ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου οι υποψήφιοι για την ποδοσφαιρική ομάδα

στον-ερασιτέχνη-ολυμπιακό-βόλου-οι-υπ-901961

Μετά την παραλαβή την περασμένη Παρασκευή του προπονητικού κέντρου της ΠΑΕ στον Αγιο Γεώργιο Φερών από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου, σειρά έχει σήμερα το απόγευμα η διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο για την περασμένη Πέμπτη, αλλά μετατέθηκε.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το κύριο θέμα που θα συζητηθεί θα είναι η επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία στη Γ’ Εθνική ξαναγίνεται ερασιτεχνική.

Οι διοικούντες μετά το Δ.Σ. όλα δείχνουν ότι θα εκδώσουν και σχετική ανακοίνωση, με την οποία θα γίνεται κάλεσμα τρόπον τινά στους ενδιαφερόμενους για την ανάληψη της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, να συζητήσουν με τα μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, τα οποία θα έχουν ήδη θέσει τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι.

Ασφαλώς, στο τραπέζι σήμερα θα πέσει και η ημερομηνία σύγκλησης μέσα στον Ιούνιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, στην οποία θα γίνει η έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού για το περασμένο έτος και του προϋπολογισμού για το νέο, ενώ πιθανότατα θα συζητηθεί το θέμα του ποδοσφαιρικού τμήματος, εκτός κι αν αυτό γίνει σε μία νέα έκτακτη Γ.Σ.

Από κει και πέρα, στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου, το νέο Δ.Σ. του οποίου εξελέγη πέρσι τον Ιούλιο, στις 27 του μηνός, έχοντας τριετή θητεία, έχουν αποφασίσει να μην αφήνουν καμία αιχμή αναπάντητη, όπως λένε οι πληροφορίες, κι αυτό θα αποδειχτεί και στην πράξη. Εξάλλου, εκτός από το ποδόσφαιρο, τα υπόλοιπα τμήματα έχουν δεδομένες αγωνιστικές επιτυχίες.

Malavetas: «Ούτε να το σκέφτεστε

για επιστροφή στο παρελθόν»

Ανακοίνωση, με την οποία αναφέρεται στις αιτίες που οδήγησαν στον φετινό υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας, εξέδωσε ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, Malavetas. Παράλληλα, γίνεται λόγος για το καθήκον που έχει το μητρικό σωματείο από δω και στο εξής, ενώ τονίζεται ότι η «η επιστροφή στο παρελθόν», εννοώντας νέα ανάμειξη Τσιμπανάκου στα διοικητικά, είναι από τα μέλη του συνδέσμου μη αποδεκτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Εχοντας φτάσει πλέον στο τέλος της σεζόν η ομάδα μας επιστρέφει στη Γ’ Eθνική κι αυτό για όσους ζουν την ομάδα από κοντά δυστυχώς δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς τα δυσοίωνα σημάδια έκαναν από νωρίς την εμφάνισή τους.

Το καλοκαίρι η ΠΑΕ δεν κατάφερε να αδειοδοτηθεί, με αποτέλεσμα τον πρόχειρο σχεδιασμό, ο οποίος με τη σειρά του οδήγησε σε λάθος επιλογές. Η εναλλαγή σαράντα ποδοσφαιριστών και τεσσάρων προπονητών δείχνει τον λάθος προγραμματισμό που ακολουθήθηκε και ήταν κινήσεις οι οποίες φανερώνουν έλλειψη κύρους και επαγγελματισμού που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει μια ομάδα με το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Η διοίκηση είχε έλλειψη οράματος και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στο κόσμο, ώστε να αγκαλιάσει την προσπάθεια για παραμονή στη κατηγορία, που ήταν και ο βασικός στόχος.

Η επικοινωνιακή τακτική της ΠΑΕ περιορίστηκε σε διάφορους «ειδικούς» σε εκπομπές στο ραδιόφωνο, που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν μια ψεύτικη εικόνα της ομάδας, να αμβλύνουν τις αντιθέσεις που όλοι βλέπαμε, δικαιολογώντας τις ομολογουμένως αποτυχημένες επιλογές που έγιναν και γενικότερα να αποπροσανατολίσουν τους φιλάθλους μας, «πετώντας την μπάλα στην κερκίδα», κάνοντας τα αδύνατα δυνατά να κρύψουν τα εμφανή προβλήματα κάτω από το χαλί, θεωρώντας πως ο κόσμος μασάει κουτόχορτο.

Αυτοί δεν αγαπάνε την ομάδα μας, δεν τη θέλουν δυνατή και όσον αφορά εμάς δεν λογίζονται στο υγιές κομμάτι των φιλάθλων μας, καθώς με την εμμονική τους στάση να αποκρύπτουν τα πραγματικά προβλήματα και τη μη παραγωγική κριτική έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους στη συνεχόμενη απαξίωση της ομάδας μας.

Η κατάσταση λοιπόν φαινόταν μήνες τώρα πως ήταν δύσκολη και μη αναστρέψιμη και αυτές οι γραμμές γράφονται με πίκρα και στεναχώρια για μια κατηγορία που χάθηκε αμαχητί και με κατεβασμένα τα χέρια σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και διοικητικά, δίνοντας την ευκαιρία σε «παλιούς γνώριμους» να αισθάνονται δικαιωμένοι, δίνοντας τους τη δυνατότητα να λοιδορούν εις βάρος της αγαπημένης μας ομάδας.

Εμείς ως αγνοί οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου δεν υπήρξαμε ποτέ αγνώμονες και αχάριστοι και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην απελθούσα διοίκηση πως σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες 6 χρόνια πριν κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό μας, σε μια περίοδο που κανείς δεν είχε τη δύναμη να βγει «μπροστά», αλλά και τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου στο Βελεστίνο, το οποίο έδωσε λύση στο ζήτημα των προπονήσεων της ομάδας, που βρέθηκε φιλοξενούμενη στην ίδια μας την πόλη, και το οποίο αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντική παρακαταθήκη για τον σύλλογο.

Παρόλ’ αυτά είναι πλέον πασιφανές πως ο κύκλος της έχει κλείσει για την ομάδα μας, τόσο από πλευράς της διοίκησης ύστερα και από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε όσο και από την πλευρά του φιλάθλου κόσμου, ο οποίος το έδειξε με τη στάση του τις τελευταίες αγωνιστικές της φετινής σεζόν.

Καλούμε τον Ερασιτέχνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα δέοντα, προκειμένου η επόμενη μέρα να είναι αντάξια του ονόματος και της ιδέας του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς και τον φίλαθλο κόσμο να αποδείξει για ακόμη μια φορά πως όσο δύσκολες και να είναι οι καταστάσεις που διανύουμε τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

Υ.Γ. Για όσους θεωρούν πως λόγω των καταστάσεων υπάρχει πόρτα ανοικτή στην ομάδα για «επιστροφή στο παρελθόν», ούτε να το σκέφτεστε…

Malavetas Olympiakos Volou.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου