ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Εχει γίνει ομαδούλα ο Ολυμπιακός Βόλου»

εχει-γίνει-ομαδούλα-ο-ολυμπιακός-βόλ-902884

Παρέμβαση στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς, και παλιός πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου με αφορμή αφενός την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Αχιλλέας Μπέος από μερίδα φιλάθλων του συλλόγου και αφετέρου την κακή φετινή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο κ. Μουλάς ανέφερε ότι είναι άδικη η επίθεση προς τον δήμαρχο Βόλου από μερίδα οπαδών των ερυθρόλευκων, ενώ χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «Κωλοπετινίτσα» και «ομαδούλα» για την ποδοσφαιρική ομάδα, που ως γνωστόν, υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιώργου Μούλα: «Δεν ήθελα να μιλήσω κατά τη διάρκεια της χρονιάς, για να μη δημιουργείται εσωστρέφεια, αλλά τώρα που η σεζόν τελειώνει ή βαίνει προς τη λήξη της, θέλω να πω ότι είναι άδικο για τον Αχιλλέα Μπέο να υφίσταται όλη αυτή την επίθεση, που δεν έχει κανένα νόημα και γίνεται από μερίδα οπαδών της ομάδας μας (σ.σ. Ολυμπιακός Βόλου). Είναι πάρα πολύ άδικο, ύπουλο και άηθες. Το ότι έχασε εννέα παιχνίδια μέσα στον Βόλο ο Ολυμπιακός φταίει ο Μπέος;

Έχει κανένα νόημα να βρίζεις τον δήμαρχο της πόλης; Δέκα τύποι είναι, δεν είναι παραπάνω. 15 οπαδοί έμειναν στον Ολυμπιακό που παρασύρουν άλλους 15. Έχετε μετατρέψει τον Ολυμπιακό Βόλου από μεγάλο σωματείο σε μία Κολοπετινίτσα. Φτάσατε να παίζετε ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου και με την ΑΕΛ και να μην έχει 300-400 άτομα στο γήπεδο. Αν κυκλοφορήσετε έξω, υπάρχει μία τέτοια απαξίωση για την ομάδα, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Εγώ τα εισπράττω αυτά.

Πιστεύετε ότι το να καθυβρίζεται ο Αχιλλέας Μπέος ήταν προς όφελος του συλλόγου ή εναντίον του; Τι έκανε η διοίκηση γι’ αυτό το πράγμα;».

Για τον λόγο που δεν τα επισημαίνει αυτά σε μία Γενική Συνέλευση: «Δεν ήρθα στη γενική συνέλευση, γιατί μου είχαν πει ότι θα υποστώ επίθεση, όπως είχα υποστεί στο φιλικό αγώνα του Πανθεσσαλικού Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ, που με τραμπούκισαν και η διοίκηση σφύριζε αδιάφορα. Αυτές είναι οι βαριές ευθύνες των διοικούντων.

Είχε έρθει και ο Αλέξης Κούγιας και τον περιποιούσασταν και τον νταντεύατε. Ποιον; Αυτόν που ήταν ο μοναδικός και βασικός μάρτυρας, ο οποίος διέλυσε τον Ολυμπιακό Βόλου το 2011; Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα είχαμε μία διαφορετική πορεία τα τελευταία χρόνια. Μερικοί έφτασαν να χειροκροτούν τον Κούγια, ακόμα ναι να τον έχουν κολλητό φίλο.

Μπράβο στους Νικιώτες που στο τελευταίο ματς με τη Λάρισα τον έκραξαν. Το ότι καθυβρίζουν κάποιοι Νικιώτες τον Δήμαρχο αίρεται αυτομάτως από το γεγονός ότι τόσο ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Φάτσης, όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παπακωνσταντίνου, αποδίδουν τα εύσημα στον Δήμαρχο. Όταν οι δύο «κεφαλές» του συλλόγου δίνουν συγχαρητήρια στον δήμαρχο, τι να πουν τρεις-τέσσερις περιθωριακοί; Είναι ήσσονος σημασίας. Η διοίκηση τους έβαλε σε τάξη».

Για τη χαμηλή προσέλευση στα ματς του Ολυμπιακού Βόλου στη Νεάπολη: «Ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη στιγμή είναι μία Κολοπετινίτσα. Ακούω κάποιους περιώνυμους να λένε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μαγαζί-γωνία. Ποιο μαγαζί-γωνία; Της τάξης των 80 φιλάθλων; Ο Τοξότης και ο Μαγνησιακός να παίξουν, θα έχουν περισσότερους.

Λένε ότι είχαν πριν 10 χρόνια πολλά εισιτήρια; Τώρα τι έχεις; Τώρα ποια είναι η τρέχουσα ποδοσφαιρική αξία; Αυτό μετρά. Ο Ολυμπιακός Βόλου από πλευράς προσέλευσης φιλάθλων αυτή τη στιγμή είναι μία ομαδούλα.

Πρέπει να δούμε σύντομα τι θα γίνει, διότι, αν συνεχιστεί αυτό το καθεστώς, η ομάδα αυτή πάρα πολύ σύντομα θα εκλείψει από το ποδοσφαιρικό στερέωμα».

Για την κίνηση που είχε κάνει ν’ αναλάβει τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε μία περιδίνηση. Θα ακούσουμε τι θα εισηγηθεί ο Ερασιτέχνης, τι θα γίνει γενική συνέλευση και αναλόγως θα τοποθετηθούμε. Δεν διοικώ εγώ την ομάδα.

Επειδή μου είχαν βάλει το παρατσούκλι προφήτης για τον λόγο ότι προβλέπω κάποια πράγματα, πέρσι έβλεπα πώς είχε συρρικνωθεί η ομάδα και πλέον έχουμε φτάσει λίγο πάνω από το σημείο μηδέν.

Είχα πρωτοστατήσει, για να γίνει κάποια κίνηση και να μπουν νέοι άνθρωποι στον Ερασιτέχνη, για ν’ αλλάξει ρότα η διοίκηση. Αυτή η κίνηση δεν ευοδώθηκε λόγω του εκλογικού νόμου που υπάρχει, καθώς δεν μπορούσαν τα νέα μέλη να ψηφίσουν.

Εγώ δέχτηκα και κάποιες έμμεσες απειλές του τύπου «μην πατήσεις εκεί, γιατί θα σου δείξουμε». Έχω πέσει θύμα τραμπουκισμού και δεν είμαι ο μοναδικός που έχω υποστεί αήθεις επιθέσεις. Ζούμε σε μία επαρχιακή πόλη και μακριά από μας οι μέθοδοι μαφίας.

Αν η γενική συνέλευση προχωρήσει σε νέες αρχαιρεσίες, τότε θα το δούμε σοβαρά. Αυτή η εσωστρέφεια από το 2016 έως σήμερα μας έχει κοστίσει πάρα πολύ.

Το 2016 σας είχε πει ο Αχιλλέας Μπέος στο δημαρχείο να πάμε στη Γ’ Εθνική, όπως έκανε η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ, και μετά να κάνουμε μία επανεκκίνηση.

Και τότε δεν κατέβηκε η ομάδα να παίξει και αρχίσατε τα συνθήματα στο γήπεδο και να τον βρίζετε. Έτσι αποπέμψατε τον Μπέο από τον σύλλογο κάκιστα, γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και το απέδειξε στην πράξη παίρνοντας τον ΑΦΜ της Πύδνας και φτιάχνοντας μία ομάδα που πήγε «τρένο» στη Superleague.

Θα μπορούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αν δεν είχαν γίνει αυτές οι κουτουράδες, να μην παίζει του χρόνου ο Ολυμπιακός Βόλου με τη Φήκη και τον Κτηνοτροφικό Αστέρα αλλά στο Europa League.

Αυτή είναι η κατάντια στην οποία έχετε μεγάλη ευθύνη όλοι σας. Είστε 15 άτομα που έχετε κάνει τεράστια καταστροφή στο βολιώτικο ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό Βόλου και είναι καιρός να αναθεωρήσετε αρκετά πράγματα.

Θα μπορούσε να κάνει και Ολυμπιακός ό,τι έκανε η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ και ο Άρης που πήγαν στη Γ’ Εθνική και εξυγιάνθηκαν. Λέγατε για τα τάρταρα της Γ’ Εθνικής. Τώρα πού βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου; Στα τάρταρα της Γ’ Εθνικής δεν είναι;».

Για τις ενέργειες που θα έκανε για το ποδοσφαιρικό τμήμα, αν ασκούσε διοίκηση στον Ερασιτέχνη: «Δεν θέλω να απαντήσω υποθετικά τι θα έκανα, αν διοικούσα τον Ερασιτέχνη, αλλά το πρώτο βήμα είναι να επανέλθει ο κόσμος στο γήπεδο. Αυτός είναι ο καημός μου.

Ακούω ότι θα γίνει φιέστα στο μπάσκετ για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αυτό είναι υποβάθμιση. Να πανηγυρίζεις, επειδή δεν υποβιβάστηκες. Ελεος. Μερικά πράγματα βγάζουν μάτια. Διατυμπανίζετε ότι θα κάνετε παραλαβή του προπονητικού κέντρου. Μη νομίζετε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει κι ότι τρώει κουτόχορτο. Σιγά τι έγινε. Χρειάζεται λίγη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Εχετε εξασφαλίσει γήπεδο για την επόμενη χρονιά; Εχετε μέλος στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού που έχει κάνει μήνυση στον Αχιλλέα Μπέο και θα πάει αυτός να ζητήσει κάτι από τον δήμαρχο;».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου