ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αφησε μια ελπίδα και για παραμονή!

αφησε-μια-ελπίδα-και-για-παραμονή-904513

Ο Ολυμπιακός Βόλου ολοκληρώνει αύριο τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Super League 2, έχοντας ήδη υποβιβαστεί αγωνιστικά, αν και χθες ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, αφού παραδέχτηκε λάθη, ευχαρίστησε συνεργάτες και κόσμο, έδωσε και μια μικρή ελπίδα, για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία μέσα από δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν και μπορούν να φέρουν άλλες ΠΑΕ πιο κάτω από τη βολιώτικη, αν τις επιβληθούν κυρώσεις και αφαιρέσεις βαθμών.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ανέφερε ακόμη ότι η ομάδα είναι χωρίς χρέη, αφού ο ίδιος πλήρωσε και χρέη άλλων και μόνο αυτός έχει ζημιωθεί οικονομικά… και κάνοντας τον απολογισμό της ενασχόλησής του με τα διοικητικά αρχικά σε ερασιτεχνική ομάδα και μετά ως ΠΑΕ τόνισε ότι το μεγαλύτερο κέρδος όχι γι’ αυτόν αλλά για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι το αθλητικό κέντρο που δημιουργήθηκε, ενώ δεν παρέλειψε πέρα από τις ευχαριστίες να πει ότι την τελευταία περίοδο δέχτηκε και πόλεμο ακόμη και εκ των έσω!

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, που πήρε την ομάδα από το τίποτα και την επανέφερε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, τόνισε ότι πάντα θα είναι η οικογένειά του και άσχετα με τις αποτυχίες ή τις επιτυχίες του, πάντα ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται ψηλά.

Στον απολογισμό του ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος ανέφερε: «Σε μία δύσκολη περίοδο για τον Ολυμπιακό, το 2016, που η ομάδα υποβιβάστηκε, πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα, από τον Γενάρη, εγώ με μία επιτροπή του Ερασιτέχνη μπήκαμε μπροστά και τρέξαμε κάποιες διαδικασίες, όταν η ομάδα ήταν στο κενό, δεν υπήρχε πουθενά, μόνο μία σφραγίδα. Παρέλαβα και χρέη, τίποτα άλλο. Πήραμε το Πανθεσσαλικό, αν θυμάστε, ήταν η έδρα μας τότε. Εγώ πλήρωσα για το Πανθεσσαλικό, καθώς η ομάδα χρωστούσε στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Ξεκινήσαμε, κάναμε μία αξιοπρεπή πορεία και το καλοκαίρι αποχώρησα και ανέλαβε ο κ. Μποτσιβάλης, που ήθελε να διοικήσει μόνος του, αν θυμάστε. Στα μισά της περιόδου, τον Δεκέμβριο του 2017, η ομάδα ήταν με το ένα πόδι στο τοπικό. Χάναμε και διασυρόταν στο Βελούχι, στον Αλμυρό, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις ομάδες αυτές. Μπήκα ξανά μπροστά, βοήθησα τον Ερασιτέχνη και με δική μου προτροπή και χρήματα η ομάδα σώθηκε.

Την επόμενη χρονιά, χτίσαμε μία ομάδα-κόσμημα πραγματικά, η οποία κέρδισε άνοδο στη Β’ Εθνική, αλλά λόγω της αναδιάρθρωσης Βασιλειάδη παίξαμε ξανά σε Γ’ κατηγορία, που ονομάστηκε Φούτμπολ Λιγκ. Στην προσπάθεια εκείνη, όλα πήγαιναν καλά, λόγω της σχέσης μου και με τον Ερασιτέχνη, αλλά και λόγω της προσπάθειας του κυρίου Τόρη, ο οποίος στα μισά της περιόδου αποχώρησε. Έμεινα μόνος μου, «ξεκρέμαστος» οικονομικά, αλλά τα καταφέραμε, πήραμε το πρωτάθλημα κι αν δεν γινόταν εκείνη η αναδιάρθρωση, ίσως μιλούσαμε διαφορετικά αυτήν τη στιγμή.

Υπήρχαν βοήθειες φίλων και κάποιες προσωπικές σχέσεις που βοήθησαν. Το λέω και δημόσια, ευχαριστώ και τον Θοδωρή Καρυπίδη και τον κ. Μαρινάκη, που μας βοήθησαν εκείνη τη χρονιά, αλλά κι άλλοι φίλοι μου, εφοπλιστές, βοήθησαν, προκειμένου ο σύλλογος να κρατηθεί ζωντανός.

Το χρονικό διάστημα 2019-21 ήμασταν στη Football League με μηδαμινά έσοδα, με covid. Για να μην πω ότι γενικά έσοδα δεν υπήρχαν. Το λιγότερο που βάλαμε, εκείνη την περίοδο, ήταν 500 χιλιάδες ευρώ. Αυτά τα χρήματα μπήκαν από 1-2 τσέπες, από κανέναν άλλον. Διαβάζω για πέτρινα χρόνια. Πέτρινα χρόνια έζησα εγώ, όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό, που δεν είχε λεφτά να πάει αποστολή ή όταν δεν σταματούσαμε στον δρόμο να φάμε. Η ομάδα αυτήν τη στιγμή αξιοπρεπώς μπορεί να υποβιβάστηκε, αν και ακόμα υπάρχει ένα ερωτηματικό, αλλά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προσπαθεί για την ιστορία του, για το σήμα του, δεν χαρίζεται σε κανέναν αγωνιστικά και παίζει με αξιοπρέπεια. Χάσαμε κάποιους πόντους που θα μπορούσαν να μας είχαν χαρίσει αγωνιστικά την παραμονή.

Φέτος, η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη οικονομικά, με μετοχικό κεφάλαιο και με εγγυητική. Βρήκαμε, όμως, τη δύναμη, βρήκαμε τα χρήματα, τα οποία καταβλήθηκαν έγκαιρα. Η ομάδα «έτρεξε» με αξιοπρέπεια, αλλά δεν τα καταφέραμε και αποτύχαμε. Εγώ έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Στο ποδόσφαιρο έτσι είναι, υπάρχουν επιτυχίες κι αποτυχίες. Στις επιτυχίες, ήμασταν πάντα όλοι μαζί, στις αποτυχίες, μόνος μου. Δεν φοβάμαι, έχω μάθει να συνεχίζω έτσι, η ομάδα θα τελειώσει με αξιοπρέπεια τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις την Κυριακή, και από ‘κει και πέρα θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη μέρα».

Σε ό,τι αφορά στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Άγιο Γεώργιο Φερών τόνισε: «Αυτήν την εξαετία, εγώ και η διοίκηση του Ολυμπιακού ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο εγχείρημα, το προπονητικό μας κέντρο. Ως ποδοσφαιριστής παλιότερα του Ολυμπιακού, γνωρίζω πως δεν υπήρχε ποτέ κάτι τέτοιο, μία κάναμε προπόνηση σε βοηθητικά, μία σε ξερά γήπεδα, γυρνούσαμε από εδώ κι από εκεί.

Ο Ολυμπιακός Βόλου παρέλαβε ένα χωράφι και καταφέραμε να το μετατρέψουμε σε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, με τρία γήπεδα. Μου κόστισε χιλιάδες ευρώ από την τσέπη μου και μία μικρή συμμετοχή είχε και η κυρία Κολυνδρίνη, που την ευχαριστώ. Ήταν αρωγός, όπως ευχαριστώ και τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκα, για την παραχώρηση της έκτασης. Άφησα μια παρακαταθήκη για τους επόμενους που θα αναλάβουν. Όταν ήρθα, βρήκα συντρίμμια, εγώ θα αφήσω κάτι. Μακάρι να γίνει και καλύτερο».

Όταν μάλιστα στη συνέχεια ρωτήθηκε αν φεύγοντας θα υπάρξουν χρέη, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος τόνισε ότι η εικόνα δεν θα είναι όπως παλιά κι όπως τη βρήκε αυτός: «Εμένα αυτήν την ερώτηση δεν μου την κάνατε, όταν ήρθα. Κάτι καρέκλες βρήκα, όταν ήρθα, μια σφραγίδα και προσφυγές. Όταν συστήσαμε ξανά την ΠΑΕ, πλήρωσα προσφυγές προηγούμενων διοικήσεων. Πλήρωσα τον Γουόρντεν. Είχα εγώ καμία δουλειά να πληρώσω τον Γουόρντεν; Ήταν δικός μου; Γιατί δεν ήρθαν οι κύριοι που ήταν παλιά διοικούντες να πληρώσουν; Πλήρωσα έναν Νικολόπουλο, έναν Γιαλούση. Δεν μίλησα…απλώς βοήθησα στην πράξη, γιατί θα υπήρχε πρόβλημα. Όταν γίνονταν όλα αυτά, δεν άνοιγε μύτη, τώρα όμως ρωτάνε ποια είναι η επόμενη μέρα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τώρα μία κατατεθειμένη εγγυητική επιστολή με πληρωμένα χρήματα από μένα, οι φετινοί ποδοσφαιριστές έρχονται σε συμφωνίες, για να πάρουν τα χρήματά τους, ΙΚΑ και εφορία είναι ρυθμισμένα και δεν υπάρχει χρέος. Η εγγυητική είναι δικά μου χρήματα. Θέλουν να αφήσω τα χρήματα κι από την εγγυητική, πριν φύγω; Μπορεί να θέλουν κι αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μίλησε ακόμη και για τις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη, τον κόσμο και τον Δήμο Βόλου, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα τελευταία δύο χρόνια, η Δημοτική Αρχή δεν μας ενόχλησε, αντίθετα μας βοήθησε», αναφέροντας πάντως ότι ο πόλεμος που δέχτηκε η διοίκηση ήταν από αλλού και μάλιστα εκ των έσω: «Δεχτήκαμε πόλεμο, λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε, είμαστε σε μία μικρή κοινωνία. Κάναμε λάθη, εγώ πρώτος το παραδέχομαι, φυσικά. Εγώ το πλήρωσα, όμως, το λάθος μου, έχασα τα χρήματά μου. Είμαι ζημιωμένος, οικονομικά και ηθικά, ενώ άλλοι μου έφερναν αποδείξεις για νερά και δεν πήραν και διαρκείας!

Εύχομαι ο Ολυμπιακός Βόλου να σηκώσει ξανά κεφάλι, που θα σηκώσει, κι εγώ θα είμαι δίπλα του, να βοηθάω όσο μπορώ και μου επιτρέπουν οι δουλειές μου και οι προτεραιότητές μου. Η ομάδα αυτή άλλωστε είναι και θα είναι οικογένειά μου, δεν ήταν διασκέδασή μου. Ο κόσμος μπορεί να έχει δίκιο που κρίνει, υπάρχει οργή και το καταλαβαίνω, καλό όμως θα είναι να μη βρίζουν οικογένειες. Ευχαριστώ και τους οργανωμένους που ήταν δίπλα μας και με υποστήριξαν, εκτός από 2-3 πρόσωπα, που έθιξαν οικογένειες. Εκεί υπάρχει «κόκκινη γραμμή». Εύχομαι ο Θεός να τους κρίνει. Πρέπει ο Ολυμπιακός να κοιτάξει την επόμενη μέρα, να υπάρξει σιγουριά.

Ο Ερασιτέχνης, ως θεματοφύλακας, να βρει την καλύτερη δυνατή λύση και να είναι δίπλα στον άνθρωπο που θα αναλάβει…αλλά χρειάζονται αλήθειες, όχι ψέματα και το δικό μου παράπονο ήταν πως εγώ ήμουν κοντά τους, αλλά αυτοί δεν ήταν τόσο κοντά μου»!

Ερωτώμενος για την επόμενη μέρα και αν θα υπάρξει συνέχεια από τον Γιάννη Νταόπουλο, ο κ. Τσιμπανάκος άφησε να εννοηθεί πως κι αυτός «χαμένος» είναι: «Ο κ. Νταόπουλος πήρε το 51% των μετοχών της ΠΑΕ, δεν είχε εγκριθεί όμως από την ΕΕΑ ακόμα η μεταβίβαση, αλλά, όπως γνωρίζετε, όταν μία ομάδα υποβιβάζεται, οι μετοχές είναι «χαρτοπετσέτες». Και οι δικές μου, και του κ. Νταόπουλου και του κ. Πέγιου, όλων».

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βόλου, λέγοντας ότι φέτος έγιναν λάθη, στάθηκε στο ότι όλα ξεκίνησαν λόγω της έλλειψης αδειοδότησης, αλλά μίλησε και για ελπίδα να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία: «Εμείς λόγω της έλλειψης αδειοδότησης, είχαμε προβλήματα και δυστυχώς ήρθε το μοιραίο. Η ομάδα όμως μπορεί να σωθεί, το λέω με πλήρη συνείδηση αυτό. Υπάρχουν καταστάσεις που εκκρεμούν, υπάρχουν ομάδες που παίζουν με προσωρινές άδειες. Μακάρι η ομάδα να σωθεί. Δεν θα γίνει επικύρωση της βαθμολογίας. Το νομικό μας επιτελείο ασχολείται με την υπόθεση. Όπως είμαστε εμείς σωστοί στις υποχρεώσεις μας, πρέπει να είναι κι όλοι οι υπόλοιποι. Υπάρχει 20% πιθανότητα να το αποφύγουμε».

Αύριο στου Ρέντη

Πάντως ο Ολυμπιακός έχοντας «πέσει» αγωνιστικά, δίνει αύριο στο γήπεδο του Ρέντη (14:45) με αντίπαλο τον ΟΣΦΠ Β’ το τελευταίο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα της Super League 2 με αρκετές απουσίες. Για τον Ολυμπιακό στο φινάλε θα λείψουν οι τραυματίες οι Σκοπελίτης, Γραικός, Φιλίποβιτς και οι τιμωρημένοι Παπακώστας, Βερνάρδος, Σιαφά.

Την αναμέτρηση της 34ης αγωνιστική ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός Βόλου θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Δραγάτης από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.

Ζημιωμένος οικονομικά αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου