ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επισφραγίζει τη σωτηρία του ο Ολυμπιακός Βόλου

επισφραγίζει-τη-σωτηρία-του-ο-ολυμπια-902285

O Ολυμπιακός Βόλου για την 26η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Eθνικής υποδέχεται σήμερα τη Μελίκη και κάνοντας το αυτονόητο, δηλαδή να κερδίσει το ένατο ροζ φύλλο αγώνα, επισφραγίζει την παραμονή του στην κατηγορία σε μία δύσκολη χρονιά που ξεκίνησε με την εκτός προγράμματος άνοδο της ομάδας, η οποία είχε φτιαχτεί, για να πρωταγωνιστήσει στη Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Τελικά με το ερυθρόλευκο «καράβι» να περνά από πολλές τρικυμίες και με την ενίσχυση που έγινε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός Βόλου πετυχαίνοντας κρίσιμες νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές κατόρθωσε να εξαρτά την τύχη του από τα δικά του χέρια και σήμερα στις 17.00 στο κλειστό του ΕΑΚ απέναντι στην αδύναμη και ουραγό Μελίκη, που έχει μόλις δύο νίκες στο πρωτάθλημα, επιδιώκει να πανηγυρίσει η σωτηρία του, η οποία ήταν και ο βασικός στόχος για φέτος.

Στη σημερινή αναμέτρηση ο προπονητής Γιώργος Βλιώρας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Χρήστο Σιμάκη, ο οποίος έχει θλάση στη γάμπα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι παίκτες θα δώσουν το παρών.

Η διοίκηση έχει κάνει έκκληση στον κόσμο να υποστηρίξει την ομάδα, που θέλει να έχει ξεκαθαρίσει την υπόθεση «νίκη» σήμερα από νωρίς και να μη δώσει δικαιώματα στην αντίπαλό του.

Ενας από τους βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, που είχε πολύτιμη συμβολή στη φετινή της πορεία, ήταν και ο Γιώργος Παρασκευάς, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε:

«Φτάσαμε σε τέσσερις αγωνιστικές με το μαχαίρι στο λαιμό να παίζουμε για την παραμονή μας. Όταν στένεψαν τα περιθώρια και βγήκαν τα κομπιουτεράκια, είδαμε ότι έχουμε κερδίσει ομάδες από τις πιο ψηλές θέσεις και είχαμε χάσει, κάνοντας άσχημα παιχνίδια, με ομάδες που βρίσκονταν πιο χαμηλά στη βαθμολογία.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε σε τέσσερις τελικούς που παίζαμε τη «ζωή» μας και δεν χωρούσε άλλο αποτέλεσμα. Αυτά τα ματς ήταν με τον Εσπερο Λαμίας και τους Ικάρους Τρικάλων εντός έδρας, που κερδίσαμε με 20 και παραπάνω πόντους, και με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, που δεν πέρασε κανείς τόσο εύκολα από την έδρα του, νικώντας με 14 πόντους διαφορά.

Τώρα έχουμε το τελευταίο ματς με τη Μελίκη, η οποία είναι υποβιβασμένη εδώ και καιρό. Μας μένει ένα βήμα για την παραμονή. Εχουμε κάνει ένα 90% και μας μένει το υπόλοιπο 10%. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί. Καμία ομάδα δεν έρχεται να χάσει. Το είδαμε αυτό σ’ όλα τα ματς. Ούτε στα Γιάννινα την προηγούμενη αγωνιστική ήθελαν να χάσουν και η έδρα ήταν πολύ εχθρική.

Γίνονται πολλά τις τελευταίες αγωνιστικές στη Β’ Εθνική με τις συμμαχίες μεταξύ των ομάδων. Το σημαντικό ήταν να κρατάμε εμείς την τύχη στα χέρια μας και το καταφέραμε μ’ αυτά τα αποτελέσματα. Ειδάλλως, αν είχαμε κάνει μία ήττα στα ματς που ανέφερα, θα παίζαμε, για να κερδίσουμε, και θα ήμασταν με το τηλέφωνο στο χέρι, για να δούμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες.

Στον πρώτο γύρο είχαμε νικήσει τη Μελίκη με ένα καλάθι διαφορά, οπότε το παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή, διότι θα πάνε στράφι οι νίκες που κάναμε σε τυχόν στραβοπάτημα, κάτι που για μας απαγορεύεται. Πρέπει να είμαστε σοβαροί από την αρχή και να παίξουμε, όπως στις τελευταίες αγωνιστικές, κλείνοντας όμορφα τις υποχρεώσεις μας σε μία δύσκολη χρονιά».

Το σημερινό πρόγραμμα (17.00)

Αίολος Τρικάλων-Ίκαροι Τρικάλων

Κατωτικίδης-Τσιρτσιμάλης

-Αγραφιώτης Γρ. (Γκαρτζονίκας)

Αναγέννηση Καρδ.-Πρωτέας Γρεβ.

Παζώλης-Δολγύρας-Γιαννούλης (Τέγα)

Εσπερος Λαμίας-ΑΓΣ Ιωαννίνων

Γερακίνης-Μαραμής

-Γεωργούλης (Κοτσίμπος)

Ολυμπιακός Βόλου-Μελίκη

Ευφραιμίδης-Τσιαπλής

-Παπανικολάου Γ. (Τσιργούλας)

Ιωάννινα Σ.Κ.-Δόξα Λευκάδας

Παπαγερίδης-Ντόγκας

-Χατζηχαρίσης (Τζιμογιάννης)

Ερμής Σχημ.-Τιτάνες Παλαμά

Χουγιάζος-Καραμπιτσάκος

-Τσάλλας (Κάλφα)

Βαθμολογία

  1. Ερμής Σχηματαρίου 43
  2. Αίολος Τρικάλων 42
  3. Ικαροι Τρικάλων 39
  4. Δόξα Λευκάδας 38
  5. Εσπερος Λαμίας 38
  6. ΑΓΣ Ιωαννίνων 36
  7. Νίκη Βόλου 35
  8. Πρωτέας Γρεβενών 32
  9. Ολυμπιακός Βόλου 31
  10. Αναγέννηση Καρδίτσας 31
  11. ΣΚ Ιωάννινα 30
  12. Τιτάνες Παλαμά 30
  13. ΓΑΣ Μελίκης 25

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου