ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νικητής πριν τον υποβιβασμό του

νικητής-πριν-τον-υποβιβασμό-του-905069

Νικηφόρο ήταν το τελευταίο παιχνίδι έδρας για τον Ολυμπιακό Βόλου, που χθες στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Betsson Super League 2 πέτυχε την 7η νίκη του, επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Λάρισας, αλλά οι 9 φετινές ήττες στην Νεάπολη είναι αυτές που «μετρούν» λίγο πριν τον μαθηματικό υποβιβασμό!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε χθες το καθήκον του, κερδίζοντας τον Απόλλωνα, που επίσης καίγεται για παραμονή. Η βολιώτικη ομάδα θα περιμένει και την τελευταία αγωνιστική (παίζει στου Ρέντη την Κυριακή με τον ΟΣΦΠ Β’) για την οριστική της θέση σε μια κακή χρονιά.

Χθες πάντως είχε μερικά από τα καλά της στοιχεία, που άργησε να δείξει, και δικαίως έφτασε στη νίκη με 2-1.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί νωρίς και στο 10ο λεπτό έκανε το 1-0 με μακρινό σουτ του Κουντουριώτη, όμως, παρότι είχε την υπεροχή, δεν απέφυγε και πάλι το λάθος και στο 39’ έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να φέρει το ματς στα ίσια (1-1) με σκόρερ τον Γάλλο Καραμοκό. Τελικά η νίκη ήρθε στο 86’, όταν ο Ξύδας από κοντά πέτυχε το 2-1, με τους ερυθρόλευκους πάντως να μένουν σε θέση υποβιβασμού μια αγωνιστική πριν το κυριακάτικο φινάλε…

Ο Ολυμπιακός έφτασε στους 29 βαθμούς, που δεν φτάνουν, για να παραμείνει στην κατηγορία, αφού είναι προτελευταίος και πιο πάνω είναι η Καβάλα στους 31, ο Πανσερραϊκός, ο Πιερικός και ο Απόλλωνας Λάρισας έχουν 32 και ο Θεσπρωτός 33 βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι με νίκη στο φινάλε μπορούν να φτάσουν στους 32 βαθμούς, όσους έχει και ο Πιερικός, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Αν χάσουν ο Πανσερραϊκός και ο Απόλλων Λ. και φέρει ισοπαλία η Καβάλα, στην πενταπλή ισοβαθμία ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ευνοείται και «πληρώνει» τις ήττες έδρας από Καβάλα, Πανσερραϊκό και Πιερικό!

Με απουσίες

Ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες και χωρίς τους τραυματίες Φίλιππο Σκοπελίτη, Θωμά Γραικό, Ιγκόρ Φιλίποβιτς και τον τιμωρημένο Γιώργο Παπακώστα και κυρίως στην άμυνα υπήρξε μεγάλη διαφοροποίηση στα πρόσωπα σε σχέση με προηγούμενα ματς.

Ο Τιμόθεος Καβακάς, αφήνοντας εκτός τον Γ. Ξύδα, που μπήκε μετά και σκόραρε, παρέταξε την αρχική 11άδα με τον Γκενάντι Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα έπαιξαν ο Θοδωρής Βερνάρδος δεξιά, ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης αριστερά, αλλάζοντας κάποια στιγμή πλευρά, ενώ ως στόπερ αγωνίστηκαν ο Δημήτρης Στάμου αλλά και ο Κλεβί Κόλα.

Στο κέντρο αμυντικά χαφ ήταν ο Ελιστιάνο Μάνγκα και ο Σαλίμ Ντιαμπί, έχοντας πιο μπροστά τους τον Ισπανό Σέζαρ Κότος, ενώ πλάγια μεσοεπιθετικά αγωνίζονταν ο Χρήστος Κουντουριώτης και ο Χρήστος Κατσούκης, με προωθημένο σε θέση φορ τον Οσκαρ Σιαφά.

Για τον Απόλλωνα Λ. επίσης υπήρχαν οι απουσίες των Λίταινα, Σταματή, Νούσιου και των Γάλλων Λεμάνγκ, Χασαϊνί και από τον Θωμά Γράφα επιλέχθηκαν οι εξής 11: Μαντζάρης, Ποτόσογλου, Καλούσης, Σκούπρας, Γιαννίτσης, Χατζής, Μπαλογιάννης, Τιμπουέ, Βίγια, Παναγιώτου και Καραμοκό.

Προηγήθηκε, αλλά

ένα λάθος έφερε το 1-1

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ, αλλά είχε και το λάθος, με συνέπεια να παραβιαστεί η εστία του σε 21ο ματς!

Ο Απόλλωνας είχε την πρώτη ευκαιρία με ένα σουτ του Καραμοκό στο 8’ να διώχνει ο Ξενοδόχοφ, αλλά δυο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-0 με σκόρερ τον Κουντουριώτη, ο οποίος στο 10ο λεπτό με δυνατό σουτ αρκετά έξω από την αντίπαλη περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, για να γίνει το 1-0.

Στο 18’ χάθηκε τριπλή ευκαιρία για να αυξηθεί το σκορ… Το πρώτο σουτ του Σιαφά απέκρουσε ο Μαντζάρης, το δεύτερο του Κατσούκη απέκρουσε ξανά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, ενώ ένα τρίτο που ακολούθησε από τον Σιαφά κατέληξε άουτ.

Στο 25’ μια κεφαλιά του Γιαννίτση μετά από κόρνερ έφυγε άουτ κι ενώ στο 32’ το σουτ του Σιαφά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 39’ έγινε το λάθος και ήρθε το γκολ για τον Απόλλωνα Λάρισας.

Το σφάλμα έγινε από τον Βερνάρδο, που θέλησε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος, την έκλεψε ο Ισαάκ Καραμοκό και την έστειλε στα δίχτυα, για να γίνει το 1-1, που δεν άλλαξε έως την ανάπαυλα, αφού ο Ολυμπιακός δεν αξιοποίησε μια ακόμη ευκαιρία στο 44’. Τότε ο Κότος βρήκε στην περιοχή στον Κατσούκη, που πέρασε τον τερματοφύλακα, αλλά έφυγε πλάγια και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Στο τέλος νικητής με 2-1

Με αλλαγή τερματοφύλακα ξεκίνησε το β’ μέρος για τον Ολυμπιακό, αφού ο Μαυροβούνιος Βούκο Βούγιοβιτς μπήκε στη θέση του Ξενοδόχοφ, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν το ματς προς το τέλος.

Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον Απόλλωνα, ωστόσο το αδύναμο σουτ του Χατζή δεν ανησύχησε τον ερυθρόλευκο γκολκίπερ!

Ο Ολυμπιακός στο 63’ είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ του Κόλα, που έδιωξε σε κόρνερ ο Μαντζάρης, ενώ στο 69’ ο Γιαννίτσης «σταμάτησε» με φάουλ τον Κότος, πριν βρεθεί σε θέση βολής.

Προς το τέλος του αγώνα, παρότι ο Απόλλωνας θέλησε να γίνει απειλητικός, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο γκολ!

Στο 86’ μετά από σουτ του Σιαφά στα σώματα αμυντικών, η μπάλα πήγε στον Γιώργο Ξύδα, ο οποίος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός στο 90’ έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ, αλλά το δυνατό σουτ σε εκτέλεση φάουλ του Οσκαρ Σιαφά στο παραθυράκι έδιωξε σε κόρνερ ο Μαντζάρης.

Έτσι το 2-1 ήταν το τελικό σκορ στην Νεάπολη, όπου έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην Super League 2 ο 19χρονος Δημήτρης Κόμνος, που έγινε ο 36ος παίκτης που φόρεσε φέτος τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ -ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 2-1

Σκόρερ: 10’ Κουντουριώτης, 86’ Ξύδας -39’ Καραμοκό

Διαιτητής: Δ. Μαλούτας (Ημαθίας)

Κίτρινες κάρτες: 55’ Καλούσης , 62’ Ποτόσογλου, 69’ Γιαννίτσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοφ (46’ Βούγιοβιτς), Βερνάρδος (70΄Ξύδας), Μαρκοπουλιώτης, Στάμου (80’ Κόμνος), Κόλα, Ντιαμπί, Μάνγκα (58’ Πέλκας), Κουντουριώτης (58’ Ν. Χατζής), Κατσούκης, Κότος, Σιαφά

Στον πάγκο: Ντος Σάντος, Κόκας, Γκαργκαλατζίδης, Ρηγόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Γράφας): Μαντζάρης, Ποτόσογλου (70’ Πετράκης), Καλούσης, Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Σκούπρας, Κ. Χατζής, Μπαλογιάννης (76΄ Ζιάκας), Βίγια, Παναγιώτου, Καραμοκό.

Στον πάγκο: Αστράς, Ενγκό, Ευθυμιάδης, Γκάρας, Ουσμάν, Κιμ, Λουκάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου