ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Εχω πληροφορίες ότι θα κατέβει Α’ Τοπικό ο Ολυμπιακός Βόλου»

εχω-πληροφορίες-ότι-θα-κατέβει-α-το-903831

Παρέμβαση, η οποία περιείχε και αιχμές για τον Ολυμπιακό Βόλου, έκανε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στην εκπομπή Clasico του Βόλος 9.86.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις για τη διοίκηση του βολιώτικου συλλόγου, λέγοντας ότι έχουν γίνει επαίτες και επιβεβαίωσε ότι κάποιοι συνεργάτες του, όπως οι κ.κ. Μουλάς, Τόρης, Ζαχείλας, του έχουν ζητήσει να ασχοληθεί με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά δεν θα το κάνει, θέλοντας, όπως ανέφερε, να αποσυρθεί σύντομα από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην πόλη.

Σε ερώτηση, μάλιστα, αν ο Ολυμπιακός Βόλου, που θα παίξει στη Γ’ Εθνική, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη Νεάπολη, ο κ. Μπέος απάντησε: «Θα παίξει στη Γ ’Εθνική; Γιατί έχω πληροφορίες ότι θα κατέβουν στο Α’ Τοπικό. Ποιος θα βρει 250.000-300.000 ευρώ; Θυμάστε που είχατε κάνει έναν έρανο, είχατε μαζέψει 2.800 ευρώ και τα πήρε ο Κρίκης και έπαιξε ΚΙΝΟ;».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Μπέου: «Υπάρχουν εξελίξεις στην πόλη και θα τα μάθετε όλα από πρώτο χέρι σε μία συνέντευξη Τύπου που θα κάνω τέλος Μαΐου-αρχές Ιουνίου.

Μέχρι τότε θέλω να πω πως για μένα η ιστορία που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί. Τελεία και παύλα. Όπως τελειώνει και πολύ σύντομα η παρουσία μου στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δυστυχώς εισέπραξε αυτό που του αξίζει. Συναντηθήκαμε τυχαία με τον κ. Πλαγερά έξω από τον Άγιο Κωνσταντίνο και μου είπε ότι αυτός έδιωξε τον Τσιμπανάκο και θα βρει άλλον. Νομίζετε ότι είστε κάτι εσείς στον Ολυμπιακό Βόλου; Αν εγώ θέλω να αναλάβω τον Ολυμπιακό Βόλου, αυτούς τους 10, 20, 30 τους ρωτάει κανείς; Εχουν καμία δυναμική; Έχουν κανένα δικαίωμα παραπάνω από μένα; Μιλάμε για νούμερα. Δηλαδή έχει τη δύναμη ο Πλαγεράς και μία χούφτα οπαδών να διώξουν τον κάθε Τσιμπανάκο, που έμενα ξέρετε ποια είναι η άποψή μου γι’ αυτόν. Ένας νταλαβεριτζής είναι.

Αλλά εν πάση περιπτώσει ήταν αυτός που έμπαινε μπροστά. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό Βόλου που έφτασε εδώ που έφτασε ήταν αυτοί οι 10-20, που έκρυβαν την αλήθεια και έκαναν το μαύρο άσπρο. Ψέμα στο ψέμα. Τον Δεκέμβρη παρουσιάσατε έναν μεγιστάνα, τον κ. Νταόπουλο. Τι έγινε; Την πήρε την ομάδα ή δεν την πήρε; Δεν είναι μ…ες ο κόσμος. Παραμύθι.

Τον Γιαλούση (σ.σ. πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου) τον πληρώσατε; Σιγά μη βγάλετε κάνα χέρι από τις πολλές πληρωμές. Ο Δημήτρης που έχει το εστιατόριο «Ο μπακαλόγατος» βογγά ο άνθρωπος. Ούτε τα μακαρόνια δεν πληρώνατε.

Στηρίξατε μία κατάσταση, αλλά παραδεχτείτε ότι ήταν εγκληματική για τον Ολυμπιακό Βόλου. Την εποχή του Γιδόπουλου στη Νίκη Βόλου μου θυμίζετε. Στη ζητιανιά. Η Νίκη πέρασε μία κρίση, ταλαιπωρήθηκε, ξεφτιλίστηκε, αλλά ήρθε ένας άνθρωπος νοικοκύρης και έχει βάλει μία σειρά. Εχουν ένα όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα και προχωρούν. Μπράβο τους.

Εσείς έχετε φτάσει στη ζητιανιά. Νομίζετε ότι την κοινωνία του Βόλου την ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός, η Νίκη, ο Βόλος, ο Θησέας ή ο Πύρασος; Από πού κι ως που απαιτείτε από τους πολιτικούς, δεν θα πω ονόματα, να σας χρηματοδοτήσουν; Τον π…τη με ξένο κ…ο θέλετε να κάνετε; Εσείς δεν λέτε ότι είναι μαγαζί γωνία ο Ολυμπιακός Βόλου; Επαίτες έχετε γίνει. Αφού έχει προτάσεις από άλλες ομάδες, όπως λέτε, ο Τσιμπανάκος, δεν ήταν ιδιοκτήτης, υπάλληλος ήταν.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου είναι μαριονέτα. Ψάχνει να βρει κορόιδα, για να κάνουν διοικούσες επιτροπές, για να κάνει αυτός τον πρόεδρο.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τόρης, ο κ. Μουλάς, ο κ. Ζαχείλας μου έχουν πει να ασχοληθώ με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχω χρόνο. Δεν ξέρω αν βλέπετε τι γίνεται στην πόλη μας. Ένας οργασμός έργων. Έχω υποχρέωση απέναντι σ’ αυτόν τον κόσμο που μας ψήφισε και μας εμπιστεύτηκε να μην τον διαψεύσω και γι’ αυτό θέλω να αποχωρήσω και γενικά από το ποδόσφαιρο».

Για το αν σκέφτεται να αξιοποιήσει το αθλητικό κέντρο της Αλλης Μεριάς: «Υπήρχε ένα συμφωνητικό με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που εκχωρούσε το γήπεδο στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου, αλλά για συγκεκριμένες δραστηριότητες και με υποχρεώσεις για συντήρηση και κατασκευές, τα οποία κατά 80% από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκαν. Βέβαια τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι ασχολήθηκαν αποκλειστικά με το αθλητικό κέντρο -καμία σχέση με τον Τσεκούρα, που είναι τελείως ανεπαρκής η παρουσία του σ’ όλα τα επίπεδα- και είχαν αναλάβει τη συντήρηση του συγκεκριμένου χώρου.

Ετσι, πήραμε πίσω το εξώδικο που είχαμε κάνει, γιατί δεν φταίνε ούτε τα παιδάκια ούτε το μητρικό σωματείο, που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου.

Άσχετα με τις αντιπαλότητες, εμείς θα φύγουμε κάποια στιγμή από τη ζωή, αλλά αυτές οι ομάδες συνεχίζουν να υπάρχουν και οφείλουμε στον βαθμό που δεν θίγουμε τα συμφέροντά της να συμβάλλουμε όσο μπορούμε.

Μέχρι του χρόνου δεν υφίσταται θέμα για την Αλλη Μεριά και θα δούμε μετά. Μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να το ξαναπάρει, αν υπάρχει διάθεση για σοβαρή ενασχόληση».

Για το αν θα ανακατασκευαστεί το ΕΑΚ: «Όλα είναι σε σχεδιασμό. Και το ΕΑΚ και όλα τα γήπεδα. Δεν πρόκειται κανένας Ολυμπιακός, Νίκη, Βόλος να πάρει κάτι από τον Δήμο, αν δεν αναλάβει υπεύθυνα και τη συντήρηση. Πέρασε η εποχή που κάποιοι φοβόντουσαν μήπως δεν τους ψηφίσετε. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό.

Να δώσει ο Δήμος επί ημερών μου κάποιο γήπεδο και θα πληρώνουμε εμείς, για να παίζετε εσείς; Εμείς θα το κάνουμε καινούργιο το ΕΑΚ. Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο ανάδοχος θα βγει σύντομα σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό χώρο.

Για τις κερκίδες βγάζουμε ένα κονδύλι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο από τη νέα περίοδο και θα τα δείτε στον προϋπολογισμό, για να αναβαθμιστούν και να γίνουν καινούργιες. Ας πούμε ότι σας το προχωρήσαμε για 100 ευρώ, ξέρετε πόσα χρήματα θέλει για τη συντήρηση ενός γηπέδου; Μίνιμουμ 5.000 ευρώ τον μήνα.

Πήρατε τη Νεάπολη, πώς την παραδώσατε; Είχατε κάνει συμφωνία κυρίων- και το λέω δημόσια- να πληρώνετε τον κ. Καραλή για τη συντήρηση και δεν πληρώσατε ποτέ, αλλά τα πλήρωνε μόνο η Νίκη Βόλου. Έτσι με ενημέρωσαν.

Να βοηθήσουμε τις ομάδες, αλλά οι ομάδες πρέπει να βοηθήσουν πρώτα τους εαυτούς τους με παράγοντες που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και που τις αγαπούν και θέλουν να προκόψουν. Θα χτυπάτε την πόρτα στον Δήμο; Για ποιον λόγο; Για να κάνετε εσείς χαβαλέ 50 άτομα;».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου