ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαυρονάσιος: «Από τέλος Φλεβάρη δεν ήμουν πρόεδρος»

μαυρονάσιος-από-τέλος-φλεβάρη-δεν-ήμ-902627

Διευκρινίσεις για την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τον Φεβρουάριο έδωσε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, μιλώντας στην εκπομπή Clasico του Βόλος 9.86, τονίζοντας ότι δεν είχε δεχθεί να είναι πρόεδρος έως τις 30/6. Συγκεκριμένα επεσήμανε: «Στις 14 Φεβρουαρίου, με χειρόγραφή μου δήλωση, παραιτήθηκα σε πολύ φιλικό πλαίσιο από το πόστο του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, για καθαρά προσωπικούς λόγους. Ήταν σημαδιακή μέρα, του … Αγίου Βαλεντίνου. Την επόμενη μέρα με δελτίο Τύπου η ΠΑΕ έκανε δεκτή την παραίτησή μου.

Τις σχέσεις μου με τον κ. Τσιμπανάκο δεν τις χάλασα ποτέ. Αγωνιούσα μαζί με τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού για την τύχη της ομάδας.

Μία μέρα μετά, διά μέσου του κοινού μας δικηγόρου, που είναι και δικηγόρος της εταιρείας, του κ. Παναγιώτη Μπιλίρη, παρακάλεσα να προχωρήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, για να γίνει κι επίσημη η παραίτησή μου, προκειμένου να κοινοποιηθούν τα πρακτικά σε όλες τους αρμόδιους φορείς, το ΙΚΑ Βόλου, την Εφορία Βόλου και την ΕΕΑ. Ο κ. Τσιμπανάκος παρακάλεσε τον κ. Μπιλίρη αυτό να γίνει σε διάστημα 15 ημερών, για να προλάβει να βρει τον αντικαταστάτη μου. Αποδέχτηκα το δεκαπενθήμερο κι έτσι τελείωσε το θέμα.

Όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει. Δεν δέχτηκα να είμαι πρόεδρος μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ειπώθηκε, είναι αναληθές αυτό. Η θητεία των διοικήσεων απορρέει από το καταστατικό. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών λήγουν στις 30 Ιουνίου. Αν είχα δεχτεί να είμαι πρόεδρος, μέχρι τις 30 Ιουνίου, δε υπήρχε λόγος να παραιτηθώ. Από τα τέλη του Φεβρουαρίου, δεν ήμουν πρόεδρος και τυπικά και ουσιαστικά. Εχουν γίνει τα πρακτικά».

Ακόμη, θέλησε να σχολιάσει την κριτική που γίνεται προς τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα με τεράστια δυναμική και, ακόμα και στη Γ’ Εθνική, θα βρει τον δρόμο του. Ήρθα στον Βόλο και έφυγα σαν φίλος. Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση που διετέλεσα πρόεδρός του, έκανα τα πάντα να υπερασπιστώ τα συμφέροντά του, κατά τη θητεία μου. Βλέπω ότι υπάρχει μία κακοπροαίρετη κριτική, με αποδέκτη τον κ. Τσιμπανάκο, τον οποίον γνωρίζετε καλύτερα εσείς οι Βολιώτες.

Αφιέρωσε πολλά στο ποδόσφαιρο, ώρες ατελείωτες. Αφοσιώθηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού, έκανε και τα λάθη του, αλλά προσέφερε πολλά, ειδικά σε οικονομικό επίπεδο. Δεν πρέπει να τον «πυροβολούμε». Όλοι κρινόμαστε στο ποδόσφαιρο από το αποτέλεσμα και βάζω και τον εαυτό μου.

Εχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για το ότι η ομάδα υποβιβάστηκε. Να συσπειρωθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού, προκειμένου να είναι περαστικός από τη Γ’ Εθνική και να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Είμαι στη διάθεση του Ολυμπιακού, όποτε με χρειαστεί, έστω κι από μακριά, να τον βοηθήσω. Είμαι απ’ αυτούς που τον υπηρέτησαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου