε πρώτη φάση από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ δυο προσφυγές ξένων που πέρασαν από τον Ολυμπιακό Βόλου, των Γκιοατά και Κιτόκο.

Ο Καμερουνέζος Ζερόμ Γκιοατά αγωνίστηκε την περίοδο 2020-21 στη Φούτμπολ Λιγκ στους «ερυθρόλευκους» για δύο μήνες, καταγράφοντας εννέα συμμετοχές (598 λεπτά), ενώ είχε αγωνιστεί παλιότερα σε Πανιώνιο και Καλαμάτα και φέτος στον ΠΑΟ Ρούφ.

Ο 34χρονος Βέλγος γεννημένος στο Ζαΐρ, Ρίτσι Κιτόκο, αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου φέτος μόλις σε πέντε παιχνίδια του α’ γύρου της Σούπερ Λιγκ 2 και στη συνέχεια πήγε στη Ζάκυνθο, που κι αυτή υποβιβάστηκε.

Στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ θα συζητηθούν αύριο ακόμη 14 προσφυγές παικτών των Τρικάλων, πέντε του Καραϊσκάκη και δύο της Ρόδου.

Οι μεταγραφικές περίοδοι

Νέα δεδομένα θα ισχύουν φέτος στις μεταγραφές για τον Ολυμπιακό Βόλου, που όλοι οι επαγγελματίες του έμειναν ελεύθεροι με την πτώση της ομάδας στη Γ’ Εθνική, ενώ κάποιοι ενδέχεται να συνεχίσουν, αλλάζοντας ιδιότητα (από επαγγελματίες σε ερασιτέχνες).

Από την ΕΠΟ έγιναν γνωστές οι μετεγγραφικές περίοδοι για τα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι:

  • Θερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 01.08.2022 έως και 31.10.2022
  • Χειμερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 01.01.2022 έως και 31.01.2023
  • Θερινές επανεγγραφές από 01.08.2022 έως και 31.10.2022
  • Χειμερινές επανεγγραφές από 01.01.2023 έως και 31.01.2023
  • Θερινές μετεγγραφές ορισμένου χρόνου (πρώην υποσχετικές) από 01.08.2022 έως και 31.10.2021
  • Χειμερινές μετεγγραφές ορισμένου χρόνου ερασιτεχνών (πρώην υποσχετικές) από 01.01.2023 έως και 31.01.2023
  • Πρώτες εγγραφές ανηλίκων ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική σεζόν από 01.07.2022 έως και 30.06.2023
  • Θερινές πρώτες εγγραφές ενηλίκων από 01.08.2022 έως και 31.10.2022
  • Χειμερινές πρώτες εγγραφές ενηλίκων ερασιτεχνών από 01.01.2023 έως και 31.01.2023
  • Ατομικές αποδεσμεύσεις ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική περίοδο από 01.07.2022 έως και 30.06.2023
  • Ομαδικές αποδεσμεύσεις ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική περίοδο από 01.07.2022 έως και 30.06.2023
  • Επανεκδόσεις ΔΑΙ ποδοσφαιριστών που ήδη ανήκουν στη δύναμη ενός ερασιτεχνικού σωματείου ανοικτές όλη την ποδοσφαιρική σεζόν από 01.07.2022 έως και 30.06.2023.

Επίσης στα νέα δεδομένα της νέας Γ’ Εθνικής των 4 ομίλων είναι ότι θα υπάρχει και ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου