ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έμεινε με την προσπάθεια ο Ολυμπιακός, που δεν είχε ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

έμεινε-με-την-προσπάθεια-ο-ολυμπιακός-904663

Μία ακόμη αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League 2 και ο Ολυμπιακός Βόλου, έχοντας ένα παιχνίδι ακόμη, παρά την προσπάθεια που έκανε δεν κατάφερε σε μια χρονιά με πολλά αρνητικά ρεκόρ να κερδίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αν υπάρχει κάτι θετικό από τη χρονιά που αγωνιστικά θα τελειώσει την Πρωτομαγιά είναι ίσως η προσπάθεια που έγινε στα τελευταία ματς, με τον Ολυμπιακό να μη χάνει σε τέσσερα παιχνίδια, έχοντας δυο νίκες με Τρίκαλα και προχθές με Απόλλωνα Λάρισας και δυο ισοπαλίες σε Λάρισα και Κατερίνη με ΑΕΛ και Πιερικό, ένα αήττητο σερί που δεν είχε γίνει όλη τη χρονιά, αλλά δεν έφτανε για τη «σωτηρία».

Προχθές στη Νεάπολη ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, κερδίζοντας τον Απόλλωνα, που επίσης καιγόταν για βαθμούς παραμονής, είχε μερικά από τα καλά του στοιχεία που άργησε να δείξει, αφού στην ουσία οι 9 ήττες έδρας και προς το τέλος βαθμοί που χάθηκαν στις καθυστερήσεις τον έφεραν σε θέση υποβιβασμού.

«Με ψηλά το κεφάλι»

Για τη θέληση όλων στην ομάδα να τελειώσουν με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι μίλησε ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς μετά το νικηφόρο ματς με τον Απόλλωνα, σχολιάζοντας: «Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε να κλείσουμε τη χρονιά με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά. Αυτό που είπα στα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια είναι ότι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί όλη τη χρονιά. Πληρώσαμε λάθη τα οποία μας κόστισαν πάρα πολύ ακριβά. Αν μη τι άλλο πάντα οι τελευταίες εντυπώσεις παίζουν ρόλο για όλους μας και τουλάχιστον να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο γλυκά γίνεται, αυτό που νομίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, μετά τον υποβιβασμό μας», ανέφερε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου που στάθηκε και στη διαδικασία να παίξουν και κάποιοι νεαροί παίκτες με λίγη συμμετοχή.

«Μία μεγάλη συγγνώμη»

Ενας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά και με ατυχίες μέσα στη χρονιά, ο Γιώργος Ξύδας ήταν αυτός που ζήτησε «συγγνώμη» από τον κόσμο της ομάδας εκ μέρους όλων των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου λέγοντας: «Θέλουμε να ζητήσουμε όλοι μία μεγάλη συγγνώμη στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου. Εστω και στο τέλος η ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ολοι ήρθαμε να παίξουμε για την ομάδα, τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και τον κόσμο, που μέχρι και το τέλος, όσες στενοχώριες και να του έχουμε δώσει ήταν εδώ και μας στήριξε. Παίξαμε για την τιμή μας και καταφέραμε και πήραμε αυτήν τη νίκη στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι».

Συνέντευξη Τσιμπανάκου

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει δηλώσει από καιρό πως στο τέλος της περιόδου θα αποχωρήσει από την ομάδα και αφού είδε την προσπάθειά του να την κρατήσει στη Super League 2 να μην έχει αίσιο τέλος, θα μιλήσει σήμερα για τις αιτίες που θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό και πάλι σε ερασιτεχνική κατηγορία. Ο Τσιμπανάκος που ήταν αυτός που έφερε την ομάδα και πάλι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα παραχωρήσει σήμερα Παρασκευή 29/4 στις 12:30 συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στα γραφεία της ΠΑΕ.

Τελευταίο παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει την Κυριακή το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, παίζοντας στου Ρέντη με τον ΟΣΦΠ Β’ στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League 2 και ακόμη και με νίκη μπορεί να φτάσει στους 32 βαθμούς, που θα είναι και ο Πιερικός κι αν χάσουν ο Πανσερραϊκός και ο Απόλλων Λάρισας και με ισοπαλία η Καβάλα ακόμη και στην πενταπλή αυτή ισοβαθμία «πληρώνει» τις ήττες έδρας από Καβάλα, Πανσερραϊκό και Πιερικό και υποβιβάζεται…

Οι ισοβαθμίες

Στην πενταπλή αυτή ισοβαθμία στους 32 βαθμούς, ο Ολυμπιακός, στην ειδική κατάταξη είναι τρίτος, ενώ πρώτος είναι ο Πιερικός, που δεν έχει ήττα στα ματς με τις άλλες ομάδες, αλλά δεν έχει κι άλλο ματς κι έτσι μπορεί να βρεθεί αυτός σε θέση υποβιβασμού αν πάρουν βαθμούς στο φινάλε οι άλλες ομάδες.

Η πενταπλή ισοβαθμία πάντως εκτός του Ολυμπιακού δεν ευνοεί και τον Απόλλωνα Λάρισας, αφού δεν είχε καλά αποτελέσματα, που για όλους όσους μπορούν να είναι στο τέλος στους 32 βαθμούς τα αποτελέσματα ήταν:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ 4-4-0 (16 β.)

Απόλλων Λ.-Πιερικός 0-0

Πιερικός-Απόλλων Λ. 3-2

Πιερικός-Καβάλα 7-0

Καβάλα-Πιερικός 1-2

Πανσερραϊκός-Πιερικός 1-1

Πιερικός-Πανσερραϊκός 1-1

Ολυμπιακός Β.-Πιερικός 0-1

Πιερικός-Ολυμπιακός 2-2

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 3-4-1 (13 β.)

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 1-2

Πανσερραϊκός-Απόλλων Λ. 1-0

Απόλλων Λ.-Πανσερραϊκός 1-0

Καβάλα-Πανσερραϊκός 2-2

Πανσερραϊκός-Καβάλα 2-0

Πανσερραϊκός-Πιερικός 1-1

Πιερικός-Πανσερραϊκός 1-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3-3 (9 β.)

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 1-2

Ολυμπιακός-Πιερικός 0-1

Πιερικός-Ολυμπιακός 2-2

Καβάλα-Ολυμπιακός 0-5

Ολυμπιακός-Καβάλα 0-2

Απόλλων Λ.-Ολυμπιακός 1-1

Ολυμπιακός-Απόλλων Λ. 2-1

ΚΑΒΑΛΑ 2-2-4 (8 β.)

Καβάλα-Ολυμπιακός 0-5

Ολυμπιακός-Καβάλα 0-2

Καβάλα-Πανσερραϊκός 2-2

Πανσερραϊκός-Καβάλα 2-0

Πιερικός-Καβάλα 7-0

Καβάλα-Πιερικός 1-2

Καβάλα-Απόλλων Λ. 0-0

Απόλλων Λ.-Καβάλα 0-1

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 1-3-4 (6 β.)

Καβάλα-Απόλλων 0-0

Απόλλων-Καβάλα 0-1

Πανσερραϊκός-Απόλλων 1-0

Απόλλων-Πανσερραϊκός 1-0

Απόλλων-Ολυμπιακός 1-1

Ολυμπιακός-Απόλλων 2-1

Απόλλων-Πιερικός 0-0

Πιερικός-Απόλλων 3-2

*Στην περίπτωση που κερδίσουν την Κυριακή Απόλλων Λάρισας, Πανσερραϊκός και Καβάλα και χάσει ο Θεσπρωτός, τότε η ομάδα της Ηγουμενίτσας που σήμερα έχει 33 β. θα είναι αυτή μαζί με τον Πιερικό που θα ακολουθούσουν στην παρακάτω κατηγορία τους Ολυμπιακό και Τρίκαλα. Ο Θεσπρωτός αν χάσει στο φινάλε και κερδίσει η Καβάλα, ενώ μπορεί να υπάρξουν ισοπαλίες σε Σέρρες και Φιλιππούπολη πέφτει και στην τριπλή ισοβαθμία στους 33 βαθμούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου