ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απολογισμός για το «μέλλον»

απολογισμός-για-το-μέλλον-892405

Στον απολογισμό μιας δύσκολης χρονιάς για την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου προχώρησε ο προπονητής της Παντελής Βαρβέκης με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ-20 της Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα Κ-20 του Ολυμπιακού, που είναι και μια ποδοσφαιρική «περιουσία» του Ερασιτέχνη, στον οποίον έχει πέσει πλέον το βάρος και της πρώτης ομάδας, που υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, στο πρωτάθλημα νέων είχε 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες σε μια περίοδο οκτώ μηνών και με κάποια «κενά» λόγω και αγωνιστικής απραξίας.

Πάντως, σύμφωνα με τον προπονητή στην ομάδα υπάρχει ταλέντο και στον Ερασιτέχνη πρέπει να το δουν, ώστε κάποιοι ποδοσφαιριστές να αξιοποιηθούν τη νέα χρονιά, καθώς ο στόχος εκτός από πρωταγωνιστικός θα είναι και η επαναφορά του βολιώτικου στοιχείου.

Ο απολογισμός από τον προπονητή των Νέων (Κ-20) του Ολυμπιακού Βόλου, Παντελή Βαρβέκη: «Με τον αγώνα εντός έδρας με τον Λεβαδειακό το περασμένο Σάββατο ολοκληρώσαμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του μίνι πρωταθλήματος του ομίλου.

Ένα πρωτάθλημα χωρισμένο σε ομίλους που ξεκίνησε τόσο αργά, όταν πλέον κυριαρχούσε η εντύπωση ότι και αυτή τη σεζόν θα έμενε στα συρτάρια λόγω COVID.

Ξεκίνησε λοιπόν μια προσπάθεια δημιουργίας μιας ομάδας από παίκτες κυρίως των ακαδημιών του Ολυμπιακού Βόλου, αρχές Σεπτεμβρίου, με σκοπό να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Super League 2 Κ-20.

Την ομάδα αυτή την πλαισίωσαν 4 ακόμα παίκτες και με τη βοήθεια αυτών των μη βασικών της Α’ ομάδας, που τηρούσαν τα ηλικιακά κριτήρια της κατηγορίας, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο άξιο να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα.

Σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας είχαμε να αντιμετωπίσουμε το γηπεδικό πρόβλημα, μια και οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν λόγω κακού αγωνιστικού χώρου και το κλείσιμο φιλικών παιχνιδιών, διότι και τα τοπικά πρωταθλήματα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Εξαιτίας ακαταλληλότητας του γηπέδου ματαιώσαμε προπονήσεις, αλλά βρήκαμε εναλλακτικό τρόπο προπόνησης σε κλειστό χώρο και δώσαμε μια σειρά φιλικών παιχνιδιών, 20 τον αριθμό, με ομάδες που είχαν ρεπό στο πρωτάθλημά τους.

Στην προσπάθειά μας αυτή ανεβάσαμε 5 παιδιά του 2006 (που ηλικιακά έπαιζαν σε πρωταθλήματα ακαδημιών) τα οποία προπονούνταν 4 φορές την εβδομάδα με την Κ-20 και στείλαμε 5 παίκτες στις προπονήσεις της Α’ ομάδας την περίοδο που προπονητής ήταν ο Β. Βούζας.

Στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο στους αγώνες, η ομάδα να γίνει ανταγωνιστική, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματα, συγχρόνως όμως ο κυρίαρχος στόχος ήταν η ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών και η προετοιμασία τους για την πρώτη ομάδα.

Οι ποδοσφαιριστές από τη διαδικασία των προπονήσεων κατάφεραν να διδαχτούν όλα τα τεχνικοτακτικά στοιχεία, που χρειάζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο, έτσι ώστε κάποιοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της πρώτης ομάδας.

Στης 13 Μαρτίου στο γήπεδο Μαγνησιακού – έδρα μας – είχαμε νικηφόρο αποτέλεσμα 5-1 με την αντίστοιχη της Αναγέννησης Καρδίτσας, ενώ στην επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας στα Τρίκαλα κερδίσαμε 0-1, τηρώντας το fair play, αφού ο αντίπαλος κατέβασε την Κ-17. Ακολούθησε το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου στην έδρα μας, ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο αυτογκόλ στο 7’ το 0-1 και σε μια άσχετη φάση στο 94’ το 0-2. Στα παιχνίδια αυτά είχαμε την βοήθεια 4 παικτών της πρώτης ομάδας, δίνοντας τους ευκαιρίες αγωνιστικού ρυθμού.

Στης 2/4/2022 σε μια καυτή έδρα στο γήπεδο του Λεβαδειακού (παρουσία του προπονητή της Α’ ομάδας και των συνεργατών του) τα παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε ένα αγώνα που έσπαγε νεύρα από τον ρυθμό, που είχαν επιβάλει οι παίκτες του Λεβαδειακού με τελικό αποτέλεσμα ισοπαλία 0-0 και χωρίς την βοήθεια των παικτών της Α’ ομάδας.

Μεσολάβησε ένα κακό Σαββατοκύριακο, με αγωνιστική απραξία καθώς δεν βρίσκαμε αντίπαλο για φιλικό και γήπεδο.

Στην Καρδίτσα στις 16/4 ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος κι ενώ προηγηθήκαμε 0-1 στο ημίχρονο είχαμε τελικό αποτέλεσμα 3-1 υπέρ των γηπεδούχων, με ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο για εμάς και με τον αντίπαλο να κυριαρχεί σε όλες της γραμμές.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι γιορτές του Πάσχα, ένα φιλικό παιχνίδι που κλείσαμε ενδιάμεσα ματαιώθηκε, συγχρόνως έρχεται και η επόμενη αγωνιστική απραξία στις 30/4 με τα Τρίκαλα, όπου δεν κατέβηκε η ομάδα των Τρικάλων, για να ακολουθήσει την Τετάρτη ο αγώνας της πρώτης ομάδας στου Ρέντη και ο υποβιβασμός με αποτέλεσμα να στερηθούμε στο επόμενο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου 3 επαγγελματίες παίκτες.

Το «κερασάκι» ήταν η απουσία άλλων 4 βασικών παικτών (πενθήμερη εκδρομή με το Λύκειο) και η προληπτική αποχή ενός ακόμα βασικού για πιθανό τραυματισμό.

Έγινε προσπάθεια αναβολής του αγώνα (πράγμα που δεν έγινε) ώστε να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο «Π. Μαγουλάς» όπου θα ερχόταν κόσμος – όπως και ήρθε – προκειμένου να χαρούν οι φίλαθλοι το θέαμα, αλλά και εμείς να δώσουμε έναν αγώνα αντάξιο της όλης μας προσπάθειας και εικόνας. Παρά τα μεγάλα μας προβλήματα σε καμιά περίπτωση δεν μας πέρασε από το μυαλό να μην κατεβάσουμε την ομάδα σεβόμενοι τους εαυτούς μας, τον κόσμο και το όνομα των δυο ομάδων.

Έτσι παρουσιαζόμαστε στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου με σύνθεση ανάγκης, χωρίς 8 βασικούς παίκτες, με τον επιθετικό μας να παίζει στόπερ, με 5 παιδιά από τις ακαδημίες και ενώ το σκορ είναι 0-0 έρχεται ο τραυματισμός στο 30’ του αμυντικού χαφ, με την ομάδα μας να παίζει άμυνα εναντίον όλων.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική όσον αφορά στο σκορ λόγω των πολλών απουσιών και το γεγονός άτι από το 60’ κάναμε όλες τις αλλαγές κι ενώ το σκορ είχε ξεφύγει, ως αντίπαλος πράττεις και εσύ ανάλογα στο πλαίσιο του fair play (γνωρίζοντας απ’ την αρχή ότι είχαμε προβλήματα).

Τελευταίο παιχνίδι στις 14/4 με τον Λεβαδειακό στην έδρα μας, ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος παρουσιάστηκε με 5 επαγγελματίες, με φουλ επιθετικό προσανατολισμό και με μια ομάδα πλήρης σε όλες τις γραμμές. Eνα παιχνίδι συγκλονιστικό με τους φιλοξενούμενους να μάχονται με νύχια και με δόντια για το τρίποντο, προσδοκώντας μια γκέλα της Νίκης που έπαιζε αργότερα στην Καρδίτσα. Η ομάδα μας όμως ήταν διαφορετική καθώς επέστρεψαν 3 βασικοί (από τους 8) από την εκδρομή του Λυκείου. Με ανατροπή κερδίσαμε 2-1 μετά από μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με το καλύτερο συγκρότημα της κατηγορίας κατά τη γνώμη μου και που δεν είχε υποστεί ήττα τα τελευταία τρία χρόνια.

Συγχρόνως με τη νίκη μας «δώσαμε» την πρωτιά στη Νίκη Βόλου, ασχέτως αποτελέσματος στον αγώνα της με την Καρδίτσα.

Έτσι με τη νίκη αυτή κλείνει η χρόνια μας με τον καλύτερο τρόπο με έναν απολογισμό: 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες για το πρωτάθλημα τερματίζοντας τρίτοι στον βαθμολογικό πίνακα με 13 βαθμούς, 20 φιλικά παιχνίδια και 162 προπονήσεις σε διάστημα 8 μηνών.

Στο σημείο αυτό να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ευριπίδη Τσιμπανάκο, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου να αναλάβω την ομάδα, τον Νίκο Τσεκούρα, τους Στάθη Ρόκα, Παπακωνσταντίνου Σπύρο, Μίλτο Μαργαρό, τους δημοσιογράφους Ευθ. Χούτα και Γ. Καρδαμάκη, για τη στήριξή τους, τους Μαλακασιώτη Αλ. (Αγία Παρασκευή) και Γκλαβίνη Θ. (Σαρακηνό) για την παραχώρηση των γηπέδων, την Κερασία Λεβαντή και τον γιο της Χρήστο (υπεύθυνοι ρουχισμού και αθλητικού υλικού) και πάνω από όλα να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου Απόστολο Καθηνιώτη (γυμναστής) και τους ποδοσφαιριστές μου για την άψογη συνεργασία.

Εύχομαι στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου να βρει τον δρόμο της και να επιστρέψει γρήγορα στα σαλόνια της Super League, αξιοποιώντας το ρόστερ της Κ-20 καθώς ανάμεσά τους υπάρχουν αξιόλογοι και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές».

Με την ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού Βόλου αγωνίστηκαν οι:

Πούλιος Βασίλης

Χόντος Βαγγέλης

Χόντος Αποστολής

Κοκκώνης Γιάννης

Σιουμουρέκης Κωνσταντίνος

Κριτσίνης Βασίλης

Τσικουρόπουλος Νικόλαος

Τσιτσικλής Λάζαρος

Μπατζιάκας Κωνσταντίνος

Σιούρας Αναστάσιος

Σακατζής Παναγιώτης

Σταμπουλής Ηλίας

Πλακιάς Παύλος

Χοψωνίδης Χρήστος

Μακάκας Χρήστος

Βαρβέκης Παναγιώτης

Καθηνιώτης Άνθιμος

Χρόνης Μίλτος

Καλιάκης Γιάννης

Νικολούλης Ηρακλής

Σιαμέτης Παναγιώτης

Ζάχος Νικόλαος

Ντίνος Θεόδωρος

Μπαλαμάτσης Νικόλαος

και οι επαγγελματίες:

Αντώνης Ρηγόπουλος

Κομνος Δημήτρης

Πέλκας Πέτρος

Ασαμόα Μαλίς

Κινήσεις για την επόμενη μέρα

Η ομάδα Κ-20 ανήκει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου που ήδη έχει αρχίσει κάποιες επαφές με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να τρέξουν την ποδοσφαιρική ομάδα στην Γ’ Εθνική, έγιναν κάποιες συναντήσεις, ακόμη και ξενάγηση στο αθλητικό κέντρο της ομάδας στον Άγιο Γεώργιο Φερών, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι επίσημο και δεδομένο.

Στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου έχουν συντάξει και έναν προϋπολογισμό, που απαιτείται για να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και είναι σε ετοιμότητα ώστε να παραδώσουν τα στοιχεία που αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σε όλους όσοι θα ενδιαφερθούν κι ενώ πάντα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης του ΑΣ Ολυμπιακός, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε γενική συνέλευση τον Ιούνιο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου